Nie znam firmy ale tak jak piszesz wygląda okPoszperałam jeszcze trochę i znalazłam taki oto suplement www.apteka-melissa.pl/produkt/metylofolian-i-metyl-b12-60-vegan-kaps,71750.html , wszystko na ulotce pięknie wygląda...
reklama
marsi89
Fanka BB :)
ja prental uno, aktualnie Duo. Polecila mi go genetyk i mój gin i ma fajne opinie.A czy stosuje któraś Mama DHA premium plus? Które lepsze to czy prenatal uno?
gratulacjeHej dziewczyny bardzo długo tutaj nie pisałam,ale przewinęłam się przez ten wątek w połowie 2021r. Wtedy w czerwcu straciłam ciążę koło 20 tygodnia (powód wg lekarza w szpitalu - przyduszenie pępowiną..). Jestem też po jednej stracie w 8tyg. a w domu mam 5 letniego synka. Długo nie dopuszczałam do siebie myśli o ponownej ciaży.. Tak naprawdę dopiero jak pojawiły się równolegle dwie ciąże w bliskiej rodzinie to coś we mnie pękło,choć wydawało mi się,że nadal nie jestem gotowa. Postanowiłam jednak dać szansę aby los zdecydował i od września żyłam na zasadzie "będzie co ma być". I tak oto dziś dwie kreski na teście! Jestem w ciężkim szoku i wielkim strachu. Ale wiem,że z Wami będzie mi tu raźniej... Będę musiała zdecydować, czy wdrożyć jakieś leczenie zachowawcze...mimo,że nie mam wskazań bo wszystkie wyniki badań po poronieniu wyszły prawidłowo (badania z TestDNA + laboratorium). No i narazie będę sprawdzać Betę w tym tygodniu
marsi89
kurde jak to dziecko mtfhr ? I czemu zatrute? Przez to że nie brałaś tych supli?Z kwasem u mnie w tej ciąży był taki problem, że zaszłam, mając niezbyt wysoki poziom i nie biorąc go w ogóle przed owulacja. Dopiero po owulacji zaczęłam brać Pregna+aliness czyli 400 mikrogramów kwasu i 1000 mikrogramów metylu. Taki chichot losu, ze przy moim obcykaniu w temacie i $$$ wydawanych na suplementy, akurat zaszłam jak ich nie brałam.
Moje dziecko ma duże zagłębienie w dolnej części kręgosłupa, naczyniaka i malformację naczyniowa oraz bardzo wrzeszczy (kolka). Wypisz-wymaluj dziecko z mthfr i to zatrute przez matkę w czasie organogenezy.
Teraz się zastanawiam, czy po + teście to nawet 1600 mikrogramów metylu nie brałam.
Ja planuję córce za jakiś czas zrobić wymaz i synkowi też jak się urodzi ale to w przyszłości.
marsi89
nie czytaj tych pierdół, tam zaraz najgorsze rzeczy napisząHej, człowiek szuka już problemów.. mam wynik Bety z wczoraj i jest to 2573 Już wydaje mi się za wysoki, choć mieści się w normach z labu dla 5 tygodnia. Okres miałam dostać w niedzielę. Już zaczynam się bać,że to może nie ciąża a coś innego ( dr google wszystko wywróźy.. )
@Pszczolka38
@Cynamonka92
@Andromacha
Dziewczynki co u Was?
Mam straszny mętlik w głowie, jestem przed okresem, brzuch już boli, choć w jednej i drugiej ciąży tez myślałam, ze zaraz dostanę okres i jednak sie myliłam…
Zastanawiam sie czy go chce czy nie
Codziennie myśle o tym co sie stało, nie mogę sobie tego ułożyć w głowie, nie mam z kim o tym porozmawiać
Koleżanki mi mówią, ze super, ze tak szybko sobie z tym poradziłam, a tak naprawdę nie wiedza jak strasznie sie czuje
Niedawno sie dowiedziałam, ze sąsiadka po wielu latach starań jest w ciąży i ma termin bardzo zbliżony do mojego, ciesze sie bo wiem, ze długo na to czekala i tak bardzo zazdroszczę
Cały czas dotyka nas jakieś pasmo nieszczęść, 2 tyg temu tata miał wypadek samochodowy, na szczęście nic mu sie nie stało ale wyglądało to masakrycznie, samochód do kasacji, a kupił go zaledwie miesiąc temu, mało co nim jeździł bo miał covida, potem był w Hiszpanii… tak sie nim cieszył
Moja psinka jakoś gorzej sie czuje, ma 14 lat wiec mogą sie pojawiać jakieś schorzenia ale kocham ją jak córkę, nie chce jej stracić
Eh wybaczcie za te żale ale jakoś łatwiej mi tu pisać niż rozmawiać z kimś kto mnie kompletnie nie rozumie
@Cynamonka92
@Andromacha
Dziewczynki co u Was?
Mam straszny mętlik w głowie, jestem przed okresem, brzuch już boli, choć w jednej i drugiej ciąży tez myślałam, ze zaraz dostanę okres i jednak sie myliłam…
Zastanawiam sie czy go chce czy nie
Codziennie myśle o tym co sie stało, nie mogę sobie tego ułożyć w głowie, nie mam z kim o tym porozmawiać
Koleżanki mi mówią, ze super, ze tak szybko sobie z tym poradziłam, a tak naprawdę nie wiedza jak strasznie sie czuje
Niedawno sie dowiedziałam, ze sąsiadka po wielu latach starań jest w ciąży i ma termin bardzo zbliżony do mojego, ciesze sie bo wiem, ze długo na to czekala i tak bardzo zazdroszczę
Cały czas dotyka nas jakieś pasmo nieszczęść, 2 tyg temu tata miał wypadek samochodowy, na szczęście nic mu sie nie stało ale wyglądało to masakrycznie, samochód do kasacji, a kupił go zaledwie miesiąc temu, mało co nim jeździł bo miał covida, potem był w Hiszpanii… tak sie nim cieszył
Moja psinka jakoś gorzej sie czuje, ma 14 lat wiec mogą sie pojawiać jakieś schorzenia ale kocham ją jak córkę, nie chce jej stracić
Eh wybaczcie za te żale ale jakoś łatwiej mi tu pisać niż rozmawiać z kimś kto mnie kompletnie nie rozumie
@olka11135 a Ty się już starasz? Czytałam o Twoim cp, strasznie mi przykro
@sadness35 mam nadzieje, ze za chwilkę spełnisz marzenie, a dzidziuś będzie zdrowiutki
Skończyłam dziś czytac wątek, a miałam co czytac bo cofnęłam się do października 2021, jakie to niesprawiedliwe, ze tyle kobiet musi przechodzić przez ten trudny czas nie miałam świadomości jaka to jest skala…
@sadness35 mam nadzieje, ze za chwilkę spełnisz marzenie, a dzidziuś będzie zdrowiutki
Skończyłam dziś czytac wątek, a miałam co czytac bo cofnęłam się do października 2021, jakie to niesprawiedliwe, ze tyle kobiet musi przechodzić przez ten trudny czas nie miałam świadomości jaka to jest skala…
Lwica1410
Ja przed ciążą brałam mama DHA, ale zmieniłam ginekolog i ona zaleciła prenatal uno i jeszcze trochę innych rzeczy. Zastosowałam się, bo uznałam, że to już ostatni lekarz do którego idę i jak się nie uda zajść w ciążę do 35 urodziny to odpuszczamy. Obecnie jestem w 30 tygodniu ciąży (pierwsza ciąża biochemiczna była). Nie wiem co w końcu pomogło, ale bardzo się cieszę. Pewnie różne organizmy różnie reagują na poszczególne suplementy.A czy stosuje któraś Mama DHA premium plus? Które lepsze to czy prenatal uno?
G
guest-1689277262
Gość
6 października miałam robione łyżeczkowanie, 31 października na kontroli potwierdzenie że wszystko jest ok, ładnie oczyszczone, dowiedziałam się że jestem po owulacji i do 2 tygodni przyjdzie pierwsza @, i z następnym cyklem mamy rozpocząć działania.
No i tak plamie już 6 dzień l, @ dla mnie ciężko byłoby to nazwać. Jak było u Was dziewczyny? Miałyście obfite czy skąpe @ po poronieniu?
No i tak plamie już 6 dzień l, @ dla mnie ciężko byłoby to nazwać. Jak było u Was dziewczyny? Miałyście obfite czy skąpe @ po poronieniu?
ewm
Pierwszą miesiączkę miałam bardzo skąpą, rano było delikatne krwawienie, wieczorem ustawało. Ciągnęła się około 8 dni. Za to druga i trzecia bardzo obfita, zwykłe podpaski nie dawały rady.6 października miałam robione łyżeczkowanie, 31 października na kontroli potwierdzenie że wszystko jest ok, ładnie oczyszczone, dowiedziałam się że jestem po owulacji i do 2 tygodni przyjdzie pierwsza @, i z następnym cyklem mamy rozpocząć działania.
reklama
U mnie miesiączka była normalna i obfita jak zawsze6 października miałam robione łyżeczkowanie, 31 października na kontroli potwierdzenie że wszystko jest ok, ładnie oczyszczone, dowiedziałam się że jestem po owulacji i do 2 tygodni przyjdzie pierwsza @, i z następnym cyklem mamy rozpocząć działania.