reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
to który tydzień już jesteś?
Z krwiakami tak jest, że muszą się opróżnić. Odpoczywaj dużo, śpij i będzie dobrze. Masz jakieś częstsze kontrole ?

No ja miałam mieć 1.12 CC ale będę próbować rodzic SN więc musimy czekać aż się zacznie. Póki co od 3 tyg. 2 cm rozwarcia ale bez skurczy. Młody się nie spieszy na świat. W poniedziałek mam wizytę i zobaczymy czy coś sie zmieniło. Eh no chciałabym go już kolo siebie
Wg OM 10+1 a wg USG 9+2. Z początku wizytę miałam co tydzień teraz co 2 tygodnie ale jak coś się dzieje to dzwonię i konsultuje z moim lekarzem.
Młodemu dobrze w twoim brzuchu 😁 Kochana jeszcze chwilka i będziesz tulić synka powodzenia 🤞
@Pszczolka38, nie ukrywam że trochę Cię "śledzę" na wątku lipcowym i trzymam bardzo mocno kciuki za Was 😘
@marsi89, za Was też trzymam 🤞🤞 obyście się już niedługo ujrzeli ♥️
Dziękuję bardzo ❤️ Nie jestem tam zbyt aktywna 🙈 owszem czytam i czasem coś napiszę ale nie czuje się jeszcze za pewnie, a uwierzę w swoje szczęście jak urodze żywe dziecko. Na tą chwilę to moja wiara że się uda jest taka jakby mi ktoś powiedział że wygrałam miliony w totka 🤣🤪

Wg OM 10+1 a wg USG 9+2. Z początku wizytę miałam co tydzień teraz co 2 tygodnie ale jak coś się dzieje to dzwonię i konsultuje z moim lekarzem.
Młodemu dobrze w twoim brzuchu 😁 Kochana jeszcze chwilka i będziesz tulić synka powodzenia 🤞

Dziękuję bardzo ❤️ Nie jestem tam zbyt aktywna 🙈 owszem czytam i czasem coś napiszę ale nie czuje się jeszcze za pewnie, a uwierzę w swoje szczęście jak urodze żywe dziecko. Na tą chwilę to moja wiara że się uda jest taka jakby mi ktoś powiedział że wygrałam miliony w totka 🤣🤪
dobrze że masz możliwość skontaktowania się z lekarzem jak coś. To daje duży komfort psychiczny.
Ja mimo regularnych kopniaków młodego i prawie 40 tyg. Ciąży nadal nie wierzę w to szczęście i chyba nie uwierzę póki mały nie urodzi się cały i zdrowy. Obawy będą towarzyszyć nam już zawsze, nawet jak te małe szkraby będą już z nami.
Ale musimy wierzyć, że wszystko będzie dobrze.

Cześć dziewczyny! Właściwie to wczoraj o 21:32 urodził się mój synek. Od niedzieli byłam już w szpitalu z powodu braku ruchów. Miałam leżeć już do 38tc, ale wczoraj (36+2) w jednej chwili ciśnienie mi walnęło i wzięto mnie na cito do cięcia.
Wojtuś ma 3180g, 51cm. Niby dostał 8pkt, ale są problemy z oddychaniem. Zabrano go na salę wzmożonego nadzoru, leży w inkubatorze pod tlenem.
Po 6:00 będziemy próbować się pionizować. I chyba będę mogła pójść do maluszka ❤️

Cześć dziewczyny! Właściwie to wczoraj o 21:32 urodził się mój synek. Od niedzieli byłam już w szpitalu z powodu braku ruchów. Miałam leżeć już do 38tc, ale wczoraj (36+2) w jednej chwili ciśnienie mi walnęło i wzięto mnie na cito do cięcia.
Wojtuś ma 3180g, 51cm. Niby dostał 8pkt, ale są problemy z oddychaniem. Zabrano go na salę wzmożonego nadzoru, leży w inkubatorze pod tlenem.
Po 6:00 będziemy próbować się pionizować. I chyba będę mogła pójść do maluszka ❤️
kochana gratulacje. Wszystko będzie teraz będzie już dobrze.

Ja też od wczoraj w szpitalu bo dokładnie wczoraj miałam 40+0, rozwarcie na 6 cm ale młody mimo oxy nie chce wyjść😭 miałam mieć CC 1.12 ale stwierdziłam że chce rodzic SN.
Mój zaś ma wysokie tętno od wczoraj (181) i mi się też jakaś temperatura przypaletala i przeziębienie, eh zawsze coś.

Dużo zdrówka dla was 😘

Gratulacje! 🥰😘

Gratulacje 🙂
Dużo zdrowia dla was.

kochana gratulacje. Wszystko będzie teraz będzie już dobrze.

Ja też od wczoraj w szpitalu bo dokładnie wczoraj miałam 40+0, rozwarcie na 6 cm ale młody mimo oxy nie chce wyjść😭 miałam mieć CC 1.12 ale stwierdziłam że chce rodzic SN.
Mój zaś ma wysokie tętno od wczoraj (181) i mi się też jakaś temperatura przypaletala i przeziębienie, eh zawsze coś.

Dużo zdrówka dla was 😘
Co tam u Was?

miałam pisać wczoraj ale sił nie miałam. Wczoraj o 13.54 przyszedł na świat mój Przemcio. Ważył 3120g i mierzył 56 cm.
Niestety mimo indukcji porodu, rozwarcie 6 cm skończyło się na CC bo ja dostałam temperatury i jakieś infekcji a mały miał tętno prawie 200. Ale ciesze się że już jest z nami i że wszystko dobrze się skończyło.
Cycek jest straszny z niego, ssa i ssa i ssa i chce być tylko na rękach. I jest taki kochany

Załączniki

• 739d9b7b-962f-44de-bf15-5206c94045d3.jpeg
    739d9b7b-962f-44de-bf15-5206c94045d3.jpeg
    21,5 KB · Wyświetleń: 89
reklama
miałam pisać wczoraj ale sił nie miałam. Wczoraj o 13.54 przyszedł na świat mój Przemcio. Ważył 3120g i mierzył 56 cm.
Niestety mimo indukcji porodu, rozwarcie 6 cm skończyło się na CC bo ja dostałam temperatury i jakieś infekcji a mały miał tętno prawie 200. Ale ciesze się że już jest z nami i że wszystko dobrze się skończyło.
Cycek jest straszny z niego, ssa i ssa i ssa i chce być tylko na rękach. I jest taki kochany

Ale cudny! Gratulacje ❤️

Do góry