aspekt
Fanka BB :)
Z kwasem u mnie w tej ciąży był taki problem, że zaszłam, mając niezbyt wysoki poziom i nie biorąc go w ogóle przed owulacja. Dopiero po owulacji zaczęłam brać Pregna+aliness czyli 400 mikrogramów kwasu i 1000 mikrogramów metylu. Taki chichot losu, ze przy moim obcykaniu w temacie i $$$ wydawanych na suplementy, akurat zaszłam jak ich nie brałam.Wielki dzięki !!! Czyli dobrze rozumiem,że byłaś w ciąży na preparatach mieszanych? A jakie dawki -jak mieszany to 400+400 i dodatkowo folianu ile 400?
Mam ochotę zamordować siebie za zbadanie tej mutacji i wszystko co z tym związane. Na metylach homocysteina leży i kwiczy, odstawiłam,jestem na kwasie folinowym i jest dokładnie to samo
W jedynej udanej ciąży też byłam na mieszanym bo nie wiedziałam nawet o istnieniu homocysteiny i mthfr..
Teraz dopiero start i już super niska 3,9. A tekst który usłyszałam przez zajściem w poprzednią,że jest potrzebna dla prawidłowego rozwoju zarodka i nie może spaść poniżej 2,5 bo zwiększa się ryzyko wad genetycznych dudni mi w uszach non stop. I wiadomo jak to się skończyło..
Twoje 4 w 2 i 3 trymestrze to super wynik.
Oby była dla mnie jakaś nadzieja.
Dziecko wybitnie mthfr-owe? Oświecisz mnie?
Moje dziecko ma duże zagłębienie w dolnej części kręgosłupa, naczyniaka i malformację naczyniowa oraz bardzo wrzeszczy (kolka). Wypisz-wymaluj dziecko z mthfr i to zatrute przez matkę w czasie organogenezy.
Teraz się zastanawiam, czy po + teście to nawet 1600 mikrogramów metylu nie brałam.