reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej,Selenko ja najbardziej stracha mam teraz,bo najbardziej boje się przedwczesnego porodu.Jak był 9 tydz. aż tak nie przeżywałam,bo wytłumaczyłam sobie,że to był przypadek i takie tam.
Witam z wyrka:-D
Z tą chrzestna w ciąży,to mi ksiądz tłumaczył,że nie wolno,bo takie prawo kościelne,że to jakby jednocześnie to dziecko w brzuchu chrzcic,a z drugiej strony,to taka kobieta ma nieochrzczone dziecko czyli grzech pierworodny niezmyty i coś tam:baffled::sorry::eek:
U nasz chrzestnymi tez do końca w porządku nie było:zawstydzona/y: bo nie mieli ślubu koscielnego,a chrzestny w wolnym związku nie może żyć.Przed chrztem Miska dostałam od księdza książeczke z prawem kościelnym i tam było dokładnie określone kto jakie warunki ma spełniać.W sumie z racji tego,że wyznajemy wiarę to było logiczne.
Nie pamiętam,co jeszcze komu miałam odpisać.:sorry:
Ja grzecznie w wyrku.Miłego dzionka wszystkim.Pa.

reklama
Ola,to zalezy czy to wynik IgM (dodatni oznacza,że teraz jesteś chora) czy IgG (dodatni ozancza,ze chora byłas ponad 3 miesiące temu).

Czyli przeszłas cytomegalię,minimu 3 miesiące temu,ale dokładnie kiedy to sie nie dowiesz.Może pół roku,może jeszcze wcześniej.U każdego te przeciwciała w innym tempie spadają.

Dziekuje Gabi, Miruś, staram się cały czas trzymac pozytywne myslenie. Wahania hormonków nie zawsze mi pozwalaja, ale jest nieźle.

Ola
Ja miałam wynik IGM i IGG i wiedziałam ,że mam przeciwciała i to nie było przyczyna poronienia bo chorowałam duzo wczesniej.Tak jak i na toxo.

właśnie dzwoniłam do laboratorium i zapytałam dlaczego mam podana wartość IGG a nie ma IGM.A Pani powiedziała,że jak bym miała obecnie cytomegalię to byłabym chora i czuła bym to.Dziwne troche,robili wyniki i nie sprawdzili tego.

No nie wiem co to za data.Mogło mieć znaczenie,jeśli jeszcze byłaś chora gdy doszło do zapłodnienia.Policz sobie.

Dziewczyny,przepraszam,że to piszę,ale mnie naprawdę bardzo dziwi,że tak mało osób robi badania PRZED ciążą.Bo jednak czasami dałoby się zapobiec tragedii.Czasami,bo ja robiłam,a i tak poroniłam:zawstydzona/y: Bo przyczyn moze być wiele,niektóre jednak dadza się wcześniej wyeliminować.
Ale jednak zawsze będę zwolenniczką przygotowywania się do ciąży,w każdej sytuacji,bez względu na to co nas wcześniej spotkało czy nie.

reklama
Jak szukałam przyczyny poronienia, tez robiłam wszystkie wyniki. Jelsli masz przeciwciała to chorowałaś, ale IgM daje znać kiedy. Jesli jest dodatnie to teraz, jesli ujemne to kiedyś.

Do góry