reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hejka Dziewczynki:-) w piekny słoneczny niedzielny poranek...
za chwilke ide z wiką po bułeczki bo wczoraj zapomniałam kupić hehhe i nie mamy co zjesc na sniadanko a nalesników nie chce mi się smażyc o nie!!! :-)

Witaj Dziama, dobrze, ze zdecydowałas sie do nas dołączyć....jestem tu od lipca i powiem ci, że to miejsce dodaje otuchy, owszem pojawiaja sie nowe dziewczynki ale i nowe fasolki!!!! :-)...czego ci szybko z całego serca zycze....

Jak przestaniesz krwawić zgłoś sie do lekarza, porób maksymalnie dużpo badań by sprawdzic stan swojego organizmu....zobaczysz jak szybko minie...1-2-3@ i zaczniesz staranka a my bedziemy trzymać kciuki !!!!! bo napewno sie uda, tu fasolki są zaraźliwe!!!! :-)

Martus co wczoraj tak cicho.....wagary sie udały czy jednak poszłaś na uczelnie?

Wszystkim waszym małżom o imieniu ANDRZEJ życzę Wszystkiego najlepszego!!!

A ja wczoraj miałam 2 tury gości....a w środku nocy naszło mnie na kanapki z szynka majonezem i kapusta kiszoną, jej ale mi smakowały....jak tak dalej pójdzie to ta kapusta bedzie na sniadanie obiad i kolację hehehe....może kapusniak ugotować?...jeje fasolka i kapusta i brzuch jak balon wzdety heheh

Ostatnia edycja:
Witajcie.
Ciągle zastanawiam się czy dobrze robię że tu piszę. We wtorek poroniłam. Byłam w ósmym tygodniu. Co prawda ciąża bardzo młoda ale byłam bardzo szczęśliwa. Była to moja pierwsza ciąża. Mama chciała zacząć już robić małe skarpeteczki na drutach :-( Nadal jest mi trudno w to uwierzyc, nie potrafię normalnie patrzec na swoje ciało, bo od razu wszystko mi sie przypomina. Piszę tutaj z nadzieją, że doradzicie mi co powinna zrobic kobieta po stracie dziecka. Czy powinna przejść jakieś badania?Kiedy udać się do ginekologa?Po jakim czasie ustaje krwawienie? I czy bóle podbrzusza są normalne.
Z góry dziekuje za odpowiedź.
P.S. najgorsze jest to, że strasznie sie boje ponownie zajsc w ciążę, boję się ze długo to nie nastąpi znając mój charakter i obawy. Nie chciałabym ponownie tego przechodzic.
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo gorąco :-)
Pisz kochana ja tez poronilam w osmym tyg i dziewczyny bardzo mi pomogly A co do zajscia to ja tez sie balam ale jestem juz w ciazy i jakos sie trzymam, i tez drze cala o malenstwo, ale wierze ze bedzie dobrze

Ostatnia edycja:
witajcie
troche sie nie odzywalam ale w pracy w piątek do późniego wieczora i wczoraj od rana do 14, ale juz z głoy, zawsze tak jets na koniec miesiaca...

wczoraj przyszedł@, bardzo sie ucieszylam bo w koncu wiem ze jest wszystko w normie, mam nadzije...
ale za to na szyji z lewej strony (chyba węzły chłonne) wyskoczył mi guzek w piątek a dzis juz jest taki duzy ze widac gołym okiem... jutro ide do lekarza niech se pomaca...

w środe ide na usg, miał byc monitoring cyklu ale to bedzie dopiero 5 dzien cyklu wiec pewnie umówie sie z nią na kolejny tydzien a teraz niech mnie porządnie obekrzy na porząnym USg.

Witam nową koleżanke:-(

DZIAMA zaglądaj tu czesciej, tak jak pisze Aga ból nie minie ale będzie wkońcu troche łatwiej..
jesli chodzi o badania! to koniecznie! nie czekac na drugie nieszczescie! choc pwnie lekarz powie ze to sie zdarza, ale sa tu dziewczyny po 2 i po 3 poronieniach!!

ja ostatnio badanka robie w Diagnostyku- są w kilku miastach w polsce mają strone internetową i mozna zobaczyc gdzie sa, ceny naprawde ok, duzo taniej niz placilam w szpitalu połozniczym, mają w tej chwili pakiety dla kobiet planujących ciąze i będących w ciązy. Ten dla planujących kosztuje 400zł, naprawde sie opłaca, ja juz wydałam na badanka o wiele wiecej, a w tym pakiecie jest naprawde duzo badan.

pozdrawiam i milej niedzieli
u nas jest 5 stopni i wybierzemy sie na jakis spacerek...

dzien doberek....
witam sie w niedziele.....
u mnie @ brak jak do tej pory za to brzuch mnie boli jak nie wiem co....bardziej chyba z lewej strony...ech....cycki sflaczale normalnie zawsze juz mialam takie powioekszone i bolesne....ja naprawde nie wiem co o tym wszystkim myslec...dzis testowania nie bedzie dopiero jutro:)
uciekam kawke wypic i do kosciola jedziemy:)
zycze milej niedzieli

reklama
Dziękuje :-) postaram sie tutaj częściej bywać choć to niełatwe, wiem również ze do końca życia o tym nie zapomne. Jak tylko skonczy sie krwawienie pojde do lekarza i poproszę o mozliwosć przebadania sie. Jak narazie biore jakis antybiotyk przepisany przez ordynatora, a po nim mam zbadać morfologie. Życie dało mi niesamowitą lekcje, z której napewno ja i mój mężczyzna wyciągniemy wnioski.
Pozdrawiam Was serdecznie i życzę spokojnej niedzieli :-)

Do góry