reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

a ja brałam tylko prenatal uno i po 3 miesiącach homocysteina z 8,2 spadła na 4. Także niby mało ale jednak.
Aspekt a jak to jest z heparyna przed CC ? 12 h przed się odstawia tak? A co jak poród zacznie się szybciej i nie zdążę odstawić i nie minie te 12 godzin? Nie mogą dać znieczulenia czy jak?
Bo CC zbliza się wielkimi krokami a ja już zaczynam panikowac.
Na wizycie dopytam lekarza jak to wygląda ale no męczy mnie to.
Chodziło mi o to, że Pregna Start i Prenatal Uno maja bardzo podobne składy, nie sądzę żeby zmiana miedzy nimi poskutkowała dużą zmiana homocysteiny. Ty swoją homocysteine 8,2 wyhodowalas na zwykłym kwasie foliowym. A potem chyba polykalas trochę B12 z olimpu i dopiero później Prenatal - sama zmiana na mix kwasów mogła pomóc. A tak w ogóle, to kiedy termin? Moja już ma miesiąc a Ty jakoś zaszlas jak ja byłam z nią na początku ciąży. Rodziłam SN, nie odstawiłam heparyny. Nie wiem jak z planowanym CC. Na pewno po porodzie powinni Ci podawać w szpitalu i jeszcze dać receptę na wyjściu na połóg. Teoretycznie do 42tc należy sie refundacja za 0 zł. Mi nie dali, ale tam słaba opieka była.

reklama
Chodziło mi o to, że Pregna Start i Prenatal Uno maja bardzo podobne składy, nie sądzę żeby zmiana miedzy nimi poskutkowała dużą zmiana homocysteiny. Ty swoją homocysteine 8,2 wyhodowalas na zwykłym kwasie foliowym. A potem chyba polykalas trochę B12 z olimpu i dopiero później Prenatal - sama zmiana na mix kwasów mogła pomóc. A tak w ogóle, to kiedy termin? Moja już ma miesiąc a Ty jakoś zaszlas jak ja byłam z nią na początku ciąży. Rodziłam SN, nie odstawiłam heparyny. Nie wiem jak z planowanym CC. Na pewno po porodzie powinni Ci podawać w szpitalu i jeszcze dać receptę na wyjściu na połóg. Teoretycznie do 42tc należy sie refundacja za 0 zł. Mi nie dali, ale tam słaba opieka była.
ah tak ja też chwilę brałam ten z olimpu, masz lepsza pamięć ode mnie 😃 ja mam na 7 grudnia termin ale w 39tc. Będę mieć cesarkę. Twoja mała ma już 2 miesięce ? Jak ten czas leci. Wszystko ok ? Jak dajecie sobie radę? Mała grzeczna ? 😃
Mi lekarz co wizytę dawal po 6 opakowań heparyny a wykorzystywałam tylko 4 opakowania więc mam duży zapas. Mam ja brać jeszcze 6 tyg. Po porodzie i wyliczyłam sobie że zostanie mi jeszcze z 10 opakowań🤷
Kurde nie wiem co mi się pomieszało że ty miałas CC

Mnie genetyk z test dna wręcz kazała znaleźć ginekologa, który mi te heparynę przepisze :) zaleciła wykonanie dodatkowych badań i omówiła dietę.
Była bardzo miła, choć zaleceń w formie papierowej/pdf nie dostałam, więc wszystko dokładnie zapisz, zrób sobie listę pytań jeśli masz jakieś wątpliwości, uzyskałam na wszystkie odpowiedź :)
Trochę pytań już mam, o heparynę właśnie, o dietę, jakie ewentualnie jeszcze suplementy, o dodatkowe badania też. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły o co mogę zapytać to poproszę, chociaż nie powiem, Wy bardzo rozświetliłyście mi sytuację. :)

Trochę pytań już mam, o heparynę właśnie, o dietę, jakie ewentualnie jeszcze suplementy, o dodatkowe badania też. Jeśli macie jeszcze jakieś pomysły o co mogę zapytać to poproszę, chociaż nie powiem, Wy bardzo rozświetliłyście mi sytuację. :)
a robiłaś badanie na zespół antyfosfolipidowy?

ah tak ja też chwilę brałam ten z olimpu, masz lepsza pamięć ode mnie 😃 ja mam na 7 grudnia termin ale w 39tc. Będę mieć cesarkę. Twoja mała ma już 2 miesięce ? Jak ten czas leci. Wszystko ok ? Jak dajecie sobie radę? Mała grzeczna ? 😃
Mi lekarz co wizytę dawal po 6 opakowań heparyny a wykorzystywałam tylko 4 opakowania więc mam duży zapas. Mam ja brać jeszcze 6 tyg. Po porodzie i wyliczyłam sobie że zostanie mi jeszcze z 10 opakowań🤷
Kurde nie wiem co mi się pomieszało że ty miałas CC
Miesiac skończyła. Łatwo nie jest bo od początku ma wzdęcia i dużo płacze

to ja myślę żeby się na tych mutacjach

to ja myślę żeby się na tych mutacjach skupić. Heparyna, zmetylowane witaminy i będzie ok 😌
Właśnie zadzwonił lekarz, nie chciał żebym się zamartwiała przez weekend a wczoraj miał taki kaszel że nie był w stanie rozmawiać. Będę miała włączona heparynę od czasu pozytywnego testu ciążowego. Jestem umówiona na USG, cytologię i możemy zacząć działać. 🙏

Miesiac skończyła. Łatwo nie jest bo od początku ma wzdęcia i dużo płacze
oj biedna. A karmisz piersią? Stosujecie jakiś Espumisan? Koleżanka mi też poleciła baby calm takie kropelki z allegro. Ponoć jej mały miał mega wzdęcia i kolki i to pomogło jak ręką odjął. A mówię że chłopcy mają mega wzdęcia. Moja mała też straszne miała. Nie raz na pogotowie z nią jechałam bo tak się darła
Właśnie zadzwonił lekarz, nie chciał żebym się zamartwiała przez weekend a wczoraj miał taki kaszel że nie był w stanie rozmawiać. Będę miała włączona heparynę od czasu pozytywnego testu ciążowego. Jestem umówiona na USG, cytologię i możemy zacząć działać. 🙏
super wiadomość. Trzymaj się tego lekarza bo widać że w porządku jest

reklama
oj biedna. A karmisz piersią? Stosujecie jakiś Espumisan? Koleżanka mi też poleciła baby calm takie kropelki z allegro. Ponoć jej mały miał mega wzdęcia i kolki i to pomogło jak ręką odjął. A mówię że chłopcy mają mega wzdęcia. Moja mała też straszne miała. Nie raz na pogotowie z nią jechałam bo tak się darła
super wiadomość. Trzymaj się tego lekarza bo widać że w porządku jest
Karmię tylko piersią, daje probiotyk, ale dopiero Esputicon wyraźnie pomógł. Ale to też jest coś napięciowego, bo jako jedyna z moich dzieci raniła brodawki i beka po jedzeniu. CDL potwierdziła, że mocno zaciska szczęki i źle wywija język, więc musze pilnować sposobu przystawiania. Natomiast chyba skończy się na jakimś fizjoterapeucie

Do góry