reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Witam wszystkie Forumowiczki!
Ja również chciałam się z Wami przywitać.
Dziękuję Pixelko za zaproszenie.
Postanowiłam się przyłączyć do Waszego grona, ponieważ też poroniłam w kwietniu b.r. i pomimo, że udało mi się szczęśliwie zajść w ciążę i jak dotąd jest wszystko ok, żyję w ciągłym stresie, że coś pójdzie nie tak :baffled:

Pisałam już na forum czerwcówek 2009, że kobiety po poronieniu powinny chyba przechodzić jakieś terapie, bo to nienormalne, żeby tak bardzo się bać... :-(

Chciałabym być szczęśliwa i cieszyć się każdym dniem, a tymczasem płaczę czasem po nocach, bo nie potrafię wyobrazić sobie kolejnej straty...
Najgorsze, że moi najbliżsi tego nie potrafią do końca zrozumieć. Dla mnie, pomimo tylko 5 tygodni, był to człowiek, moje dziecko. Dlatego teraz tak bardzo się boję, bo to już późniejsza ciąża.
Ostatnio nasłuchałam się o poronieniach i jeszcze bardziej jestem przerażona. Moja znajoma poroniła, chociaż nie miała plamień ani żadnych objawów... po prostu nie było akcji serca... to samo u koleżanki z forum... czasami mam wrażenie, że nie wytrzymam tego napięcia :-(

Jutro mam wizytę i usg i z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej bardzo się boję... bo mam jakieś dziwne przeczucia, obawy... :-:)-:)-(

Przepraszam Was, że od pierwszego wpisu taki chaos.
Chciałam to z siebie wyrzucić.

Dzięki dziewczyny :-)
Pixella ja wiem włąśnie że jak bym zaszła teraz to by nie było tak źle. Ale teraz i tak się nie możemy starać, ale i tak niedługo będe czekac na II. Już się nie moge doczekać!!:tak:

Tylko nie wiem czemu ma służyć ten bezprzytulankowy miesiąc:confused:
Mi ginka mówiła, że jak ustanie plamienie po zabiegu to mogę współżyć ale z zabezpieczeniem. Po 2 @ pozwoliła się starać.
Z badań to miałam zrobić tylko toksoplazmozę.

Ja w tym roku wybieram się na wielkie tańce..... jakoś nie miałam ochoty iść na imprezę w domu..... koleżanka załatwiła bal z orkiestrą i to nawet za małe pienądze..... kupiłam sobie nową sukienkę..... ale mój M wczoraj zobaczył w sklepie inną i prawie mi ją kupił.... ale po co mi dwie sukienki:sorry2:
ale tak między nami to jakoś zabardzowato nie mam ochoty iść.... ale cóż..... może jak przywitam nowy rok czadowo to taki będzie????
Na pewno będzie wspaniale, koniecznie wstaw zdjęcia w kreacji :tak:

Szafirku mam nadzieje, że Mama czuje się już lepiej.

Gabi nawet tak nie mysl trza byc dobrej mysli :D
ja dopiero 5 stycznia ide do pracy :DDDD
Ale Ci dobrze, ja już jutro muszę wstawać.

Czesc!! Jestem tu nowa ;-) w 9tc straciliśmy naszą fasolke, ponad dwa miesiące temu.
Teraz mam już połowe drugiego cyklu i drugiej @ po zabiegu. Nie moge się dczekać aż się ten cykl skończy i znowu będziemy mogli się starać.
Witaj:-) Jesteśmy na podobnym etapie, też jestem po 2 @ i teraz czekam na efekty.
Pisz jak często będziesz czuła potrzebę to forum na prawdę pomaga:tak::tak:

Jutro mam wizytę i usg i z jednej strony nie mogę się doczekać, a z drugiej bardzo się boję... bo mam jakieś dziwne przeczucia, obawy... :-:)-(
Witaj:-D
Mocno trzyma kciuki za jutrzejsze usg. Będzie dobrze tylko nie zapomnij się odezwać i opowiedzieć wszystkiego. :tak:

Dziewczynki ile dni po owulacji można zrobić sikany test ciążowy żeby był wiarygodny?

Aga, Alutka....dziewczynki..suwaczki mkną....a u Gabi juz 5 tygodni w łóziu....jeszcze z 7 i maluszek bedzie tak silny i wcale nie bedzie chciał z brzunia wyłazic!!!!!

Cypisia, bedzie dobrze, ja tez kazdy dzień odliczam, a z rodzinke juz rozmawiac o tym co sie stało nie moge....nie rozumieją mnie, ze pamietam, że myślę...uważaja, ze skoro jestem w ciaży to powinnam sobie chyba mózg wykasować...ale niestety sie nie da....myslę o tym co sie stało ale czyuje, ze tym razem bedzie dobrze, coraz mocniej w to wierzę!!!...

kingus teścik 13-14dni po owu...

Madziulenka, co ma być to bedzie....czy bedziecie sie starac w tym cyklu czy nie..fasolka i tak do waas zapuka szybciutko

reklama
Do góry