reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Sok z buraka (sama muszę zamówić 🙈) i flo rad ix - dla mnie super!
Hmm sok z buraka spróbuję dziękuję 🙂
Ja przerabiałam multum preparatów i najlepiej działają na mnie trzy: biofer, floradix i szelazo.
Moja lekarka sceptycznie podchodzi do suplementów uważa że najlepiej brać lek 🤷🙈, ale poczytam sobie o suplach które wymieniłeś. Dziękuję bardzo za polecenie 🙂
Sorbifer często może powodować problemy jelitowe, u mnie sprawdziło się żelazo w płynie
Biorę trzeci tydzień i na szczęście na razie bez problemów ale zobaczymy jak będzie dalej. Poczytam o tym w płynie dziękuję bardzo 🙂

Dziewczyny a można łączyć Sorbifer co biorę z innymi suplami? Czy można za bardzo przedobrzyć?

reklama
Hmm sok z buraka spróbuję dziękuję 🙂

Moja lekarka sceptycznie podchodzi do suplementów uważa że najlepiej brać lek 🤷🙈, ale poczytam sobie o suplach które wymieniłeś. Dziękuję bardzo za polecenie 🙂

Biorę trzeci tydzień i na szczęście na razie bez problemów ale zobaczymy jak będzie dalej. Poczytam o tym w płynie dziękuję bardzo 🙂

Dziewczyny a można łączyć Sorbifer co biorę z innymi suplami? Czy można za bardzo przedobrzyć?
Ja brałam Sorbifer z kwasem foliowym, wit D3, DHA, cynkiem + witC, acardem i nic mi nie było. A teraz brałam jeszcze tabletki na układ pokarmowy i lekarz powiedział, że to nie będzie ze sobą kolidowało.

Ja brałam Sorbifer z kwasem foliowym, wit D3, DHA, cynkiem + witC, acardem i nic mi nie było. A teraz brałam jeszcze tabletki na układ pokarmowy i lekarz powiedział, że to nie będzie ze sobą kolidowało.
Sprostuje bo źle się wyraziłam 🙂 chodziło mi czy można łączyć Sorbifer z innymi suplami poprawiające poziom ferrytyny.

Cześć, w zeszłym roku straciłam ciążę w 6 tyg,szpital,łyżeczkowanie...szkoda gadać, teraz jestem w 5tym tygodniu ciąży (5+2) ,beta z zeszłego tygodnia ,Środa 458,piątek 1028,Poniedziałek 2245. Pobiegłam zrobić betę w poniedziałek bo przestały bolec mnie piersi,nie tak calkiem bo są pełniejsze i lekko tkliwe ale no bez porownania... w poprzedniej ciazy to.byl zły znak...usg w.piątek,jutro pójdę jeszcze raz na betę zobaczyć czy spada..
Ps.wszystkie kobiety które decydują się na ciąże po poronieniu ,są bohaterkami i siłaczkami serio ....

Ostatnia edycja:
Cześć, w zeszłym roku straciłam ciążę w 6 tyg,szpital,łyżeczkowanie...szkoda gadać, teraz jestem w 5tym tygodniu ciąży (5+2) ,beta z zeszłego tygodnia ,Środa 458,piątek 1028,Poniedziałek 2245. Pobiegłam zrobić betę w poniedziałek bo przestały bolec mnie piersi,nie tak calkiem bo są pełniejsze i lekko tkliwe ale no bez porownania... w poprzedniej ciazy to.byl zły znak...usg w.piątek,jutro pójdę jeszcze raz na betę zobaczyć czy spada..
Ps.wszystkie kobiety które decydują się na ciąże po poronieniu ,są bohaterkami i siłaczkami serio ....
może zrób jutro też progesteron

Zgadzam się.
Każda ciąża to strach.
Za mną trzy poronienia na wczesnych etapach 6-9 tydzień w tym ciąża bliźniacza 😞😓😩
Ale my kobiety mamy siłę!
Obecnie 19 tydzień plus 3 dni ❤❤

Hej dziewczyny,
Nie mam gdzie indziej zapytac a ze jesteście pomocne i juz z waszej wiedzy korzystałam to mam pytanie czy któraś z was zaszla w ciaze jeszcze karmiac piersią? Czy przyjmowała wtedy Encorton i wlewy ? (Karmiac? Czy moze przyjmowanie tych lekow wyklucza karmienie ?)

reklama
Hejka, ja po wizycie, u mnie ok, dzieciaki ruszają się, machaly rączkami i nóżkami i serduszka też słyszałam😊także walczcie Dziewczyny!, U mnie daleka droga jeszcze, ale to pierwsza ciąża, w kforej od początku jest wszystko ok, więc mam nadzieję że tak zostanie już.

Załączniki

• IMG_20220621_122535.jpg
    IMG_20220621_122535.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 51
Do góry