reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pysia, każdej z nas lek. to doradzał, a staranka to w zależności od tego co było przyczyną Wele dziewczyn zaczynało po dokładnych badaniach i leczeniu, ale zazwyczaj radzi sie odczekac 3-6 mies.

reklama
Nie oznacza to, że masz się tyle czasu się nie przytulać, wystarczy do pierwszej@
A tak w ogole to jestem świnia bo się z Tobą nie przywitałam Więc witam Pisz wtedy kiedy bedziesz miala ochotę i siłę Każda z nas wie co czujesz i wszystkie służymy radą i "ramieniem do wypłakania"

Dziekuję za przywitanie wróbelku i za cenne rady, najbardziej na świece chciałabym znów byc w ciązy, cieszyc sie maleństwem i obudzić się z tego koszmaru.

Muszę poczytac o tych badaniach po poronieniu, po co sie je wykonuje, kiedy itd., zeby znów tego nie przezywać.

Pysiu ja tez miałam szlaban na przytulanaka do 1-szej @...ale nie doczekalismy, po łyzeczkowaniu istnieje ryzyko zapalenia i to chyba dlatego.....że jestesmy osłabione, nie mamy naturalnej bariery antybakteryjnej...no i jesli chcecie sie przytulac to koniecznie z zabezpieczeniem, organizm nie ejst jeszcze hormonalnie gotowy na kolejne maleństwo...

Dziewczynki a możcie mi powiedziec jakie badania wy robiłyście po poronieniu i czy znacie przyczyne poronienia?
Ja mam oodebrac wyniki na poczatku stycznia ale nie wiadomo czy dadza one odpowiedź na pytanie jaka była przyczyna.....:-(

Pysiu, witaj! Tylko w niewielkim procencie udaje sie ustalić przyczyne poronień. Najczęściej nie wiadomo, dlaczego... Po pierwszym poronieniu lekarze zazwyczaj nie zlecają żadnych badań. Uznaje się powszechnie, że pierwsze poronienie jest przypadkiem i "się zdarza" (co za pieruńskie określenie). Każą poczekać ze 3 miesiące i próbować dalej.
Zrobiłam badania, ale nic mi nie jest. Wyniki w porządku. Niby tarczycowe wyniki na granicy normalności, ale w normie jednak się mieściły i po powtórce wyszły już całkiem normalne.
Co do przytulanek, to jest dokladnie tak, jak dziewczyny Ci tu piszą. Zwyczajnie nie masz żadnej ochrony po łyżeczkowaniu, wyjalowiony organizm, może dojść do zapaleń i infekcji. Uznaje się, ze @ jest oznaką jako takiej stabilizacji w organiźmie. Tak mi to cierpliwie lekarze tłukli do glowy...

Witam wszystkich...!!!ja juz po świętach,,, nie odzywałam się .... bo nie było za bardzo czasu,,,,rodzinka,,heehhe no i moja mała przyszła chrzesnica,,,,,,, poprostu urocza,,hehe wynosiłam, wycołowałam,,:-):-):-):-):-)

Igor zadowolony bardzo z Mikołaja,, tylko,ze najbardziej te zabawki przypadły dorosłym hehehhe, Igor dostał od brata jacht taka metrow na wode .....sterowana,, oczywiście wszystkie chłopy były zajarane,,jak małe dzieci,,i juz chcieli isć nad staw:-D:-D:-D:-D:-D:-D.... potem igor dostał orginaqlne formuły mischeline,,, pocinaja równo po torze oczywiście kto puszcza same chłpy,,heheh:-D:-D:-D:-D.......

Pozatym święta mineły spokojnie....... nieobjadałam się bo raczej nie mogłam i nie chciałam,,,,i tak dziś miałam pierwszy kontakt z Wc:-D:-D:-Dprzeżyłam szok,,,buu:-D:-D

a co tam u was dziewczynki,, bo jeszcze nie zdążyłam nadrobić zaległości,,,,,,,,,,mam nadzieję,że u wszystkich wszystko ok,,,,

WRóbelek wiem,że wraca dzić do Polski.....:-D:-D:-Da więc szczęśliwej podróży,,,,,,,:-):-):-):-)

Wzystkich pozdrawiam........

Widziałam,ż e Słodzitka pytała w imieniu Selenki,,,,,, o duphaston,,,,,ja ostatnio tez rozmawiałam ze swoim lekarzem na temat luteiny i dupachstonu,,,,,a wiec mówiła mi że nie jest zwolenniczka leków,,,,ale lepiej dmuchac na zimne,,,,, powiedziała,że te leki są odpowiedzialne za produkcję ciałka żółtego, i do póki łożysko całkowicie nie wykształci sie i przejmie kontrolę to powinno sie brać,,,,,,,, tak do 16-18 tyg, mówi że sa zwolennicy żeby brac do 25 tyg,,ale ona powiedziął mi że jak usg bedzie ok to w 14 tyg moze odstawimy,,,,,,,to tyle co wiem,,,,,,,SELENKO, SLODZIUTKA,,,,,:-):-):-)BUZIAKI DLA WAS...........~!!!!!!!!!!!!!!!!1

reklama
Do góry