reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej babeczki.

Stawiamy sie w dwójeczkę.:-D

Słodziutka - ucałuj chłopa ode mnie (albo może lepiej nie, bo Ci zazdroszczę);-). Mój "piernik" niedał się po zabiegu na nic namówic bo "lekarz zabronił" :wściekła/y:, więc się 5 tyg męczyłam:-(... Faktycznie mam termin na 7 marca ale Jasiek pewnie posiedzi jeszcze.

Jezyk - tak naprawdę to tego nigdy niezapomnisz bo to było Twoje maleństwo. Musisz dać sobie prawo do radości i do dalszego życia. To, że bedziesz szczęśliwa nieoznacza iz zapomnialaś o bączku który jest w niebie. Ważne abys niestała w miejscu, a teraz chyba tak się dzieje. Pamietaj iż Twoje szczęście niejest rzadną zdradą, aTwój smiech niekrzywdzi fasolki.

Gabi - spoko kobieto. Gratuluję. Ciesz się, że chłop przez komóresen gadał bo mój na początku miał przerażenie w oczach, zaciśnięte kurczowo dłonie na uchwycie nad siedzeniem i pełno komentarzy. Teraz juz się nieodzywa bo ja zaczęłam komentować i wtedy zorientował się jakie to denerwujące.

Maggie - jeśli ma się w domciu rękawiczki z grubej gumy to każdy palec mozna wykorzystać kilkakrotnie w ramach dbania o środowisko i o kieszeń;-).

Dorotka - trzymam kciuki!!!!

Toluś - i co z baczkiem??? Jak po badankach???

Aga - ja to stara panikara jestem i boje się, że może jak wywołam to małemu się krzywda stanie (a jednocześnie mysle, że jak niewywołam to tez sie może coś stać:tak:)

Muffy - niestety chłop stanowczo protestuje i przytulanek niebędzie bo jeszcze krzywdę dziecku zrobi. ( Jasne - oko mu wybije!!! Hehehehehe)

Dlaczegotak - najfajniej jest jak dzidzia po szyjce z całej siły przejedzie (łzy w oczach) albo się w pęcherz wbije (modlitwa żeby niezrobić w gatki);-)

Ewelka - też niemogłam po zabiegu dojść do ładu z moją @. Pojawiły mi się jakies plamienia 2 dni przed (wcześniej niemiałam) i przez pierwsze 3 dni co godzine musiałam pampersa zmieniać bo w innym wypadku rzeźnia. Hormony szaleją i tyle. gin mi mówił, że to straszne obciążenie dla organizmu bo najpierw dostaje duże dawki podtrzymujące ciążę, a w pewnym momencie zero. Stąd te sensacje.

Joasia - mam nadzieję, że dobrze Wam się wypoczywa.

Ania- jak maleństwo?

Ewa - urodziłaś???

Cyprysiowa, Batonik, Berbel -:-)

Cfcgirl - gdzie jesteś????

Pozdrawiam wszystkie babeczki

reklama
przepraszam dziewczyny że czasem wam smęcę wiem że nie powinnam tu może tak pisać, bo przeze mnie Maggie sie popłkala a ma zbierać siły na grudzień:tak: ale komu mam się wyżalić jak nie wam.
Jezyk, nie przejmuj sie, bo ja generalnie beksa jestem ;-). A taki placz jest dobry bo oczyszcza i pozwala uwolnic gniecione w srodku emocje. Wiersz uderzyl w najczulsze struny ... Ja tez nie mam sie komu wyzalic.

Zreszta slyszlyscie kawal jak odroznic Fina introwertyka od ekstrowertyka?
Introwertyk, jak z Toba rozmawia, patrzy na swoje buty... Ekstrowertyk, jak z Toba rozmawia patrzy na ... TWOJE buty :-D

No dobra, wracam do pracy (ukladam pytania na probne matury :baffled:)
caluski

Ostatnia edycja:
melduję się;
Maggie;
a to dobre :-D
a tak w ogóle to ja również mogę zapisać się do klubu płaczek ... bardzo łatwo mnie zranić, chociaż podobno na taką nie wyglądam..
dlaczegotak;
moje Dzidizi dzisiaj spokojne i nawet go zaczęlam budzić...a on łaskawie tylko troszeczkę sie powiercił i pewnie wkurzony jest, że go budzę ;-) Wiem jak solidny kopniak uspakaja Mamę..
Jeżyczku;
Wiesz Kochana - ja biorę isoptin pół godz. przed fenoterolem - nie wiem co by było jakbym go nie brała :szok: generalnie najgorzej czuję się rano - po nocnej dawce. Jest już jakby lepij - już mi tak brzuch nie twardnieje na szczęście :-)
Nie smuć się tak bardzo proszę....
Dagusia;
Maluch sam zadecyduje kiedy będzie chciał zobaczyć świat z drugiej strony - tak mi położna tłumaczyła, że terminy to tak naprawdę sprawa umowna - no chyba, że jest bardzo bardzo po terminie. W szpitalu, w którym bym chciała rodzić podsłyszałam, że po tygodniu od terminu biorą kobietkę i wywołują poród - ale wszędzie może być inaczej..

ha ha - ale się uśmiałam z tymi rękawiczkami - to chyba Gabi rzuciła :-D:-D normalnie mistrzostwo świata :-D:-D od razu włącza się wyobraźnia :-D:-D

Słodziutka;
ja pamiętam,że po zabiegu od razu chciałam zajść w ciążę... chciałam wypełnić pustkę... lepiej jednak na spokojnie poczekać na @, zrobić usg i badanka np. krwi czy jest ok. Po co się dodatkowo stresować... Będzie dobrze, trzymam kciukasy :-)
Ewelka;
ściskam Ciebie - nawet słońce się pokazało w naszym zapyziałym Szczecinie ;-)

Joasia a jaką masz dawkę fenoterolu? ja brałam pół tabletki co cztery godziny i isoptin dwa razy dziennie.

A u nas snieg zaczął padać:szok::szok::szok: a ja już się na wiosnę nastawiłam nawet sobie żonkile na parpety kupiłam żeby wiosennie było a tu śnieg z deszczem

A ja wczoraj wywinęłam orła teraz to mi się śmiać chce ale wierzcie że nie było mi do śmiechu. Niosłam kacpra na rękach bo zaczęło padać i nie wiem jak to się stało ale poleciałam jedyne co mi przeszło przez myśl to podłożyc ręcę Kacperkowi pod plecki i główkę i dzięki Bogu że tak zrobiłam bo ja sobie kostki zdarłam ale aż boję sie pomyśleć co by było jakby mały upadł na plecki i główkę. jak juz sie podniosłam i obejrzałam małego z każdej strony czy cały to popłakałam się jak dziecko, nie z bólu bo nie bolało

Jeżyczku;
ja biorę 3Xdziennie po jednej tablecie - a raczej tableteczce (przecież są bardzo malutkie)
jejku... ta Twoja historia... mi też nie byłoby do śmiechu - najważniejsze, że wszystko się dobrze skończyło. Moja kumpela ostatnio zleciała ze schodów ze swoją 2 tygodniową córeczką - na szczęście spadła na swoje kolana a mała tylko na chwilę się przebudziła i za chwilkę zasnęła. Normalnie jak tak sobie człowiek czasami pomyśli...

Wiesz asiu ja myślę że nie ma jednak nic silniejszego niż instynkt rodzicielski człowiek nawet w takich sytuacjach (gdzie normalnie patrzyłby jak się ochronić) robi wszystko żeby tylko dziecku nic się nie stało i myśli tylko o nim. myslę że nie ma na ziemi silniejszego uczucia niż miłość do dziecka

Hej babeczki!
ja tylko na chwilkę..Melduję że jeszcze nie urodziłam..:no:ale juz bym chciała...:tak:
Zaraz zmykam ..do gina..mam dziś wizytę..
...jakoś nie mogę się dzis pozbierać..:confused:
Pozdrawiam was wszystkie serdecznie;-)..Buźka!:rofl:

Hej Babeczki! Znowu mam głupie myśli, stresuje się ogromnie wszystkim, tą kłótnia w szczególności, na domiar złego byłam u ginka i znowu ciąża mniejsza niż powinna być, martwie się żeby nie było tak jak poprzednio, chyba bym nie przeżyła tego drugi raz :(

reklama
No właśnie tak było poprzednim razem...miałam usg wiem że może być rozbieżność dwóch tygodni, ale wyszło z usg że 8 z miesiączki że 5 to już róznica 3 tygodnie sama nie wiem zaczynam schizować chyba ... :(

Do góry