reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lekarz mówi, że minimum 3 od spadku bety do 0. Jeszcze nie na 100% bo jutro pobiorą znowu krew ale mam się na to nastawić bo po zabiegu spadła tylko o 100...
Tak, 3 minimum z rekomendacja 6 miesięcy. Niektórzy mówią nawet rok ale ja bym w życiu tyle nie wytrzymała. U mnie po metotreksacie beta spadła błyskawicznie ale u każdego działa inaczej. Daj znać jak będziesz mieć wynik 🤞

reklama
nie działa na mnie. Kiedyś mój mąż miał na nodze brodawkę i właśnie brodacidem smarował przez chyba tydzień i mu zeszła, a mi wtedy nie pomogło mimo 3 tyg. Stosowania. Jeszcze większą urosła. I dopiero ten watrix pomógł mi. Ale szkubie ta brodawkę, może do korzenia się dokopie i go usunę. Albo cały kciuk odpadnie 🤣 jak nie urok to sraczka

nie działa na mnie. Kiedyś mój mąż miał na nodze brodawkę i właśnie brodacidem smarował przez chyba tydzień i mu zeszła, a mi wtedy nie pomogło mimo 3 tyg. Stosowania. Jeszcze większą urosła. I dopiero ten watrix pomógł mi. Ale szkubie ta brodawkę, może do korzenia się dokopie i go usunę. Albo cały kciuk odpadnie 🤣 jak nie urok to sraczka
Moja córka kiedyś miała, obskubalam ją ile dało radę i dopiero tym brodacidem posmarowałam i dało radę, wcześniej tez nie działało.

Dziewczyny czy jak się bierze duphaston (2x1), a nie daj co dojdzie do utraty ciąży, to poronienie się rozpocznie czy trzeba odstawić dupka?
Mam złe przeczucia, test 25 zrobiony popołudniu, w dniu spodziewanej miesiączki ledwo wyłapuje ciążę. Poza tym poranne mdłości minęły i nie chce mi się wierzyć, że to efekt przyjmowania Magne b6 na noc. Poza tym piersi nie są już takie bolesne.
Nie chciałam robić bety i szczerze nadal nie widzę sensu skoro laboratoria u mnie dopiero w środę będą otwarte, a 10.05 mam już wizytę w poradni przyszpitalnej.
To normalne że test o czułości 25 w dniu spodziewanej miesiączki wyjdzie blady, nie zdziwiłabym się gdyby w ogóle nie wyłapał bety. W dniu spodziewanej miesiączki trzeba robić test rano i to najlepiej 10tke :)

Może nie pije jakoś szczególnie dużo, ale w lekach na nadciśnienie mam diuretyki. Także skutecznie ze mnie wypłukują co się da.
A tak się zastanawiam w jakiej dawce dostajecie heparynę? Bo ja pewnie ze względu na wagę, aż 0,6 😉
Ja mam nadwagę jakieś 10kg i dostałam dawkę 0.4. Jest to dawka profilaktyczna heparyny. Acardu nie biorę.

Laski a co na kurzajki w ciąży? Zrobiła mi się dziadówka na kciuki i jak o nią zahacze to boli. Kilka lat temu też miałam jedna w tym samym miejscu i pomogą war*tix czy warto*x jakoś tak. Nie przypominam sobie żeby w ulotce ciąża była przeciwwskazaniem ale na necie pisze że najlepiej poradzić się lekarza🤦 może jakieś domowe sposoby ?
kwasek cytrynowy.

Verrumal jest na receptę. Synowi nawet wymrażanie nie pomagało, miał mieć usuwaną chirurgicznie, ale zanim to dostał verrumal. Poszło i już kilka lat mamy spokój.

Dziewczyny ja nie wiem co z tymi bocianami 🤔 dziś znowu nad samą głową mi przeleciał, gdzieś z metr 😆 mieszkam na wsi 12 lat i nigdy tak nie miałam

cos musi być 😁 któregoś dnia byliśmy z mężem na wsi i tam nad naszym domem parka boćków kilka kółek zrobiła i poleciała dalej a podczas drogi w obie strony naliczyłam w sumie 11 😂😂😂🤦🤦

reklama
@marsi89 Ej, wez nie skub, dostanie Ci się bakteria i będziesz miała duzy problem. Te psikacze z apteki właśnie działają jak wymrazanie. Wiadomo, że masz ryzyko nadkażenia skóry (ale mniejsze niż przy skubaniu), ale generalnie co w wymrazaniu niebezpiecznego dla ciazy? Jak masz wątpliwości, to bierz skierowanie do dermatologa, musi Cię przyjac.

@Madlein Trzymaj się, widzę że początki trudne emocjonalnie!

Do góry