reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Mirka, Ja dostałam mieszkanie również w darowiźnie i nie jestem tam zameldowana, nie ma obowiązku meldunku już, musiałabym być zameldowana w 3 miejscach na raz, a to niemożliwe. Może chodzi o deklarację jaką należało złożyć w US w ciągu 30 dni od darowizny? Tak zwany pit SD-1. Złozyłaś?

Pogoda beznadziejna. Dostałam zwolnienie do stycznia. Powiedzcie MI co zrobić jak miną 182 dni zwolnienia L4, trzeba iśc do ZUS-u?

Selenko, nie byłam w US, bo notariusz powiedział, że wszystko sam załatwi, a ja uż nie muszę nigdzie latać, może zapomniał, jutro się okaże...
A co do L$, to 6 tygodni przed mijającym terminem 182 dni trzeba pobrać takie druki z ZUSu i jeden wypełnia lekarz, jeden Ty i jeden zakład pracy, ale w przyszłym roku zmieniają się przepisy i nie będzie 182 dni tylko 270, czyli cała ciąża, więc Ciebie pewnie świadczenie rechabilitacyjne ominie:-)

Alutka, dzięki za całuski, ale to jest raczej nie wykonalne:-D

reklama
Alutka...jak znikna na chwilke brzuchatki po urozeniu to po to by pieluchami się zajać...a potem sie pojawia z nowymi suwaczkami :-)...

Mirus gratuluje 7-go miesiąca...u mnie lada tydzień chyba zacznie sie juz 4-ty :-)....oby oby...

Miruś, dziękuję, dowiem się w takim razie w Zus-ie, za jakiś czas. Mnie też wzywali do US jak złożyłam pierwsze SD-1, po sprawie spadkowej,okazało się ,że mieli wątpliowści co do kwoty wartości mieszkania, poprawiłam i było ok. Teraz też notariusz miał złożyć ten PIT, ale powiem Ci szczerze, że mam obawy czy nie zapomniał. Jakoś nie wsmak by mi było płacić podatek.

Selena, jeśli chodzi o ZUS to czasami załatwia to pracodawca, u mnie podobno tak jest. W środę jadę zawieźć kolejne zwolnienie i pójdę do kadr i się wszystkiego dowiem to napiszę co i jak.

Pixelka, no na tych suwaczkach to 4 miesiąc wskakuje chyba ok. 14 tygodnia z tego co pamiętam. U mnie za tydzień powinien wskoczyć 5 :).

Ja mam oczywiście już schizę, w przyszłym tygodniu najprawdopodobniej wizyta u lekarza i już się zaczęło. W tamtym tygodniu w środę i w czwartek czułam jak się dzidzia wierci w brzuchu, a teraz jakoś tak nie bardzo, tzn. czasami coś tam czuję tak mi się przynajmniej wydaje. No i już schizuję. Ale wczoraj odkryłam, że chyba robią mi się rozstępy na bokach brzucha, a od ponad miesiąca używam kremu przeciw rozstępom (prawie codziennie) i oliwki raz w tygodniu. Ale co tam byle by tylko moja dzidzia była zdrowa.

ja zacznę uzywac od 4mies-ca teraz nawet mi pół kilo nie przybyło wiec wcale nie widac, że jestem w ciazy....ja uzywałam takiego śmierdzidła fissan....niedrogie a skuteczne 1-2 x dziennie...na brzychm boki i plecy!!!...i posladki i piersi...

Mirus tez mam nadzieję, zę to tylko formalnosć...

do mojego usg jeszzce 10 dni uch.....

also będę Ci wdzięczna za informację, Ja nie idę do pracy, staram sie unikać , ale wiem ,że będę musiała. mam tam do uporządkowania sporo swoich rzeczy.
Umówiłam się na 29 grudnia na wizytę do poradni genetycznej i na 31 grudnia na genetyczne USG.

Mam strasznie suchą skórę, jakiego kremu używacie? Mi wszystko "śmierdzi", nie wiem co robić.

Ostatnia edycja:
Hmm,ja już więcej rozstępów mieć nie mogę:-p
Tyle,że nie mam na brzuchu,za to całe boki,uda,nawet łydki podziurkowane jak bibiła karbowana.Efekt leżenia z M.:baffled:
W pierwszej ciąży i gin i położne w szpitalu przestrzegali,że smarowanie (masowanie itp.) brzucha (no im większy tym bardziej) wywołują skurcze,a baby o tym nie myślą tylko o wyglądzie.Także dziewczyny jak już to ostrożnie z tym smarowaniem.:zawstydzona/y:

reklama
gabi nikt nie mówi o masowaniu-tylko o smarowaniu :-),..ja masazy tez unikam, jakichkolwiek...wiem, ze moga spowodowac przedwczesny pród..tak samo jak masowanie piersi.....:baffled:...szypko rach ciach mazidło na skore i tyle....
jej nie słyszałam nigdy o rozstepach na łydkach .....

selenko ja nie uzywam nic, kapiel w wodzie z płynem do kaipeli wiki - zapachy jak narazie mnie odrzucaja więc.......poczekam az mi przejdzie....najchetniej wywaliłabym każdy ser żłóty i wędline z lodówki......

Do góry