reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochane kobietki bardzo was proszę jeśli któraś z was miała podobną sytuację lub może coś wie o podobnym przypadku. Kiedyś poroniłam ciąża ok. 10 tygodni. Stało się to w domu i nie byłam po tym w szpitalu,nie miałam łyżeczkowania i od tamtej pory nie zaszłam w ciążę, co mogło się stać? Mogły zostać jakieś pozostałości i zrobiły się zrosty lub nie drożność jajowodów? Owulację mam, wyniki hormonalne wszystko książkowo. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Możesz mieć niedrożność, ale to raczej nie powinno mieć związku z poronieniem. To, że wtedy zaszlas w ciążę nic nie oznacza, płodność się zmienia (i zależy od partnera też). Jeśli masz przeczucie, że coś jest nie tak w macicy lub jajowodach, to sprawdź to histeroskopia i badaniem drożności. Wymazy z panelem na chlamydia, urea i mycoplazme robiłaś? Partner jest po badaniach nasienia? Te 14 lat współzylas bez zabezpieczenia i spontanicznie czy jednak mogło być tak, że trafialiscie w niepłodne dni?

Co sądzicie o tej bladzioszce? Dzisiaj 29dc przy 32-33 dniowych cyklach. Wczoraj mleczna wydzielina z lekkim zabarwieniem (jakby krew), przedwczoraj pierwszy raz w życiu wymiotowałam (swoją drogą mój ma do tej pory z tego ubaw 🤪).
Czy któraś z Was miała styczność z testami PRIMA home test z LIDLA? W sensie czy nie zdarza się, że kreski fabryczne przebijają? Około 5min zaczęło coś jakby na teście majaczyć, jak sprawdziłam w 8-9min był ten bladzioch 🤔 Wiem, że test do powtórki, ale dopytuje tak, bo biorę dupka w minimalnej dawce od teoretycznej owulki przez dziesięć dni (19-28dc) i generalnie dzisiaj miałabym już przestać. Tylko ginka mówiła, że w razie pozytywnego testu trzeba zwiększyć dawkę i kontynuować przyjmowanie, plus mam dostać zastrzyki z heparyną. Nie wiem z czym to ugryźć.

Załączniki

• IMG_20220425_070937.jpg
    IMG_20220425_070937.jpg
    526,5 KB · Wyświetleń: 56
  • IMG_20220425_073003.jpg
    IMG_20220425_073003.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 54
Co sądzicie o tej bladzioszce? Dzisiaj 29dc przy 32-33 dniowych cyklach. Wczoraj mleczna wydzielina z lekkim zabarwieniem (jakby krew), przedwczoraj pierwszy raz w życiu wymiotowałam (swoją drogą mój ma do tej pory z tego ubaw 🤪).
Czy któraś z Was miała styczność z testami PRIMA home test z LIDLA? W sensie czy nie zdarza się, że kreski fabryczne przebijają? Około 5min zaczęło coś jakby na teście majaczyć, jak sprawdziłam w 8-9min był ten bladzioch 🤔 Wiem, że test do powtórki, ale dopytuje tak, bo biorę dupka w minimalnej dawce od teoretycznej owulki przez dziesięć dni (19-28dc) i generalnie dzisiaj miałabym już przestać. Tylko ginka mówiła, że w razie pozytywnego testu trzeba zwiększyć dawkę i kontynuować przyjmowanie, plus mam dostać zastrzyki z heparyną. Nie wiem z czym to ugryźć.
Idź zbadać betę (najlepiej z przyrostem po 24h) - ona prawdę Cię powie ;)

ja tam widzę druga kreskę, szczególnie na drugim zdjęciu. Z fabryczną kreska nigdy się nie spotkałam a trochę testów zrobiłam i to różnych tanich i drogich firm

reklama
Możesz mieć niedrożność, ale to raczej nie powinno mieć związku z poronieniem. To, że wtedy zaszlas w ciążę nic nie oznacza, płodność się zmienia (i zależy od partnera też). Jeśli masz przeczucie, że coś jest nie tak w macicy lub jajowodach, to sprawdź to histeroskopia i badaniem drożności. Wymazy z panelem na chlamydia, urea i mycoplazme robiłaś? Partner jest po badaniach nasienia? Te 14 lat współzylas bez zabezpieczenia i spontanicznie czy jednak mogło być tak, że trafialiscie w niepłodne dni?
Byłam,ale nic o tym nie mówiłam i lekarz też nic nie mówił podczas USG. Tak te 14 lat bez zabezpieczenia i przed partnerem obecnym też miałam innych. Z obecnym partnerem jestem 11 lat. Przez te lata miałabym już stadko dzieci, dlatego wiem,że coś jest nie tak. Podczas USG lekarz mówi,że wszystko jest w porządku,potwierdził owulację. Robiłam teraz wyniki hormonalne,i partner będzie robił badania nasienia w maju. Ja po prostu mam takie przeczucie,że albo są zrosty albo niedrożność jajowodów albo jedno i drugie.

Załączniki

• Screenshot_20220413-121820-832.png
    Screenshot_20220413-121820-832.png
    40,1 KB · Wyświetleń: 46
Do góry