reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Gabi bedzie dobrze moja szyjka przy badaniu takim palcami ma 25 mm a ja mimo wszystko jestem dobrej myśli, usg dopochwowego jeszcze nie miałam bo jakoś daję radę ale to właśnie w pierwszej ciązy regularne dopochwowe badanie szyjki zadecydowało o niezakładaniu szewka

reklama
Jeżyk,ale Ty jesteś 10 tyg. do przodu,macica większa to i szyjka krótsza.Po za tym nie tyle dł. się liczy,ale zmiana długości.Też za Ciebie trzymam kciuki.

no tez czytalam ze nie ma dowodów ze te szwy pomagają i te krązki! lepiej lezej!
Gabi mam nadzije ze znajdziecie rozwiązanie! męzus niech weźmie dłuuugi urlop i sie wami zajmie;-)
jestem pewna ze jakos dacie rade! trzymam kciukasy!!
Jezyk ale ta twoja ciąza juz zaawansowana:-)

Gabi trzymam kciuki za Ciebie, wiem jak to jest kiedy nie ma kogo za bardzo prosić o pomoc.:tak:
Mam nadzieję,że jakoś to się rozwiąże samo.
Przeczytałam jak pisałyście o swędzeniu skóry, tez tak mam, ale Ja zawsze byłm mumia jak mawia mój M i kremy to dla Mnie nic nowego. W przyszłym tygodniu ide do LuxMedu po zwolnienie, macie rację. Niestety mój ginekolog będzie dopiero 17.11 więc skorzystam tylko ze zwolnienia u lekarza do którego mam szybszy dostęp.
Szafirku, monitor mam płaski, ale bardzej myślałam o zarazkach od moich klientów i siedzącej pracy.

Gdyby nie przeżyte poronienie powiedziałabym ,że idzie książkowo, ale nie powiem, bo drżę i biegam do toalety sprawdzać,...wiecie co..

Zmykam poleżeć, cieszę się, że jesteście. Spokojnego wieczoru.

Sylwuś,pozdrawiam Cie cieplutko.
Aga AJ,dziękuję.
Słodziutka... wiesz wszystko.

Ostatnia edycja:
guska...ja tez mam nisko łozysko, co prawda szyjka sie jeszcze nie skraca ale lekarz juz cos wspomniał o lezeniu od swiąt i zakonczeniu ciazy przed czasem-nawet zazartował ze moze w walentynki bo wtedy wszystkie panie sa na kolacyjkach z mezami i oddział wolniejszy....walentynki to miesiac przed terminem...

Witam dziewczynki. Po USG uspokojona, wszystko ok ale na serduszko jeszcze za wcześnie było. Na następnej wizycie mam nadzieję już będzie widać :-) Na dzień dzisiejszy termin mam na 1 lipca :-)

Gabi trzymam za Was kciuki żeby było dobrze.

Ja wczoraj dostałam napadu płaczu nieutulonego, taka lekka panika związana z moim stanem. Strasznie się boję, ale to w sumie nic nowego, prawda? ;-)

Zaszalałam i pozwoliłam sobie założyć suwaczek - a co, kartę ciąży dostałam to już mogę ;-)

mam wieści od mireczki-jest w szpitalu-wylądowała z krwawieniem, ale napisała ze jest w sumie tylko na obserwacji...kazała pozdrowic wiec pozdrawiam!:-):-)

miglak...gratulacje!!! i suwaczek jak najbardziej dozwolony i wskazany!

Guska my czujemy się dobrze czsem mam napady paniki a toaleta to najczęsciej odwiedzane miejsce w domu, podobnie jak Selenka biegam i sprawdzam, ogólnie czuję się dobrze teraz czekam do 14 i umówię się na usg mam nadzieję że zobaczę moją fasolkę i jej bijące serduszko...
Mordoklejko pozdrów mireczkę jeśli możesz i życz zdrówka u niej krwawienia są tak częste ale dobrze że nie związane z Juniorkiem...
Miglak piękny suwaczek i jak najbardziej wskazane :)
pozdrawiam wszystkie dziewczynki :)

reklama
Do góry