reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Danuśka,chyba też lepiej jakbyś też zrobiła badanie beta hcg w odstępie 48 h.Z wyniku będzie wiadomo który to ewentualnie tydzień i czy prawidłowo się ciąża rozwija (poziom bhcg powinien wzrosnąć minimum o 66 % w 48h).To będzie pewna odpowiedź.Bo z testami różnie bywa.A rzeczywiście kilka tygodni po poronieniu niski poziom hormonów może się utrzymywać.

reklama
Zaczekam do końca tygodnia. Zrobię test i jak nadal wyjdzie niewyraźnie to pójdę na badanie! Przecież skoro poziom wzrasta z każdym dniem to powinno wyjść wyraźnie! Rozmawiałam wczoraj z moją lekarką i powiedziała że jak będzie pozytywny pod koniec tygodnia to mam do niej w poniedziałek przyjechać i sprawdzimy co i jak.

Danusia...u mnie betahcg po zabiegu spadła z 48tys do 69 w 2-3 tygodnie po zabiegu...a ty jestes 6 tyg wiec to chyba fasolka, ale najlepiej sprawdzić to tak jak pisze Gabi przyrost betahcg w 48h...

kasiek a ja dzis sie meczę, jak chodzę albo stoje jest ok a jak siedze to boli....więc nie wrozę sobie długiej kariery zawodowej w ciazy raczej...i nie wiem czy dotrzymam do 2 grudnia jak planowałam....

Dlatego takie wyniki dadzą konkretną odpowiedź co się dzieje (ciąża,czy hormony po poronieniu).Jeśli ciąża to nie tylko czy jest,ale też czy się prawidłowo rozwija,test ci tego nie powie.A lekarka po kilku dniach też nie powie co się działo,jesli wyjdzie negatywny (tfu,tfu).Ja bym się nawet nie zastanawiała:sorry2:

danusia jak beta ci wyjdzie negatywnie tzn nie bedzie przyrastać po 48h to poczekaj 2 tyg i idź na wywolanie miesiaczki i tyle....niestety czasem tez tak bywa, ze trzeba ja wywolywać bo sie hormony rozlegulowały....

Tylko tak się zastanawiam jeżeli druga kreska spowodowana jest hormonem, który pozostał po poronieniu to dlaczego 07.11.08 test był negatywny? Przecież poziom hormonu powinien być wtedy wyższy niż teraz.

Witam Was wszystkie . Długo mnie nie było ale nadrabiam zaległości ( same wiecie remont i tak dalej....) Parę dni temu zrobiłam test i...niestety I kreseczka:-(...Pocieszam się tym, że może za wcześnie go zrobiłam, ale nie robie sobie zbędnych nadziei i planuje w następnym cyklu dołożyc wszelkich starań:-)

Nowe dziewczynki witam serdecznie i ściskam bardzo mocno:-):-)

reklama
danusia ja bym na twoim miejscu tak nie rozważała, zrobilabym bete w labolatorium bo z testami sikanymi róznie bywa...moze robilas inny test, albo o innej godzinie i był mocz bardziej rozcienczony....ja ci oczywiscie życze by to była fasolka...robiłam w poprzedniej ciazy test 26dc i była I w 30dc i miałam II kreseczkę słabiuteńka...potem robiłam 31dc i była 2 razy mocniejsza...34dc były juz dwie takie same...a tym razem wyszła mi druga kreseczka 14 dni po owu...28dc...może domyslasz sie kiedy ty mialas owu? objawy płodności, bóle jajnika...wtedy łatwiej policzyc....

Do góry