reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny, jestem właśnie w trakcie 3-go poronienia.
Mam mutacje haplotypu m2 w genie anxa. Dostałam w tej ciąży clexane, estrofem, encorton i luteine na podtrzymanie. Niestety, nie udało się.
Powiedzcie, może któraś miała podobnie i jakiś inny zestaw leków pomógł?
Ogólnie mamy dużo powodów powodujących poronienia.
- konflikt serologiczny (po 1 poronieniu w 13 tygodniu zakończonym zabiegiem dostałam immunoglobinę antyD)
- haplotyp m2 w genie anxa5 (po mojej stronie).
- macica dwurożna, lekka wada, która według lekarzy nie powinna powodować poronień.
Czy któraś miała podobnie? Udało się? Jakiś inny zestaw leków?
Hej,
Ja niestety nie pomogę. Badałam się w kierunku trombofilii ale tego genu anxa5 nie sprawdzałam.
Czy ktoś ogarnia te Twoje sprawy krzepniecia poza ginekologiem? Ja chodzę do poradni nadkrzepliwosci, chociaż niewiele mi wyszło w tych wszystkich badaniach. Jednak zdaję się że lekarz z poradni bardziej rozumie i ogarnia te kwestie krzepniecia, niż Moja lekarka, która w mojej ocenie jest dobrym specjalista i pracuje w szpitalu o 3st referencyjnosci.
Ja dostałam skierowanie do tej poradni i terminy były bardzo długie, natomiast podali mi do jakiego lekarza jestem zapisana. Umówiłam się wcześniej do tej pani na wizytę prywatna, a później juz kontynuowałam wizyty w poradni (chciałam przyspieszyć cały proces).
Bardzo mi przykro, że spotkało Cie kolejne niepowodzenie i trzymam kciuki, żeby udało Ci się znaleźć odpowiednią pomóc.

Ale nowa ciąża trochę łagodzi ten ból i daje nadzieję, że będzie dobrze🙂

Mogę to tylko potwierdzić. Mimo, że nie udzielałam się jakoś super na tym wątku, po poronieniu w czerwcu ubiegłego roku w 18 tc dał mi wiele wiedzy, poczucia, jak wiele z nas znajduje się w tej sytuacji, bardzo pomógł mi uporać się ze strata i zdecydować się na działania. W trakcie kolejnej ciazy cały czas śledziłam Wasze losy. Dzisiaj jestem w szpitalu, po urodzeniu w czwartek tęczowej córeczki. Wszystkim Wam życzę, aby mimo tych ciężkich chwil i Wam udało się utulić wymarzonego Maluszka 🌈🌈🌈

Mogę to tylko potwierdzić. Mimo, że nie udzielałam się jakoś super na tym wątku, po poronieniu w czerwcu ubiegłego roku w 18 tc dał mi wiele wiedzy, poczucia, jak wiele z nas znajduje się w tej sytuacji, bardzo pomógł mi uporać się ze strata i zdecydować się na działania. W trakcie kolejnej ciazy cały czas śledziłam Wasze losy. Dzisiaj jestem w szpitalu, po urodzeniu w czwartek tęczowej córeczki. Wszystkim Wam życzę, aby mimo tych ciężkich chwil i Wam udało się utulić wymarzonego Maluszka 🌈🌈🌈
cudownie ♥️ gratulacje. Ja też poroniłam w 19 tyg. Córkę, pot bliźniaki, A dziś leci nam już 6 miesiąc ciąży 😊

Cześć dziewczyny! To znowu ja, i poraz kolejny z zapytaniem. Teraz rozchodzi się o homocysteine. Po obejrzeniu moich wyników z trombofilii lekarka zaleciła mi zbadanie jeszcze białka s wolnego antygen i aktywność, białka c, antytrombine i homocysteine. Miałam skontaktować się z nią jak będę miała juz wyniki. I mam jedynie na razie wynik homocysteiny który wyszedł mi 4,48 umol/l gdzie norma zaczyna się od 4,44umol/l zatem jestem w tej dolnej granicy. Jeżeli dobrze sobie wyczytałam to nie muszę się niepokoić bo wysoki poziom jest niebezpieczny. Poczekać spokojnie na nastepne wyniki i wysłać wszystko razem czy lepiej wysłać lekarce na ten moment poziom tej homocysteiny?

Cześć dziewczyny! To znowu ja, i poraz kolejny z zapytaniem. Teraz rozchodzi się o homocysteine. Po obejrzeniu moich wyników z trombofilii lekarka zaleciła mi zbadanie jeszcze białka s wolnego antygen i aktywność, białka c, antytrombine i homocysteine. Miałam skontaktować się z nią jak będę miała juz wyniki. I mam jedynie na razie wynik homocysteiny który wyszedł mi 4,48 umol/l gdzie norma zaczyna się od 4,44umol/l zatem jestem w tej dolnej granicy. Jeżeli dobrze sobie wyczytałam to nie muszę się niepokoić bo wysoki poziom jest niebezpieczny. Poczekać spokojnie na nastepne wyniki i wysłać wszystko razem czy lepiej wysłać lekarce na ten moment poziom tej homocysteiny?
Ja w ciąży mam obniżoną homocysteinę (nawet poniżej 4) i to dla moich hematologow jest OK. Ja bym czekała na resztę wyników. W ciąży też białko S może być fizjologicznie obniżone.

Ja w ciąży mam obniżoną homocysteinę (nawet poniżej 4) i to dla moich hematologow jest OK. Ja bym czekała na resztę wyników. W ciąży też białko S może być fizjologicznie obniżone.
Dziękuje za odpowiedz ☺️ Zatem poczekam na reszte wyników. Jutro jeszcze mam konsultacje z genetykiem wiec na pewno pokaże chociaż jemu ten wynik ☺️

reklama
Cześć dziewczyny! 😊 Czy któraś z Was ogarnia może temat badania anty-Xa i czy ktoś miał w ogóle je robione? Biorę heparynę dawkę 0,4 i dzisiaj miałam to badanie razem z ddimerami.

Do góry