reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

gdybym byla w polsce to pewnie tez musialabym placic....ale jestem tu i choc jest tu troche inny system to kazda kobieta w ciazy ma calusienka opieke za darmo az do 6 tygodni po porodzie:)
i wizyty na zmiane u lekarza rodzinnego i w szpitalu:)nie ma za to badan ginekologicznych:)chyba ze jest to naprawde wskazane:)

reklama
I oczywiscie porod rodzinny tez za darmo:) to nirmalka tutaj:)a dzieciaczki jak sie urodza to od razu widac czy chlopiec czy dziewczynka bo sa ubrane albo na rozowo albo niebiesko i kocyki tez pod kolor maja:)

no u nas to pierwsze co to dopochwowe i na fotel trzeba wchodzić,chociaz nie zapomne przy 1 poronieniu po takiej wizycie cała byłam zalana krwia i mam teraz uraz do takich badań brrr

no wiem jak jest w polsce bo urodzilam tam 3 dzieci:)
ja po 3 zabiegach i nikt mnie nie meczyl na fotelu ani razu:) usg robili i przed samym zabiegiem tez powtarzali:)nikt nie ingeruje tutaj jesli nie ma takiej potrzeby bo to zawsze wiaze sie z mozliwoscia infekcji:
czasem lekarze w polsce zachowuja sie jak rzeznicy niestety...dlatego mimo wszystkich sytuacji jakie tuta przeszlam to na irlandzka sluzbe zdrowia zlego slowa powiedziec nie moge:)

miejmy nadzieję, że i u nas tak kiedyś bedzie,póki co możemy tylko ponarzekac sobie:-)
kupiłam testy owulacyjne i ida do mnie juz 3tydz!wkurzyłam sie i postraszyłam gościa,że mu negatywa wystawię wiec powiedział,że jutro wyśle drugią paczke..
Stosowała któraś z dziewczyn takie testy?moja koleżanka za 2razem dzięki testom zaszła w ciąże,słyszałam,że sa skuteczne?

reklama
Do góry