reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

No ja 12 lat już na wsi mieszkam i nigdy tak nie było,a w ciągu 2 tygodni to już 4 raz. Nie chcę się nakręcać,ale dla mnie to dziwne.

reklama
@marsi89 Ej, wez nie skub, dostanie Ci się bakteria i będziesz miała duzy problem. Te psikacze z apteki właśnie działają jak wymrazanie. Wiadomo, że masz ryzyko nadkażenia skóry (ale mniejsze niż przy skubaniu), ale generalnie co w wymrazaniu niebezpiecznego dla ciazy? Jak masz wątpliwości, to bierz skierowanie do dermatologa, musi Cię przyjac.

@Madlein Trzymaj się, widzę że początki trudne emocjonalnie!
Oj bardzo trudne...
Dzisiaj już troszkę lepiej jak druga kreska praktycznie odrazu wyskoczyła na teście 🤪 Tylko te mdłości jakby się uspokoiły.
Pewnych rzeczy nie przeskoczę, mam nadzieję że będzie dobrze.

reklama
Moja córka kiedyś miała, obskubalam ją ile dało radę i dopiero tym brodacidem posmarowałam i dało radę, wcześniej tez nie działało.
ale brodacid nie można w ciąży, teraz doczytałam.
Verrumal jest na receptę. Synowi nawet wymrażanie nie pomagało, miał mieć usuwaną chirurgicznie, ale zanim to dostał verrumal. Poszło i już kilka lat mamy spokój.
też o tym czytalam ale czy to można w ciąży? I tak myślę że poczekam z tym do drugiego trymestru i może umowie się do dermatologa bo i tak mam z Luxmed za free.
@marsi89 Ej, wez nie skub, dostanie Ci się bakteria i będziesz miała duzy problem. Te psikacze z apteki właśnie działają jak wymrazanie. Wiadomo, że masz ryzyko nadkażenia skóry (ale mniejsze niż przy skubaniu), ale generalnie co w wymrazaniu niebezpiecznego dla ciazy? Jak masz wątpliwości, to bierz skierowanie do dermatologa, musi Cię przyjac.

@Madlein Trzymaj się, widzę że początki trudne emocjonalnie!
o kurde nastraszylas mnie z tym skubaniem. Już jej nie ruszam. Choc korzeń widzę już. No właśnie te wszystkie sikacze działają miejscowo więc nic nie powinno być. Ale dla bezpieczeństwa poczekam do drugiego trymestru. Już niewiele zostało 😌
Odnośnie heparyny dostałam informację, że być może w 3 trymestrze dostanę 0,6 ale w zależności ile przytyje 🤭🤭
A byłam przekonana, że u mnie profilaktyczna będzie cały czas.
Apteka nie zrealizowała mi zamówienia na moje strzykawki i na jutro mi brakuje- ciekawe jak ja zrobię zastrzyk oryginalną😩
ciekawe, ja się pytałam mojego gina czy nie robić badań bo może zwiększyć ta dawkę to mi powiedziała że przy tych mutacjach co ja ta 0,4 jest w zupełności wystarczająca i dla mojej wagi i dla osoby otyłej. Ale nie rozpedzalismy się aż tak daleko.

Do góry