reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mirka, Ja dostałam mieszkanie również w darowiźnie i nie jestem tam zameldowana, nie ma obowiązku meldunku już, musiałabym być zameldowana w 3 miejscach na raz, a to niemożliwe. Może chodzi o deklarację jaką należało złożyć w US w ciągu 30 dni od darowizny? Tak zwany pit SD-1. Złozyłaś?

Pogoda beznadziejna. Dostałam zwolnienie do stycznia. Powiedzcie MI co zrobić jak miną 182 dni zwolnienia L4, trzeba iśc do ZUS-u?

Selenko, nie byłam w US, bo notariusz powiedział, że wszystko sam załatwi, a ja uż nie muszę nigdzie latać, może zapomniał, jutro się okaże...
A co do L$, to 6 tygodni przed mijającym terminem 182 dni trzeba pobrać takie druki z ZUSu i jeden wypełnia lekarz, jeden Ty i jeden zakład pracy, ale w przyszłym roku zmieniają się przepisy i nie będzie 182 dni tylko 270, czyli cała ciąża, więc Ciebie pewnie świadczenie rechabilitacyjne ominie:-)

Alutka, dzięki za całuski, ale to jest raczej nie wykonalne:-D

reklama
Alutka...jak znikna na chwilke brzuchatki po urozeniu to po to by pieluchami się zajać...a potem sie pojawia z nowymi suwaczkami :-)...

Mirus gratuluje 7-go miesiąca...u mnie lada tydzień chyba zacznie sie juz 4-ty :-)....oby oby...

Miruś, dziękuję, dowiem się w takim razie w Zus-ie, za jakiś czas. Mnie też wzywali do US jak złożyłam pierwsze SD-1, po sprawie spadkowej,okazało się ,że mieli wątpliowści co do kwoty wartości mieszkania, poprawiłam i było ok. Teraz też notariusz miał złożyć ten PIT, ale powiem Ci szczerze, że mam obawy czy nie zapomniał. Jakoś nie wsmak by mi było płacić podatek.

Selena, jeśli chodzi o ZUS to czasami załatwia to pracodawca, u mnie podobno tak jest. W środę jadę zawieźć kolejne zwolnienie i pójdę do kadr i się wszystkiego dowiem to napiszę co i jak.

Pixelka, no na tych suwaczkach to 4 miesiąc wskakuje chyba ok. 14 tygodnia z tego co pamiętam. U mnie za tydzień powinien wskoczyć 5 :).

Ja mam oczywiście już schizę, w przyszłym tygodniu najprawdopodobniej wizyta u lekarza i już się zaczęło. W tamtym tygodniu w środę i w czwartek czułam jak się dzidzia wierci w brzuchu, a teraz jakoś tak nie bardzo, tzn. czasami coś tam czuję tak mi się przynajmniej wydaje. No i już schizuję. Ale wczoraj odkryłam, że chyba robią mi się rozstępy na bokach brzucha, a od ponad miesiąca używam kremu przeciw rozstępom (prawie codziennie) i oliwki raz w tygodniu. Ale co tam byle by tylko moja dzidzia była zdrowa.

ja zacznę uzywac od 4mies-ca teraz nawet mi pół kilo nie przybyło wiec wcale nie widac, że jestem w ciazy....ja uzywałam takiego śmierdzidła fissan....niedrogie a skuteczne 1-2 x dziennie...na brzychm boki i plecy!!!...i posladki i piersi...

Mirus tez mam nadzieję, zę to tylko formalnosć...

do mojego usg jeszzce 10 dni uch.....

also będę Ci wdzięczna za informację, Ja nie idę do pracy, staram sie unikać , ale wiem ,że będę musiała. mam tam do uporządkowania sporo swoich rzeczy.
Umówiłam się na 29 grudnia na wizytę do poradni genetycznej i na 31 grudnia na genetyczne USG.

Mam strasznie suchą skórę, jakiego kremu używacie? Mi wszystko "śmierdzi", nie wiem co robić.

Ostatnia edycja:
Hmm,ja już więcej rozstępów mieć nie mogę:-p
Tyle,że nie mam na brzuchu,za to całe boki,uda,nawet łydki podziurkowane jak bibiła karbowana.Efekt leżenia z M.:baffled:
W pierwszej ciąży i gin i położne w szpitalu przestrzegali,że smarowanie (masowanie itp.) brzucha (no im większy tym bardziej) wywołują skurcze,a baby o tym nie myślą tylko o wyglądzie.Także dziewczyny jak już to ostrożnie z tym smarowaniem.:zawstydzona/y:

reklama
gabi nikt nie mówi o masowaniu-tylko o smarowaniu :-),..ja masazy tez unikam, jakichkolwiek...wiem, ze moga spowodowac przedwczesny pród..tak samo jak masowanie piersi.....:baffled:...szypko rach ciach mazidło na skore i tyle....
jej nie słyszałam nigdy o rozstepach na łydkach .....

selenko ja nie uzywam nic, kapiel w wodzie z płynem do kaipeli wiki - zapachy jak narazie mnie odrzucaja więc.......poczekam az mi przejdzie....najchetniej wywaliłabym każdy ser żłóty i wędline z lodówki......

Do góry