reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Koniecznie zrób Ana3. Ja miałam Ana dodatnie 1:100 więc malutko ale Ana3 już mi wyszły dodatnie na 2 plusy przeciwciała SSB i dostałam steryd na to i plaquenil lek przeciwzapalny żeby wyciszyć organizm. Wczesniej puste jajo i 3 biochemy a teraz na lekach zaczynam 8 tydzień.

reklama
Koniecznie zrób Ana3. Ja miałam Ana dodatnie 1:100 więc malutko ale Ana3 już mi wyszły dodatnie na 2 plusy przeciwciała SSB i dostałam steryd na to i plaquenil lek przeciwzapalny żeby wyciszyć organizm. Wczesniej puste jajo i 3 biochemy a teraz na lekach zaczynam 8 tydzień.
dobrze że to zbadalas, bo SSB niefajne jest w ciąży. Wiesz, że powinnaś teraz byc pod lepsza opieką w czasie połówkowych, tzn. być może od razu rozszerzyć je o echo serca plodu? Osobiście uważam,że to się powinno należeć na NFZ...

dobrze że to zbadalas, bo SSB niefajne jest w ciąży. Wiesz, że powinnaś teraz byc pod lepsza opieką w czasie połówkowych, tzn. być może od razu rozszerzyć je o echo serca plodu? Osobiście uważam,że to się powinno należeć na NFZ...
Niestety więcej o tych przeciwciałach SSB powiedział mi reumatolog i immunolog niż ginekolog ale wiem że powinno się robić echo Płodu ale szczerze myślałam że to na późniejszym etapie.

Ok, zrobię ANA3 a potem... reumatolog? Ginekolog? Rozumiem, że ANA może mieć istotny wpływ na poronienia?

Ok, zrobię ANA3 a potem... reumatolog? Ginekolog? Rozumiem, że ANA może mieć istotny wpływ na poronienia?
Ja byłam u 2 reumatologow. Jeden nie widział problemu i bez objawów reumatologicznych nie widział wskazań do leczenia. A drugi znał angielskie publikacje na temat ssb w ciąży i leki zalecił. Potem immunolog potwierdził ze dobrze ze biorę leki.
Spokojnie nie zawsze Ana3 wychodzi dodatnie nawet jak się ma dodatnie Ana1.

Ja dostałam bóli 3 maja, 7 maja miałam łyżeczkowanie. Liczyłam, że jestem przed miesiączka, ale wczoraj miałam ból owulacyjny i straszne wzdęcie (zawsze tak mam podczas owulacji) i domniemywam, że to była owulacja. Teraz mam stracha, bo przed miesiączka pozwoliłam sobie na chwilę szaleństwa, a tu na drugi dzień owulacja. Więc liczę, że wszystko się przesunęło. Okaże się w ciągu kilku następnych dni...
Ja mogłam mieć owulację, ale nie dam sobie ręki uciąć 🙈 też bolał mnie brzuch i kłuło w boku a wczoraj miałam dość ciemne kreski na teście owulacyjnym, kilka h później zrobiłam go ponownie i było już słabiej. Dzisiaj jest znów słabsza kreska. Nie zabezpieczaliśmy się też przez ostatnie dwa dni 🫣…ale kto wie, czekam na @ a na razie mam po prostu beżowe plamienie 🤔

Ja mogłam mieć owulację, ale nie dam sobie ręki uciąć 🙈 też bolał mnie brzuch i kłuło w boku a wczoraj miałam dość ciemne kreski na teście owulacyjnym, kilka h później zrobiłam go ponownie i było już słabiej. Dzisiaj jest znów słabsza kreska. Nie zabezpieczaliśmy się też przez ostatnie dwa dni 🫣…ale kto wie, czekam na @ a na razie mam po prostu beżowe plamienie 🤔
Jeśli faza lutealna trwa około 14 dni to liczę, że miesiączka powinna przyjść około 9 czerwca. To czekamy razem 🤗😉

Hej, Czy któraś z Was brała Dostinex przy niskim FSH? Dostałam od ginekolozki. Czy staralyscie się też w trakcie przyjmowania leku? Jakieś niepożądane reakcje? Dzięki.

reklama
Do góry