reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Szafirek..to trzeba wstawać...moja do mnie jeszcze nie woła - nie zna tyle słów ale ciagnie mnie za rękę i tez nie ma wyboru...jak nie wstane to stoi przy łóżku i wyje :-)....mamuuuuuuu
ja dziś sie czuje tylko lekko senna...zjadłam 2 kanapki, wielką drożdzówę ze sliwką i sernik i jestem happy....pewnie na 2 h mi starczy....mdłości na razie niet..ale wczoraj o mały włos a byłoby bleeee w autobusie...co gorsza u mnie jest najgorzej nie rano ale popołudniami jak jestem juz podmeczona....

reklama
Cześć.Ja na minutkę z pozdrowieniami.
Dilajla,to pewnie bardziej sucha i wrażliwa skóra w ciąży.Leżałam w 3 miesiące w szpitalu z dziewczyną,co miała cholestazę.To występuje pod koniec ciąży,jak macica na wątrobę uciska.Ma zdrowego synka Maksa.:tak: Zresztą to czesta dolegliwość.Nie martw sie na zapas.
Szafirek,Pixela,ja też nie wstaję dobrowolnie:-p
Sory,nie wszystkim odpisuję,nie mam czasu Was poczytać.
Dziś ide do gina,więc proszę o kciuki.Odezwę się wieczorkiem.:zawstydzona/y:Pozdrawiam wszystkich.Papa.

ja też zjadłabym konia z kopytami a najlepsze jest to że jem i jest mi blee ale nadal czuję głód, nie mogę trafić na smak... dziś będę robiła sernik z rosą mam nadzieję ze to na niego mam smaka :)

Dziękuje za odpowiedź, jestem teraz tak przewrażliwiona, że nawet swędzące kostki mnie wystraszyły
Mój M wczoraj stwierdził, że ja do końca ciąży to w wariatkowie wyląduje jak tak będę się denerwować.

szafirek pixela u mnie to więcej mdłosci niż apetytu
choć owoców nie odmówie, ale banany mnie mdlą, więc już ich nie tykam i cacao od 3 dni mogłabym je ciągle pić:happy:
Tylko cały czas jestem taka słaba, nie mam siły na nic przez co cierpi moje dziecko bo nawet nie mam siły się z nim pobawić nie mówiąc już o wyjściu na spacer
Dziś prosiłam ze łzami w oczach aby M wziął sobie wolne, widziałam, że się przestraszył co sie dzieje, no ale urlopu to on teraz nie dostanie:-(

dilajla to masz tak jak ja dziś przestały mnie troszkę boleć piersi i już wpadam w panikę... coś mnie kuje w boku tyle ze od czasu do czasu mam zgagę i jestem słaba czasem zakręci się w głowie, dobrze że Kacper zajmuje się sobą...

Dilajla, ja też mam to co Ty, strasznie mnie swędzi skóra, normalnie czasami drapię się, jakbym miała świerzb, ale rozmawiałam z lekarzem i nie kazał mi sie tym za bardzo martwić, poprostu trzeba uważać co się je( odpadają potrawy ciężkostrawne) a do tego porządnie nawilżać skórę. Powiem Ci, ze ja po prysznicu to tak smaruję się oliwką, ze aż świecę:-D, ale nawilżanie naprawdę pomaga.

Dziewczyny, nie jesteście same. Mnie też swędzi skóra. A szczególnie na plecach, bo tam się sama nie mogę wysmarować. Chyba też sobie kupię oliwkę i będę miała z głowy smarowanie się balsamem. Cyckami też się tak nie denerwujcie, one raz bolą raz nie. Mnie prawie wcale tym razem nie bolały, tylko przez jakiś czas. Teraz czasami bolą w nocy i same brodawki przy dotykaniu są wrażliwe. Ale rozumiem waszą schizę, ja miałam to samo. Teraz troszkę mniej, ale był czas, że co chwilę latałam do kibla i sprawdzałam czy nadal są duże. Cóż po naszych przejściach to chyba normalne :). Ja zaraz idę na zastrzyk i już się boję, ale łącznie z dzisiejszym zostały jeszcze 3.

reklama
Miruś, a masz jakiś wypróbowany krem do twarzy? Bo mi się strasznie twarz przesusza, teraz mam krem taki w zielonym słoiczku garniera, ale już chyba przestał na mnie działać...

Do góry