reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pysia, każdej z nas lek. to doradzał, a staranka to w zależności od tego co było przyczyną Wele dziewczyn zaczynało po dokładnych badaniach i leczeniu, ale zazwyczaj radzi sie odczekac 3-6 mies.

reklama
Nie oznacza to, że masz się tyle czasu się nie przytulać, wystarczy do pierwszej@
A tak w ogole to jestem świnia bo się z Tobą nie przywitałam Więc witam Pisz wtedy kiedy bedziesz miala ochotę i siłę Każda z nas wie co czujesz i wszystkie służymy radą i "ramieniem do wypłakania"

Dziekuję za przywitanie wróbelku i za cenne rady, najbardziej na świece chciałabym znów byc w ciązy, cieszyc sie maleństwem i obudzić się z tego koszmaru.

Muszę poczytac o tych badaniach po poronieniu, po co sie je wykonuje, kiedy itd., zeby znów tego nie przezywać.

Pysiu ja tez miałam szlaban na przytulanaka do 1-szej @...ale nie doczekalismy, po łyzeczkowaniu istnieje ryzyko zapalenia i to chyba dlatego.....że jestesmy osłabione, nie mamy naturalnej bariery antybakteryjnej...no i jesli chcecie sie przytulac to koniecznie z zabezpieczeniem, organizm nie ejst jeszcze hormonalnie gotowy na kolejne maleństwo...

Dziewczynki a możcie mi powiedziec jakie badania wy robiłyście po poronieniu i czy znacie przyczyne poronienia?
Ja mam oodebrac wyniki na poczatku stycznia ale nie wiadomo czy dadza one odpowiedź na pytanie jaka była przyczyna.....:-(

Pysiu, witaj! Tylko w niewielkim procencie udaje sie ustalić przyczyne poronień. Najczęściej nie wiadomo, dlaczego... Po pierwszym poronieniu lekarze zazwyczaj nie zlecają żadnych badań. Uznaje się powszechnie, że pierwsze poronienie jest przypadkiem i "się zdarza" (co za pieruńskie określenie). Każą poczekać ze 3 miesiące i próbować dalej.
Zrobiłam badania, ale nic mi nie jest. Wyniki w porządku. Niby tarczycowe wyniki na granicy normalności, ale w normie jednak się mieściły i po powtórce wyszły już całkiem normalne.
Co do przytulanek, to jest dokladnie tak, jak dziewczyny Ci tu piszą. Zwyczajnie nie masz żadnej ochrony po łyżeczkowaniu, wyjalowiony organizm, może dojść do zapaleń i infekcji. Uznaje się, ze @ jest oznaką jako takiej stabilizacji w organiźmie. Tak mi to cierpliwie lekarze tłukli do glowy...

Witam wszystkich...!!!ja juz po świętach,,, nie odzywałam się .... bo nie było za bardzo czasu,,,,rodzinka,,heehhe no i moja mała przyszła chrzesnica,,,,,,, poprostu urocza,,hehe wynosiłam, wycołowałam,,:-):-):-):-):-)

Igor zadowolony bardzo z Mikołaja,, tylko,ze najbardziej te zabawki przypadły dorosłym hehehhe, Igor dostał od brata jacht taka metrow na wode .....sterowana,, oczywiście wszystkie chłopy były zajarane,,jak małe dzieci,,i juz chcieli isć nad staw:-D:-D:-D:-D:-D:-D.... potem igor dostał orginaqlne formuły mischeline,,, pocinaja równo po torze oczywiście kto puszcza same chłpy,,heheh:-D:-D:-D:-D.......

Pozatym święta mineły spokojnie....... nieobjadałam się bo raczej nie mogłam i nie chciałam,,,,i tak dziś miałam pierwszy kontakt z Wc:-D:-D:-Dprzeżyłam szok,,,buu:-D:-D

a co tam u was dziewczynki,, bo jeszcze nie zdążyłam nadrobić zaległości,,,,,,,,,,mam nadzieję,że u wszystkich wszystko ok,,,,

WRóbelek wiem,że wraca dzić do Polski.....:-D:-D:-Da więc szczęśliwej podróży,,,,,,,:-):-):-):-)

Wzystkich pozdrawiam........

Widziałam,ż e Słodzitka pytała w imieniu Selenki,,,,,, o duphaston,,,,,ja ostatnio tez rozmawiałam ze swoim lekarzem na temat luteiny i dupachstonu,,,,,a wiec mówiła mi że nie jest zwolenniczka leków,,,,ale lepiej dmuchac na zimne,,,,, powiedziała,że te leki są odpowiedzialne za produkcję ciałka żółtego, i do póki łożysko całkowicie nie wykształci sie i przejmie kontrolę to powinno sie brać,,,,,,,, tak do 16-18 tyg, mówi że sa zwolennicy żeby brac do 25 tyg,,ale ona powiedziął mi że jak usg bedzie ok to w 14 tyg moze odstawimy,,,,,,,to tyle co wiem,,,,,,,SELENKO, SLODZIUTKA,,,,,:-):-):-)BUZIAKI DLA WAS...........~!!!!!!!!!!!!!!!!1

reklama
Do góry