Czy PCOS w jakiś sposób wpływał negatywnie na Twoją płodność?Bo nie mamy żadnych w rodzinie - a wydaje mi się, że to jednak przede wszystkim genetyka decyduje.
Ja mam niby PCOS zawsze masa rosnących pęcherzyków, dwie ciąże w pierwszym cyklu odstawienia antykoncepcji i ... nie mamy bliźniąt
Są oczywiście głupie ludowe przesądy jak jedzenie batatów - ale szanujmy się, to mi bliźniąt nie da
reklama
Charlotte21
Fanka BB :)
Niestety nie ma na niej informacji o substacji aktywnej encortonu.ja zaszłam karmiąc, ale poroniłam. Nie brałam żadnych leków. Może sprawdź je na stronie e-lactancia
Tak, pisalam na inny forum o tym. Owszem to 2latka na piersi co nie zmienia faktu ze jest to ciezkie dla każdej ze stron nagle zaprzestać. Dlatego szukałam informacji o strydzie.Ja jestem wielką fanką karmienia, ale przy problemach z zajściem czy utrzymaniem ciąży - odstawiłabym. Tym bardziej, że gdzieś w innym wątku pisałaś że to już spory maluch
olka11135
Czy PCOS w jakiś sposób wpływał negatywnie na Twoją płodność?
W teorii tak, w praktyce nie.
W teorii - jeżeli ostawię antykoncepcję hormonalną mój cykl z każdym miesiącem się wydłuża. Do tego stopnia, że będąc 2 lata bez tabletek miałam cykle po ponad 100 dni więc mogłabym mieć dość spory problem z zajściem w ciąże, bo ciężko trafić w 3 owulacje w roku.
W praktyce - w dwie pierwsze ciąże zaszłam w tym pierwszym cyklu po odstawieniu anty bo nikt mi przerwy kazać nie robił, a jak widać w moim przypadku jest to dobra metoda bo ten pierwszy cykl zwykle mam krótki max. 35 dni więc najłatwiej trafić
natala123456
Ja chyba będę testować za 2 tygodnie… poniosło nas. I wiem ze nie stać mnie dalej na planowanie, ale jakby się tak udało z zaskoku to byłoby super, ale ten strach… jeszcze nic nie wiadomo, a wieczorami tylko jedna myśl w głowie czy jak przypadkiem zaskoczyło, to czy nie będzie powtórki ze stycznia… i jak ewentualnie miałabym sobie poradzić ze strachem…
@natala123456 Ze strachem postaramy Ci się pomóc. Nie będziesz z nimi sama tutaj. Trzymam kciuki!
Rozumiem. Te dwie ciąże donosiłaś bez kłopotu?W teorii tak, w praktyce nie.
W teorii - jeżeli ostawię antykoncepcję hormonalną mój cykl z każdym miesiącem się wydłuża. Do tego stopnia, że będąc 2 lata bez tabletek miałam cykle po ponad 100 dni więc mogłabym mieć dość spory problem z zajściem w ciąże, bo ciężko trafić w 3 owulacje w roku.
W praktyce - w dwie pierwsze ciąże zaszłam w tym pierwszym cyklu po odstawieniu anty bo nikt mi przerwy kazać nie robił, a jak widać w moim przypadku jest to dobra metoda bo ten pierwszy cykl zwykle mam krótki max. 35 dni więc najłatwiej trafić
olka11135
Rozumiem. Te dwie ciąże donosiłaś bez kłopotu?
Tak, totalnie bezproblemowe
A w trzecią zaszłam jakiś rok po odstawieniu antykoncepcji, po prawie pół roku starań no i pozamaciczna
Oczywiście czas tu też może mieć jakieś znaczenie, bo w te dwie pierwsze zaszłam przed 25 rokiem życia. A teraz jestem już po 30stce
Hopeful_11
To chyba też zależy jak duży ten strach jest. Ja po mojej stracie bylam sparaliżowana na sama myśl o ciazy i o tym jak się bede bała. Na szczescie dzięki regularnej terapii moje podejście się bardzo zmieniło. Przetrwałam kolejne niepowodzenie (puste jajo) I wydaje mi się ze naprawdę dobrze sobie z nim poradziłam. W obecnej ciazy mimo początkowych podejrzeń ze jest źle zlokalizowana tez jakos to przegryzłam, wiec u mnie terapia była kluczowa.Ja chyba będę testować za 2 tygodnie… poniosło nas. I wiem ze nie stać mnie dalej na planowanie, ale jakby się tak udało z zaskoku to byłoby super, ale ten strach… jeszcze nic nie wiadomo, a wieczorami tylko jedna myśl w głowie czy jak przypadkiem zaskoczyło, to czy nie będzie powtórki ze stycznia… i jak ewentualnie miałabym sobie poradzić ze strachem…
reklama
Charlotte21
Masz racje, zle wpisywałam ! W sumie logicznie rzecz biorąc jak dziecko bylo w brzuchu i ja zażywałam ten lek to z mlekiem mamy tez raczej nic nie powinno być. Dziekuje za ten link!