reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kolejny dzień z głowy. I dobrze. Za dwa dni będziemy się witać z m. na lotnisku.
Po Świętach i wizycie w Polsce
Zajrze później

Edytko tak jak napisałam mój gin mówił że należy brać do czasu aż zacznie się czuć ruchy dziecka więc ok 17-18tc.... wtedy juz jest pewność że łożysko przejęło czynności życiowe dziecka i nie potrzeba tak wysokich dawek progesteronu.....
ale widać że każdy lekarz ma inne podejście...... ja bym brała... bo u Andzi chyba jest 13tc?..... kurcze to ma problem.... ale chyba endokrynolog będzie wiedział lepiej bo jest specjalistą od hormonów.......

WItam się i ja.
Odnośnie duphastonu to wiemy że nie na własną rękę.. i wiemy że powoli odstawiać. Prosimy o konkrety!!! Kiedy Wy odstawiłyście, kiedy lekarz zalecił i jak się to u Was skończyło. Bo Andzi ma dwóch lekarzów(w tym endokrynologa) i jeden mówi już odstawić powoli (zmniejszyła dawkę do 1tab dziennie) a pani endokrynolog mówi że Ona nawet ciągnie duphaston albo do 20tc albo nawet jak trzeba do 30tc. Stąd nasze pytanie co Wy na to?

ja jestem zdania, żeby brać do 20 tygodnia, ja tak właśnie brałam luteinę, niedawno odstawiłam, bo łożysko jest już w pełni wykształcone i dalsze branie to już strata pieniędzy (w przyadku duphastonu to napewno, bo jest dużo droższy niż luteina) nadmiar progesteronu jest wydalany z naszego organizmu, więc przedawkować go nie można, ... jak to mówią nie pomoże ale i też nie zaszkodzi

cyniczna, kochana czyżbyś wróciła?? serdeczne buziolki dla Ciebie

Ostatnia edycja:
Dobrze dziękuje za pomoc. Wszystko Andzi przekażę.

Alutka tak czytałam Twój post. Wczoraj przekazałam też Andzi co napisałaś. Ale wiesz im więcej tym lepiej opini na dany temat.

Gabi dziękuje.

Wszystkie pozdrawiam. Może jutro jak własnie wróci "normalność" usiądę i coś naskrobię. W święta jakoś weny brak, wybaczcie.:zawstydzona/y:

Buziam i pozdrawiam

:-DWitam świątecznie (jeszcze):-D
Widzę, że w święta też postów przybywa.:-)
Ja byłam z rodzinką u moich rodziców na Wigilii ( bo teściowie nie robili Wigilii:baffled::confused:) i była barzo sympatycznie. najfajniejszy moment to oczywiście otwieranie prezentów, bo zawsze jest przy tym kupa śmiechu:-D:-D:-D
Dziecko dostało kilka sztuk i nie otwieraliśmy wszystkich na raz bo mały by nie ogarnął:rofl2::tak:. Więc codziennie otwieramy jeden :-D
Objadłam się przez te święta chyba na tydzień na zapas:tak::rofl2::tak:
POzdrawiam serdecznie

Witajcie
Przeczytałam wszystkie życzenia i muszę Wam powiedzieć, że zakręciła mi się łezka. Tyle ciepła można od Was dostać, tyle pozytywnej energii dostaję na każdy nowy dzień.

Musiałam na chwile odejść od stołu bo mi brzuch pęknie, na szczęście dzięki metformaxowi schudłam i nie muszę się przejmować tym co zjadłam;-)

ha a mnie sie udalo chyba nawet zgubic z 300 gramow ......
nawet nie przytylam od pierwszej wizyty u lekrza heheheh....
no nic....
ide sie polozyc.....choc dzis i tak przesiadam sie z fotela na lozko ale co tam...po to sa swieta hehehehhe....zeby sie polenic.....i w sumie nawet nie poszlismy na te party dzis.....jakos tak nie mielismy ochoty....
dobranoc dziewczynki....

Aga Ty jesteś bardziej doświadczona ode mnie jak byłam u ginki to ona kazał mi zrobić progesteron w 21 dc i nie wiem po co? zapomniałam się spytać:zawstydzona/y: Jak będziecie mieć chwilkę to czekam na jakieś pomysły.

Dobranoc Aga_ir :-)

I boli mnie prawy jajnik (owulka była z lewego) mam nadzieje, że tfu tfu nie rośnie jakaś torbiel :-(

reklama
witam dziewczynki
swieta swieta i po swietach ...goscie pojechali i jest spokoj ,,,czas na odpoczynek

aga ale masz fajnie hehe u nnie pewnie przybylo kg

Do góry