reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czesc. Zaliczylam wczoraj 3 imprezy uffff.... Dopiero dochodze do siebie a tu zaraz do pracy trzeba. No i wieczorem z m zaczelismy sie uzalac nad soba a dzis lezymy ze smiechu z tego. No i nowe haslo wymyslil "pieprzyc system". Trzeba to powtarzac czasem sobie.
Zrobilam sobie tosty z szyneczka i ananasikiem pychota!!! I szybko sie robi.

reklama
Gabi ja mam jeden jajnik,który podczas ciązy pozamacicznej był operowany(bo tam sie ciaza umiejscowiła) i to,że zaszłam w ciąże było zdziwieniem dla mnie jak i dla lekarza bo myśleliśmy,że jest on niedrożny,dlatego nie robiłam badań..

Wiem Ola,pamietam.Nie pisałam do Ciebie ,tylko tak w ogóle do świata:zawstydzona/y:
Sama mam pełno koleżanek,które jak wpadną to wpadną,a na moje sugestie o badaniach pukają się w głowę.Nie zawsze to się dobrze kończy:sorry:
Chcoć jak pisałam czasem nawet robienie badań nic nie da,może po za świadomością,że to co się dało to zrobiłam,a na reszte nie miałam wpływu.:zawstydzona/y:

Zgodzę się z Toba Gabi, jak również z tym,że lekarze krzywdza nas mówiąć "tak sie zdarza" i nie doradzając nawet podstawowych badań, prywatnie zrobionych, przez co musimy szukać w necie pomocy. Nie tak powinno byc moim zdaniem. Jestem tego przykładem, nastepna ciąża, przy nieleczonej tarczycy.. myslę,że teraz mam wieksze szanse wiedząc co mi jest.

Selenko ja straciłam swoje Maleństwo w 7 tyg. Teraz jest 15 i nadal sie boje. Codziennie rano odliczam dni do kolejnej wizyty u lekarza. Zastanawiam się czy na pewno jest wszystko w porządku. Często czarne myśli mnie dopadają....Na pewno nie będziemy już spokojne do końca ciąży, przekonuje sie o tym codziennie. Przed ostatnim usg strasznie panikowałam i obiecałam M, ze jak wszystko będzie dobrze to już przestane się zamartwiac. Udało mi się przez trzy dni......
Na Majówkach kolejna dziewczyna dołączyła do Aniołkowych Mam:-:)-:)-(

jestem...wszystko zrobione herbatka owocowa zaparzona w kominku sie pali i moge posiedziec z wami
edzia my nie planujemy dzis zadnych imprez:) robilismy w sobote jak zaawsze zbiorcza imprezke....
co do chrztu jak sie jest w ciazy.....ja bylam w ciazy i bylam chrzestna za pierwszysm razem...i 2 tygodnie pozniej poronilam....noby przesady zabobony....ja tez tak mowilam....wiedzialam ze jestem w ciazy...ale do lekarza poszlam zaraz po chrzcie na nastepny dzien....tak zeby wiecie...potwierdzic juz po....niestety....wyszlo jak wyszlo:)sama osobiscie nie bylabym juz chrzestna jesli bylabym w ciazy....ale to moje zdanie:) pozniej chrzestna nie bylam i tez poronilam,....ale po 1 razie mialam wyrzuty sumienia ze jednak zaryzykowalam:(

reklama
Agus ja właśnie skończyłam zmywać, wstawiłam pranie i przygotowałam obiadek. Herbatke owocową teraz również popijam:-).
Selenko ja tez staram się myślec pozytywnie, ale czasem ciężko odgonić złe myśli. Mi mdłości przeszły stosunkowo szybko- (i oczywiście panika była)- jakoś koło 10, 11 tygodnia już się dobrze czułam. Teraz czuje sie fizycznie świetnie....

Do góry