reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam Was dziewczynki w drugi dzień nowego roku :-)

A u mnie sylewk był swietny, M sie świetnie bawił, było 14 osób + 7 dzieci więc kameralnie. Były 2 dziewczynki w ciazy ja + druga w 8tc :-)...tylko ona juz miała maciupki brzuszek a u mnie każdy sie zastanawiał czy nie sciemniam z tym 15-tym tygodniem. No ale spałam do 8 a m do 13 bo sie wszyscy faceci spili...
....ale rano przyszły okropne wieści, moja siostra dostała @ i kolejna próba invitro sie nie udała. Płakalysmy obie nad tym okropnym swiatem bo to już 5 raz....no ale w marcu trzymam kolejny raz kciuki bo ona nie odpuści do 45 roku życia .... tak twierdziła....wiec ma 10 lat i musi sie udac kiedyś!!!!!...każdemu zycze tak ogromnej wiary w sercu i chęci do walki. No i takiej siostry..wiecie, nie zamienił bym jej na żadnego brata, jak dobrze, że jesteśmy we dwie, możemy sie wspierać i o wszystkim sobie powiedzieć.
A przy stole byla dyskusja czemu nie chce powiedzieć teściom o ciazy...i m sie wściekal, ze niedługo brzuszek bedzie a oni nic nie wiedzą...nic na to nie poradze, ze potrzebuje czasu, że dla mnie oni to nie rodzina i nie chce mówic komus kto mnie traktuje jak powietrze....
Ostatnio teściowa przyniosła ciasto i zaznaczyla, ze je piekła dla Wiktorii i swojej córki...hehe...Wiktoria ciasta nie jje, a skoro nie dla wszystkich to mogla w sumie nie przynosić .... wprosili sie i chcieli ze mna na sile szampana pić...a ja zamknelam sie w lazience i układalam włosy, robiłam makijaż, ubrałam sie i wyszłam dopiero po godzinie...nie zapowiedzieli sie a my nie mieliśmy czasu na siedzenie...m tez sie wsciekl, ze tak wparowali, mimo, ze wiedzieli, że po pracy jestesmy zmeczeni i nie mamy czasu bo musimy sie przygotować do wyjścia....siedzieli siedzieli i taka cisza...bo ja nic nie mówiłam, m sie kąpał...tylko wika dokazywała....a potem usłyszałam pretensje dlaczego nie zadzwoniłam w wigilie złozyc teściowej zyczeń...cóz...nie miałam czasu ani ochoty z nimi rozmawiać, ale powiedziałam, ze m składał w imieniu nas wszystkich i tyle...ale niemiło było echhh....a jak wychodziłam to usłyszałam do zobaczenia jutro wrrrrr, az mnei ciarki przeszły....

reklama
witam

kingus ja tez mam jakies delikatne plamieniaprzed @ i oczywiscie moga one byc spowodowane niskim progesteronem W moim przypadku to jednak wina prolaktyny bo mam za wysoka ...ale @ jak w zegarku co 28 dni

alicja wiec czekamy na Ciebie

pixella brak slow ja to pewnie takiej tesciowej bym nic nie mowila o ciazy ...co za kobita Moja tez taka niebardzo malo do nichjezdzimy bo ja z nimi wspolnego tematu nie mam

alutka swietne zdjecie...laseczka

buzka dla Wszystkich:-)

Ostatnia edycja:
ktos pytal jaka powinna byc szyjka przed @
OBSERWACJA SZYJKI MACICY

1. Na początku cyklu szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda.

2. Gdy narastają objawy płodności:
- wyżej,
- otwarta,
- miękka.

3. Gdy zbliża się owulacja:
- wysoko,
- otwarta,
- miękka.

4. Po owulacji szyjka jest:
- nisko,
- zamknięta,
- twarda

Szczyt objawu szyjki jest to dzień, w którym szyjka macicy jest uniesiona najwyżej, ma najbardziej otwarte ujście zewnętrzne i jest miękka.

Badania szyjki najlepiej uczyć się w fazie poowulacyjnej, kiedy będzie ona rzeczywiście twarda , zamknięta i łatwo dostępna.
Wykonuje się to 1-2 razy najlepiej wieczorem (nigdy rano) , po uprzednim umyciu rąk, w pozycji: kucznej lub stojącej z jedną nogą opartą np. na wannie.
Wprowadza się do pochwy palec wskazujący lub środkowy, albo lepiej obydwa te palce co pozwoli też zbadać wewnętrznie śluz. Określamy: konsystencję (miękka czy twarda), pozycję (łatwo czy trudno dostępna = nisko czy wysoko), otwartość (ujście szyjki otwarte czy zamknięte).

Ostatnia edycja:
Cześć Wam:blink:
U nas...biało:szok: śnieg sobie przypomniał,że zima...po świętach:sorry2::baffled:
Dziecko poszło z teściowa na sanki.Spodnie nieprzemakalne z zeszłego roku dobre.Kiedy on zacznie rosnąć:confused::zawstydzona/y:
Napisałam chłopu upoważnienie do banku,do urzędów,że mi stan zdrowia nie pozwala osobiście,dam mu swój dowód,ciekawe czy coś załatwi:dry:
No a maluch tak nisko siedzi,kopniaki normalnie w pochwie czuję.Aż muszę nogi zaciskać,bo mam wrażenie,że wyjdzie.A boli jak diabli i jak się mam nie martwić:baffled:
M też tak siedział mi między nogami,ruszyć się nie mogłam.Jak ta szyjka ma wytrzymać jak ja ktoś cały czas atakuje.:confused:
Milego dnia.Pa.

witam Kobitki w nowym roku, alutka świetna laska z ciebie :)
u mnie jakoś... w poniedziałek do pracy, mama na szczęście już w domku wiec stary rok dał odrobinę radości... w sylwestra o północy miałam tylko jedną prośbę życzenie o to żeby było lepiej... mam nadzieję że to się spełni...
pozdrawiam

Alutka,fajna kiecka,ale młodziutko wyglądasz:tak:
Szafirek,w końcu musi być lepiej,no nie:sorry2:
Pixela,przykro z siostrą.Moja siostra też straciła dzidziusia,akurat wczoraj miałby urodziny:zawstydzona/y:
Ja znam osobę,która poroniła 10 razy:szok: a teraz ma cudne bliźniaczki w wieku mojego M.
Ale znam też osobę,która kilka razy poroniła,kilkanaście prób in vitro też się nie udało.Niedawno adoptowała córeczkę i twierdzi,że zmarnowała kilkanaście lat życia,zdrowia,nerwów,że powinni wcześniej pomyśleć o adopcji.A teraz są bardzo szczęśliwi:tak:
Pa.

Witam serdecznie!!!!
Ależ miałam udanego sylwestra!!! SUPER!!! Wczoraj cały dzien zgaga, ale co tam :))))
Gabi, wierzę w Ciebie!!! Dasz radę! Rzeczywiście masz ciężko, ale z M. się udało, uda się i tym razem!!! Byleby maluch troszkę podrósł, nabrał sił i będzie dobrze!

Ubierając się na sylwestra, nie znalazłam "stałego, wyjściowego stanika" i nalożyłam jakiś pierwszy z brzegu. Stanik, który kupiłam w ciąży będąc - strasznie mi cycuchy rosły. W efekcie pusty stanik prawie mialam, w kazdym razie o dobry rozmiar conajmniej za duży... Dziewczyna brata: "Co Ci tak miseczki odstają?" ja:"A, to stanik dla ciężarnych" Ona: "Nie martw się, zaadoptujcie sobie jakieś"... Taaaa

O Cyniczna.Dzięki,ale...wszyscy mi mówią,ze dam radę.A co to ma do rzeczy??????:sorry2::baffled:.Ja dam,powściekam sie,popłaczę,wszystko się na około wali,dziecko zaniedbane,ale ja będe leżeć.Ale czy szyjka da radę wytrzymać tego nikt nie wie,na razie różowo nie jest,delikatnie mówiąc:dry:

reklama
Do góry