reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Also, ja od dawna używam tego samego kremu, mam cerę z problemami, a ten krem nie uczula mnie. To jest Soft Silky. Ale wiem, ze Nivea Soft też jest fajna, kiedyś ją stosowałam. W ciąży kremu do twarzy jakoś nie musiałam zmieniać:-)

reklama
Dziewczynki a ja dziś pierwszy raz od wielu wielu dni mam ból podbrzusza - dosc silny, chyba macica sie powiększa...musiałam wziac nospę bo ciezko mi siedzieć przy kompie...troche mnie to martwi (wiadomo czemu...) ale staram się sobie tłumaczyć i się uspokajać, ze te bóle to czesc ciażowych dolegliwości i kiedyś i ja muszę je mieć.....w końcu to już 6-7tc...
co do kremów to zawsze mam problem - mieszana skóra z problemami naczynkowymi...
dziewczynki która z was miała usg dowciapne 6tc i cykle 28 dni? Było juz widac zarodek i serduszko?

to mnie uspokoiłyście bo naprawdę zaczełam się martwic a widzę ze nie tylko ja mam takie problemy
Pixela nie jestem pewna ale chyba w 6tc powinno juz byc widac przez usg dopochwowe
ja miałam w z pierwsza ciąża takie usg w 6+ 5 dni i było już widać
Z tym że moja pierwsza ciąża byłą zawsze o 3 tyg starsza a dobrze wiem kiedy doszło do zapłodnienia wiec nie było pomyłki jezeli chodzi o date poczecia, tylko synek taki duzy był:tak:
Teraz w 8 tyg wielkosc była idealna co do tygodnia ciekawe jak będzie potem:happy:

Witam,
ja dziś czuje się fatalnie słabo mi i niemam siły, niby mnie mdli ale nie do końca, troszkę piersi odpuściły ale tylko trochę... najchętniej nie wychodziłabym z łóżka a synkek woła ze mama wstaj bo jest już dzień....
pozdrawiam :)
No jaki mądry chłopak:tak: Ale uważaj na Siebie

dzien dobry.......
witam sie....
ja zaraz do szkoly porozwoze dziewczyny,wpadne na chwilke do sklepu,posprzatam,ugotuje i biore sie za wielgachna sterte prasowania....
milego dnia
Ja nie lubię prasować ale życzę żeby sterta się szybko zmniejszała ;-)

Dziś ide do gina,więc proszę o kciuki.Odezwę się wieczorkiem.:zawstydzona/y:Pozdrawiam wszystkich.Papa.
Oczywiście trzymam kciuki :tak::tak:

Mirka, ja to mam odwieczny problem z kremem do twarzy. Mam cerę mieszaną i strasznie ciężko mi jakiś dobrać. Nivea Soft też używałam, ale na mnie nie działa :(.

Pixella, serduszko zaczyna bić 22 dni po zapłodnieniu. Nie wiem czy jak jest równe 6 tygodni to widać, może już być widać, a może jeszcze nie być widać. U mnie było widać jak chyba byłam 6,5 tyg. w ciąży. A kiedy masz to usg?

Ja już po zastrzyku idę się położyć, bo zaraz pewnie tyłek mnie zacznie boleć. W tamtym tygodniu wypożyczyłam sobie 2 książki więc wreszcie zacznę je czytać :).

witajcie dziewczyny
doskonale rozumiem Wasze obawy bo mam tak samo: macam się po cycochach co chwila, co drugą chwilkę latam do kibelka sprzawdzam czy nie ma plamień, a jak wieczorem wychodzę spod prysznica to ogłaam tak dokładnie swoje piersi czy oby ie zmaałay o milimetr hehe tak dilajla ja do wariatkowa to razem z Tobą się wybiorę

mnie skóra też swędzi, smaruję się oliwka na grubo

kremu do twrayzużywam soraya z serii dotleniającej, polecam

pixella ja miałam usg w 6t6d i miałam cykle 28 dni, było widać bijące serduszko

A krem z kremem do twarzy to miałam problem bo często się "rulował" pod makijażem a teraz smaruje buźkę kolastyna balsam sos po opalaniu co prawda jest do ciała ale dobrze się sprawdza na buzi.

dziewczyny melduję że jestem i mamy się dobrze nie zaglądałam bo miałam ponad tygodniową przerwę od komputera nie czułam się najlepiej i mąż się mna opiekował więc sobie trochę odpoczęłam ale już jestem cieplutko Was pozdrawiam i prycham fluidkami ze wszystkich sił:-):-):-)

Ja teraz uzywam kremu do twarzy Perfecta Mama i jestem zadowolona a przed ciążą używałam nivea visage i też nie narzekałam

dziewczynki Usg mam jutro o 17:50 bedzie 6t3dc licze, ze zobaczę cos tam malego...z Wika byłam w 7tc0d i miala 9mm - nie mialam usg dowciapnego ale było ją idac dobrze przez powłoke brzuszną .... każda z nas tak ma, że obawia sie powtórki, chciałam poczekać na 7tc ale mój gin idzie na urlop i bedzie dopiero po 24.11 w pracy...tyle czekac nie chciałam....ale jak nikogo tam nie bedzie to czeka mnie 10 dni nerwów....co najmniej do 8tc....

reklama
Pixela w takim razie trzymam kciuki za jutrzejsze usg, napewno będzie wszystko dobrze i zobaczysz bijące serduszko:tak:

Do góry