reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny, jestem właśnie w trakcie 3-go poronienia.
Mam mutacje haplotypu m2 w genie anxa. Dostałam w tej ciąży clexane, estrofem, encorton i luteine na podtrzymanie. Niestety, nie udało się.
Powiedzcie, może któraś miała podobnie i jakiś inny zestaw leków pomógł?
Ogólnie mamy dużo powodów powodujących poronienia.
- konflikt serologiczny (po 1 poronieniu w 13 tygodniu zakończonym zabiegiem dostałam immunoglobinę antyD)
- haplotyp m2 w genie anxa5 (po mojej stronie).
- macica dwurożna, lekka wada, która według lekarzy nie powinna powodować poronień.
Czy któraś miała podobnie? Udało się? Jakiś inny zestaw leków?
Hej,
Ja niestety nie pomogę. Badałam się w kierunku trombofilii ale tego genu anxa5 nie sprawdzałam.
Czy ktoś ogarnia te Twoje sprawy krzepniecia poza ginekologiem? Ja chodzę do poradni nadkrzepliwosci, chociaż niewiele mi wyszło w tych wszystkich badaniach. Jednak zdaję się że lekarz z poradni bardziej rozumie i ogarnia te kwestie krzepniecia, niż Moja lekarka, która w mojej ocenie jest dobrym specjalista i pracuje w szpitalu o 3st referencyjnosci.
Ja dostałam skierowanie do tej poradni i terminy były bardzo długie, natomiast podali mi do jakiego lekarza jestem zapisana. Umówiłam się wcześniej do tej pani na wizytę prywatna, a później juz kontynuowałam wizyty w poradni (chciałam przyspieszyć cały proces).
Bardzo mi przykro, że spotkało Cie kolejne niepowodzenie i trzymam kciuki, żeby udało Ci się znaleźć odpowiednią pomóc.

Ale nowa ciąża trochę łagodzi ten ból i daje nadzieję, że będzie dobrze🙂

Mogę to tylko potwierdzić. Mimo, że nie udzielałam się jakoś super na tym wątku, po poronieniu w czerwcu ubiegłego roku w 18 tc dał mi wiele wiedzy, poczucia, jak wiele z nas znajduje się w tej sytuacji, bardzo pomógł mi uporać się ze strata i zdecydować się na działania. W trakcie kolejnej ciazy cały czas śledziłam Wasze losy. Dzisiaj jestem w szpitalu, po urodzeniu w czwartek tęczowej córeczki. Wszystkim Wam życzę, aby mimo tych ciężkich chwil i Wam udało się utulić wymarzonego Maluszka 🌈🌈🌈

Mogę to tylko potwierdzić. Mimo, że nie udzielałam się jakoś super na tym wątku, po poronieniu w czerwcu ubiegłego roku w 18 tc dał mi wiele wiedzy, poczucia, jak wiele z nas znajduje się w tej sytuacji, bardzo pomógł mi uporać się ze strata i zdecydować się na działania. W trakcie kolejnej ciazy cały czas śledziłam Wasze losy. Dzisiaj jestem w szpitalu, po urodzeniu w czwartek tęczowej córeczki. Wszystkim Wam życzę, aby mimo tych ciężkich chwil i Wam udało się utulić wymarzonego Maluszka 🌈🌈🌈
cudownie ♥️ gratulacje. Ja też poroniłam w 19 tyg. Córkę, pot bliźniaki, A dziś leci nam już 6 miesiąc ciąży 😊

Cześć dziewczyny! To znowu ja, i poraz kolejny z zapytaniem. Teraz rozchodzi się o homocysteine. Po obejrzeniu moich wyników z trombofilii lekarka zaleciła mi zbadanie jeszcze białka s wolnego antygen i aktywność, białka c, antytrombine i homocysteine. Miałam skontaktować się z nią jak będę miała juz wyniki. I mam jedynie na razie wynik homocysteiny który wyszedł mi 4,48 umol/l gdzie norma zaczyna się od 4,44umol/l zatem jestem w tej dolnej granicy. Jeżeli dobrze sobie wyczytałam to nie muszę się niepokoić bo wysoki poziom jest niebezpieczny. Poczekać spokojnie na nastepne wyniki i wysłać wszystko razem czy lepiej wysłać lekarce na ten moment poziom tej homocysteiny?

Cześć dziewczyny! To znowu ja, i poraz kolejny z zapytaniem. Teraz rozchodzi się o homocysteine. Po obejrzeniu moich wyników z trombofilii lekarka zaleciła mi zbadanie jeszcze białka s wolnego antygen i aktywność, białka c, antytrombine i homocysteine. Miałam skontaktować się z nią jak będę miała juz wyniki. I mam jedynie na razie wynik homocysteiny który wyszedł mi 4,48 umol/l gdzie norma zaczyna się od 4,44umol/l zatem jestem w tej dolnej granicy. Jeżeli dobrze sobie wyczytałam to nie muszę się niepokoić bo wysoki poziom jest niebezpieczny. Poczekać spokojnie na nastepne wyniki i wysłać wszystko razem czy lepiej wysłać lekarce na ten moment poziom tej homocysteiny?
Ja w ciąży mam obniżoną homocysteinę (nawet poniżej 4) i to dla moich hematologow jest OK. Ja bym czekała na resztę wyników. W ciąży też białko S może być fizjologicznie obniżone.

Ja w ciąży mam obniżoną homocysteinę (nawet poniżej 4) i to dla moich hematologow jest OK. Ja bym czekała na resztę wyników. W ciąży też białko S może być fizjologicznie obniżone.
Dziękuje za odpowiedz ☺️ Zatem poczekam na reszte wyników. Jutro jeszcze mam konsultacje z genetykiem wiec na pewno pokaże chociaż jemu ten wynik ☺️

reklama
Cześć dziewczyny! 😊 Czy któraś z Was ogarnia może temat badania anty-Xa i czy ktoś miał w ogóle je robione? Biorę heparynę dawkę 0,4 i dzisiaj miałam to badanie razem z ddimerami.

Do góry