reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

oj ALSO bedzie dobrze! i nawet nie mysl inaczej!!!
zobaczycie za pare lat jak bedziemy wspominac te nasze rozmow to same nie bedziemy wierzyc ze tak sie działo! a kazda z nas bedzie miala cudownego dzieciaczka albo dwójke:-)

reklama
syla i tak wlaśnie będzie.... :-) a szaleć czasem trzeba, akiedy jak nie teraz?? poźniej to nie będe miała jAK I KIEDY

Gabi musi się znaleźć jakieś rozwiązanie... może faktycznie ktoś do pomocy, musi być dobrze już tak daleko zaszłaś teraz już z górki .....

gabi a co dokładnie powiedział Ci lekarz nie można jakoś założyć szewka czy coś tego typu wiesz mi w pierwszej ciąży też bardzo szybko zkracała się szyjka (zresztą teraz też się skraca) i oprócz leżenia byłam w szpitalu na obserwacji i lekarze decydowali czy będzie szewek czy też nie skończyło się na leżeniu ale może u Ciebie trzeba będzie coś zrobić. a powiedz ile dokładnie ma milimetrów twoja szyjka.
pozdrawiam trzymaj się cieplutko:-)

Gabi musisz być silna i załatwić sobie nianie jeśli rodzina nie da rady pomóc.
Dziewczyny a jak sprawdzić czy szyjka się skraca, to się czuje jakoś,czy trzeba sprawdzić przez jakieś badanie? Prosze o odpowiedz.

Dzięki dziewczyny.Szwów i krążków juz się nie stosuje raczej.Nie ma dowodów,że pomagaja,za to są,ze powodują liczne zagrożenia (przedwczesne skurcze,infekcje).Jedyna rada leżenie.Jeżyk,ja z M też leżałam,w domu i w szpitalu,nawet sterydy na szybszy rozwój płuc małego dostawałam.No ale sytuacja była inna,zaczęłam leżeć w 26/27 tyg.I nie miałam nic do roboty:zawstydzona/y:
Jeżyk,szyjka wg usg dopochwowego,czyli własciwie cały kanał z częścią maciczną ma 30 mm.A 3 tyg. temu miał 35mm.Z M w ciązy w 26/27 miałam 30 mm,a miesiąc później 15mm i szpital.Tylko ciąża była bardziej zaawansowana.A teraz za miesiąc...:no:
Teściowa pracuje.Rodzice też plus mają masę problemów i chora siostra.Pomogą ile mogą.ale ja powinnam tylko leżeć.A przedszkole skończyło się poważnymi chorobami i komplikacjami non stop,również moimi,musielismy zrezygnować.Zresztą gin mi zakazał już chorować,bo wyczerpałam normę za kilka ciężarnych.
Dobra kończę,bo w kółko to samo piszę.Pa.

Aneto,mierząc regularnie za pomocą usg dopochwowego.Bo takie badanie palcami pokazuje tylko dł. szyjki w części pochwowej.

reklama
Do góry