reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lekarz mówi, że minimum 3 od spadku bety do 0. Jeszcze nie na 100% bo jutro pobiorą znowu krew ale mam się na to nastawić bo po zabiegu spadła tylko o 100...
Tak, 3 minimum z rekomendacja 6 miesięcy. Niektórzy mówią nawet rok ale ja bym w życiu tyle nie wytrzymała. U mnie po metotreksacie beta spadła błyskawicznie ale u każdego działa inaczej. Daj znać jak będziesz mieć wynik 🤞

reklama
nie działa na mnie. Kiedyś mój mąż miał na nodze brodawkę i właśnie brodacidem smarował przez chyba tydzień i mu zeszła, a mi wtedy nie pomogło mimo 3 tyg. Stosowania. Jeszcze większą urosła. I dopiero ten watrix pomógł mi. Ale szkubie ta brodawkę, może do korzenia się dokopie i go usunę. Albo cały kciuk odpadnie 🤣 jak nie urok to sraczka

nie działa na mnie. Kiedyś mój mąż miał na nodze brodawkę i właśnie brodacidem smarował przez chyba tydzień i mu zeszła, a mi wtedy nie pomogło mimo 3 tyg. Stosowania. Jeszcze większą urosła. I dopiero ten watrix pomógł mi. Ale szkubie ta brodawkę, może do korzenia się dokopie i go usunę. Albo cały kciuk odpadnie 🤣 jak nie urok to sraczka
Moja córka kiedyś miała, obskubalam ją ile dało radę i dopiero tym brodacidem posmarowałam i dało radę, wcześniej tez nie działało.

Dziewczyny czy jak się bierze duphaston (2x1), a nie daj co dojdzie do utraty ciąży, to poronienie się rozpocznie czy trzeba odstawić dupka?
Mam złe przeczucia, test 25 zrobiony popołudniu, w dniu spodziewanej miesiączki ledwo wyłapuje ciążę. Poza tym poranne mdłości minęły i nie chce mi się wierzyć, że to efekt przyjmowania Magne b6 na noc. Poza tym piersi nie są już takie bolesne.
Nie chciałam robić bety i szczerze nadal nie widzę sensu skoro laboratoria u mnie dopiero w środę będą otwarte, a 10.05 mam już wizytę w poradni przyszpitalnej.
To normalne że test o czułości 25 w dniu spodziewanej miesiączki wyjdzie blady, nie zdziwiłabym się gdyby w ogóle nie wyłapał bety. W dniu spodziewanej miesiączki trzeba robić test rano i to najlepiej 10tke :)

Może nie pije jakoś szczególnie dużo, ale w lekach na nadciśnienie mam diuretyki. Także skutecznie ze mnie wypłukują co się da.
A tak się zastanawiam w jakiej dawce dostajecie heparynę? Bo ja pewnie ze względu na wagę, aż 0,6 😉
Ja mam nadwagę jakieś 10kg i dostałam dawkę 0.4. Jest to dawka profilaktyczna heparyny. Acardu nie biorę.

Laski a co na kurzajki w ciąży? Zrobiła mi się dziadówka na kciuki i jak o nią zahacze to boli. Kilka lat temu też miałam jedna w tym samym miejscu i pomogą war*tix czy warto*x jakoś tak. Nie przypominam sobie żeby w ulotce ciąża była przeciwwskazaniem ale na necie pisze że najlepiej poradzić się lekarza🤦 może jakieś domowe sposoby ?
kwasek cytrynowy.

Verrumal jest na receptę. Synowi nawet wymrażanie nie pomagało, miał mieć usuwaną chirurgicznie, ale zanim to dostał verrumal. Poszło i już kilka lat mamy spokój.

Dziewczyny ja nie wiem co z tymi bocianami 🤔 dziś znowu nad samą głową mi przeleciał, gdzieś z metr 😆 mieszkam na wsi 12 lat i nigdy tak nie miałam

cos musi być 😁 któregoś dnia byliśmy z mężem na wsi i tam nad naszym domem parka boćków kilka kółek zrobiła i poleciała dalej a podczas drogi w obie strony naliczyłam w sumie 11 😂😂😂🤦🤦

reklama
@marsi89 Ej, wez nie skub, dostanie Ci się bakteria i będziesz miała duzy problem. Te psikacze z apteki właśnie działają jak wymrazanie. Wiadomo, że masz ryzyko nadkażenia skóry (ale mniejsze niż przy skubaniu), ale generalnie co w wymrazaniu niebezpiecznego dla ciazy? Jak masz wątpliwości, to bierz skierowanie do dermatologa, musi Cię przyjac.

@Madlein Trzymaj się, widzę że początki trudne emocjonalnie!

Do góry