reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

czytałam ten wątek ale tam jest tyle tych badań, że nie wiem nadal które sa najważniejsze, ale dzięki, przeczytam jeszcze raz.
Oj, my się praktycznie nie zabezpieczyliśmy, bo co to za zabezpieczenie-stosunek przerywany... ale brałam antybiotyk przeciwzapalny wiec mysle ze jest ok, nie wiem kiedy sie wybrac do lekarza, chyba po pierwszej @... JAk ty to wytrzymujesz-trzy aniołki i dalej masz siły się starac, ja bym byla już blizka zawału przy każdej kolejnej ciąży.
/
Przepraszam że się nie przedstawiłam:
Patrycja
Żory
22 lata, mężatka od 02.08.2008. to tyle narazie, nie wstawiam suwaczków bo mi sie po prostu nie chce :/

reklama
witaj patrycja....
my mamy juz 3 duze corki w wieku 14,11 i 10 lat i staramy sie o jeszcze jedno bo niedlugo sami zostaniemy heheh
ja mam nadzieje ze tym razem mam sie uda....jesli nie....to niestety bedzie to ostatni raz:)

pati, teoretycznie mówią, że po 3 cyklu mozna zajść w ciążę. Lekarz w szpitalu mi powiedział, że to nie jest nigdzie napisane, że po pół roku, czy po roku, czy po miesiacu. Mój lekarz twierdzi, ze najlepiej po pół roku. Osobiście trzymam sie zdania większości - po 3 cyklach.
Co do współżycia... ja czekałam do I @. Tak mi kazali lekarze i co do tego wyjątkowo wszyscy byli jednomyślni.

pati, zrób cytomegalię, chlamydię, toxo, tarczycę... to chyba taka podstawa... Ja takie robilam, choć mi nikt nie chciał dać skierowania... Troche to jednak kosztowne badania jeśli się je prywatnie robi. Przynajmniej u mnie w okolicy takie są.

Pati, dokładnie tak jak piszą dziewczyny, nikt nie da Ci gwarancji, ze jak poczekasz 6 miesięcy to się uda...ja pierwszy raz byłam w ciąży 8 lat temu, ale niestety poroniłam, drugi raz byłam w ciąży w zeszłym roku i w marcu znowu poroniłam, teraz jestem 3 raz w ciąży, leci mi już 31 tc, a zaszłam zaraz po 2 @ i jak widać udało się:-)

Aga Ir, no, właśnie wróciłam, na 17stą miałam....
I się okazało, ze to nie zapalenie pęcherza, tylko piasek... sikam piaskiem po prostu. Mam na prawej nerce piaseczek, a na lewej 3 kamyczki... kamole raczej!!!!! Czyli nic nowego. Kamicy szczawianowo-wapniowej ciąg dalszy.

reklama
Do góry