reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny, które przyjmują heparynę, podpowiedzcie proszę. Czy Wy wstrzykujecie sobie płyn razem z pęcherzykiem powietrza? Bo w instrukcji jest żeby nie pozbywać się go, a dzisiaj koleżanka powiedziała mi, ze jej lekarz najpierw pozbywał się tego pęcherzyka.
Nie usuwam powietrza, od lutego miałam ze 4 siniaki i ze 2 bordowe punkciki. Jak robiłam w brzuch to tak miałam, że na jednej stronie częściej trafiałam w naczynko i coś tam podkrwawialo. W sumie jak teraz robię w uda to też na jednej stronie łatwiej mi znaleźć bezproblemowe miejsce. Generalnie częściej u mnie zastrzyk przebiega kompletnie bezkrwawo niż z cofaniem się krwi do strzykawki albo z wyciekiem po wyciągnięciu.

Nie usuwam powietrza, od lutego miałam ze 4 siniaki i ze 2 bordowe punkciki. Jak robiłam w brzuch to tak miałam, że na jednej stronie częściej trafiałam w naczynko i coś tam podkrwawialo. W sumie jak teraz robię w uda to też na jednej stronie łatwiej mi znaleźć bezproblemowe miejsce. Generalnie częściej u mnie zastrzyk przebiega kompletnie bezkrwawo niż z cofaniem się krwi do strzykawki albo z wyciekiem po wyciągnięciu.
Też myślałam o udzie. Robisz w wewnętrzną część czy zewnętrzną?

Dziewczyny, które przyjmują heparynę, podpowiedzcie proszę. Czy Wy wstrzykujecie sobie płyn razem z pęcherzykiem powietrza? Bo w instrukcji jest żeby nie pozbywać się go, a dzisiaj koleżanka powiedziała mi, ze jej lekarz najpierw pozbywał się tego pęcherzyka.
Nie usuwam pecherzyka- zgodnie z instrukcja. Zastrzyki robię od 3 marca i może raz mialam mini siniaka. Ogolnie to czy wstrzykniesz pecherzyk powietrza nie ma wpływu na robienie się siniaka- to raczej przypadek ze akurat wbilas się w jakieś naczynko i tworzy się ślad.
Są leki z których należy usuwać pecherzyk powietrza, ale wtedy jest to wyszczególnione w ulotce. Powodzenia 🙂

my się nie pozbywamy tego pęcherzyka i nie zauważyłam różnicy. Choć ciotka.pielegniarka straszyla mnie zamartwica jak nie będę wypuszczac powietrza ale nie wypuszczam żeby nie tracić leku i nie mam żadnej zamartwicy. Ponoć należy się pozbywac powyżej dawki 0,6 jak się nie myle..ja mam neoparin 0,4 W niektórych lekach też pisze żeby się pozbyć ale tu ewidentnie nie. Aha jeszcze dodam że mój ciotka pielęgniarka zrobiła mi zastrzyk usuwając to powietrze i zrobił się siniak. Także nie ma reguły chyba. Sinika się robi jak trafisz na naczynko. My robimy od 5 tyg. Aktualnie jestem w 20 tyg. I tylko dwa małe siniaczki miałam.

Nie usuwam pecherzyka- zgodnie z instrukcja. Zastrzyki robię od 3 marca i może raz mialam mini siniaka. Ogolnie to czy wstrzykniesz pecherzyk powietrza nie ma wpływu na robienie się siniaka- to raczej przypadek ze akurat wbilas się w jakieś naczynko i tworzy się ślad.
Są leki z których należy usuwać pecherzyk powietrza, ale wtedy jest to wyszczególnione w ulotce. Powodzenia 🙂
Ok, to zostanę przy tym, jak jest napisane w ulotce. Dzięki za odpowiedź 😉

Ja tu jestem kochana cały czas i nic się nie zmieniło. Franio cudowny i już 7msc, człowiek liczy cykle stracone i jakoś tak tego nie widać a to tyle czasu mija.
Jak ty się czujesz?

Ale piękna piłeczka!!!!
Czasami zmęczona, bo mały sypia słabo w nocy, w dzień ciągle na rękach, nosidła nie akceptuje a mąż dużo pracuje. Ale mimo to bardzo dobrze, szybko do siebie doszłam po porodzie no i uczę sie ciągle tego małego szkraba, a to wcale nie łatwe zadanie 😊
Hej!
Gratulacje!!!
Zaszlas po poronieniu? Od razu???
Dziękuje 🥰 tak, zaszłam w ciąże po pierwszej @ po poronieniu. Jedna lekarka mówiła żebym odczekała minimum 3 miesiąca mimo, że po łyżeczkowaniu wszystko pięknie sie wygoiło. Skonsultowałam się wtedy jeszcze z jednym lekarzem, ten z kolei uznał że jeśli chcemy, to żebyśmy sie starali, bo ciąża nie jest na pstryknięcie palcami a jeśli mój organizm nie bedzie gotowy to po prostu w nią nie zajde. No a zaszłam błyskawicznie, nie mówię że była to łatwa ciąża ale absolutnie nie żałuję, że staraliśmy się od razu 😊
@Zagadka19 u nas też chyba będzie Franek! Dziś 15+5 😁
Gratuluję kochana! Bardzo dobry wybór 😁🥰

Co do heparyny dzisiaj taki cyrk. Trzecie podejście do wkłucia. Poczułam opór przy wstrzykiwaniu. Puściłam tłoczek i sru dość sporo krwi cofnęło mi się do prawie pełnej strzykawki. Tego jeszcze nie grali 😱 Oczywiście ta dawka idzie już do kubła. Otworzyłam nową.

Załączniki

• IMG_20220719_210047.jpg
    IMG_20220719_210047.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 37
reklama
Co do heparyny dzisiaj taki cyrk. Trzecie podejście do wkłucia. Poczułam opór przy wstrzykiwaniu. Puściłam tłoczek i sru dość sporo krwi cofnęło mi się do prawie pełnej strzykawki. Tego jeszcze nie grali 😱 Oczywiście ta dawka idzie już do kubła. Otworzyłam nową.
o matko😱 a nie pomyślałas o tym że może to przez to że nie wbijasz zdecydowanym ruchem tylko jak jest opór to się wycofujesz? No bo kurde nam się nigdy takie coś nie zdarzyło..hmm...🤔

Do góry