reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

ja na obiadek robię dzisiaj roladki ze schabu. Mój M też nie lubi zup, zjada zupę a zaraz po tem chce drugie danie, więc wolę zrobić ziemniaczki i jakieś mięso i niż mam robic dwa dania :-)

reklama
a Ja już posprzątałam i byłam na zakupach :tak: pranie się pierze, obiad mam z wczoraj więc mam już wolne cały dzień ;-)

dorotko - jedź lepiej do szpitala na wszelki wypadek na kontrole :tak::tak:

Miroslava - tak to jest z tymi chłopami :-p chociarz Ja nie mogę na Mojego narzekać bo jak go poproszę to we wszystkim pomorze a nawet czasami sam od siebie posprzata ;-):happy2:

jezyk - u Mnie chłop też jak zje zupe to pyta na nie ma mięska :-p

muffy, Gabi, daga - :-)

miłego dzionka kochane idę poleżeć :-)

Dziewczynki melduje sie po...:-):-D
Cyprysiowa- kochana nie martw sie tym zelazem, tylko skocz po tablety do lekarza! Ja mialam anemie po poronieniu a hemoglobine jak chlop hehe:tak: a niestety nie moglam jesc tabletek zelaza :-( Jadlam: Ananasy- swierze, Szpinak z cytryna. podobno konskie mieso ma najwiecej zelaza- ale tego bym nie przelknela!!! :-) A co do plamien to mialam takie na 2 dni przed OWU. Wyluzuj sie i podbuduj organizm i co ma byc to bedzie :-)

Dotrotko- nie mozesz robic ani nawet myslec o fiku- miku z mezem :-(niestety. kiedy sie podniecamy to macica wprowadza sie w skurcze! O ile pamietam to mialas krwiaczka? pewnie to on plamil, ale jesli to nie zywa krew to pewnie nic sie nie dzieje
Witamy po :-D Ja w ciązy z Cypiane tez mialam anemie dosyc sporą ale hemoglobina byla zawsze okolo 9.00 a teraz mam ładną 12.9...
Dorota racja, w 1 ciąży mialam niewydolnosc szyjki i zakaz jakiegokolwiek uniesienia ;-) Nie tylko chodzilo o sex, lekarz zabronil mi wlasnie myslenia nawet o tych sprawach bo to moglo wywolac skurcze.:szok:

Myslalam, ze mi znowu zezarlo posta a tu niespodzianka: jest tylko, ze sie wyslal spontanicznie, a to jest ciag dalszy.

Jezyk, Muffy, ale narobilyscie mi smaka na ogorkowa... Moze strzele sobie ogorkowana jutro. A muffinki uwielbiam. Nie robie jak jestem sama, bo potrafie zjesc cala porcje :szok:. Muffy, jak masz czas napisz mi jak robisz te swoje

Cyprysiowa, trzymam kciuki za efekty staranek :tak: Nic sie nie boj, tylko podpompuj to zelazo.
Muffy, za Twoje staranka tez :tak:. I jak jakas chetna pominelam to przepraszam.Tez trzymam

A tak z tematu wspomagaczy, to na staraczkach dziewczyny bardzo zachwalaja olej z wiesiolka + wit. E ... na poprawe jakosci sluzu. Przez pierwsza polowe cyklu... do owulacji, tak na wszelki wypadek ;-).
Czy macie jakies opinie na temat wiesiolka?
Zamierzam sobie zafundowac, bo wiesiolek jest tez dobry na stres i lagodzenie napiecia przedmiesiaczkowego i rozne inne . No chyba, ze stanie sie cud i @ nie przyjdzie...

Tolus, sciskam, odpoczywaj.

Mika, nie szalej kobieto z tym sprzataniem, przeciez wiesz, co teraz najwazniejsze.
To pa, lece dolozyc dolozyc farbe na koncowki.

Trzymajcie sie kobietki!

Maggie,głodnemu chleb na myśli:-p
Ja zakaz miałam całą ciąże z M,potem to wiadomo,grubo rok wyszło razem:szok:
Cyprysiowa 12,9 to nie za ładna:baffled: ok. 14-15 jest ok.
U mnie na obiad gulasz,dla łobuza pulpecik.Mój duży lubi wszystko,mogą być kanapki na obiad,a mały nie lubi nic:baffled: Tak w sumie to gotuję dla czystego sumienia chyba tylko,bo mały zazwyczaj nie zje,a duży też nie zje,bo nie ma czasu,ogólnie nikomu moje obiady nie potrzebne:sorry2::zawstydzona/y:
Tolka,a konsultowałaś z innym kardiochirurgiem.dowiadywaliście się w tym Monachium:confused: Nie opieraj się tylko na jednej diagnozie:baffled: Myślę o Was:happy2:
Dobra,buziaki dla wszystkich.Kawka wypita,zakupy zrobione,pranie w pralce,obiad na kuchence,sprzątanie w połowie,zaraz dziecko ze spaceru z babcią wróci i koniec laby:-p
Paaaaaaaaaaaa.

Hej:-)

Małgosiu- wiesiołek jak najbardziej jest polecany wtedy , gdy jest za mało tw. śluzu płodnego potrzebnego do przeżycia zołnieżykom, wiesiołek poprawia jakość śluzu, co zaś się tyczy wit E to od dawien dawna nazywana jest witaminą płodności. Ja osobiście zaszłam w ciążę w cyklu w którym zaczęłam używać tą witaminę:tak:. Może to zbieg okolicznosci a może nie;-)

Miłego dnia wszystkim życzę

Jezyku- muffy to od muffinek :tak::-D uwielbiam je i robie rozne:-)

Maggie- oto przepis prosty, robi sie go w niecale 10 min!!!

3 szklanki maki,
2 szklanki cukru (ja uzywam z trzciny)
cukier waniliowy,
6 lyzek kakao (uzywam deco moreno, bo jest ciemne i bez cukru -bardzo dobre),
2 lyzeczki proszku do pieczenia
2 lyzeczki sody
to wymieszac w misce lyzka, nie trzeba mixera do tego ciasta :-)
do tego dodac:
2 szklanki wody
2/3 szklanki oleju z winogron
2 lyzki octu jablkowego, ale moze tez byc zwykly
wymieszac wszystko razem i wylac na blache. Ja uzywam tego do muffinek, tortow,spodow do ciast :-D dodaje np. kawe, mak, zurawine Piec 45 min w temp. 180 C PYCHA
Polewa:
3lyzki mleka ryzowego (moze byc woda) + 1,5 tabliczki ciemnej czekolady. rozpuscic i polac tym ciasto.
To ciasto jest dobre, jesli ktos nie moze jesc jajek i mleka :tak: SMACZNEGO :-D:-p

reklama
Qrczę...tak nagle pies (york) mi się rozchorował :-:)-( Jacek pojechał do weta... normalnie przelewała mi się przez ręcę...
Wzięlam ją wcześniej na dwór,chociaż bardzo nie chciała... no to ja na siłę... zwymiotowała kilka razy i strasznie zaczęła jęczeć :-( może to z powodu stresu... mam nadzieję... ale jestem głupia, że wzięłam ją na siłę....

Do góry