reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

gdybym byla w polsce to pewnie tez musialabym placic....ale jestem tu i choc jest tu troche inny system to kazda kobieta w ciazy ma calusienka opieke za darmo az do 6 tygodni po porodzie:)
i wizyty na zmiane u lekarza rodzinnego i w szpitalu:)nie ma za to badan ginekologicznych:)chyba ze jest to naprawde wskazane:)

reklama
I oczywiscie porod rodzinny tez za darmo:) to nirmalka tutaj:)a dzieciaczki jak sie urodza to od razu widac czy chlopiec czy dziewczynka bo sa ubrane albo na rozowo albo niebiesko i kocyki tez pod kolor maja:)

no u nas to pierwsze co to dopochwowe i na fotel trzeba wchodzić,chociaz nie zapomne przy 1 poronieniu po takiej wizycie cała byłam zalana krwia i mam teraz uraz do takich badań brrr

no wiem jak jest w polsce bo urodzilam tam 3 dzieci:)
ja po 3 zabiegach i nikt mnie nie meczyl na fotelu ani razu:) usg robili i przed samym zabiegiem tez powtarzali:)nikt nie ingeruje tutaj jesli nie ma takiej potrzeby bo to zawsze wiaze sie z mozliwoscia infekcji:
czasem lekarze w polsce zachowuja sie jak rzeznicy niestety...dlatego mimo wszystkich sytuacji jakie tuta przeszlam to na irlandzka sluzbe zdrowia zlego slowa powiedziec nie moge:)

miejmy nadzieję, że i u nas tak kiedyś bedzie,póki co możemy tylko ponarzekac sobie:-)
kupiłam testy owulacyjne i ida do mnie juz 3tydz!wkurzyłam sie i postraszyłam gościa,że mu negatywa wystawię wiec powiedział,że jutro wyśle drugią paczke..
Stosowała któraś z dziewczyn takie testy?moja koleżanka za 2razem dzięki testom zaszła w ciąże,słyszałam,że sa skuteczne?

reklama
Do góry