reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Kochane kobietki bardzo was proszę jeśli któraś z was miała podobną sytuację lub może coś wie o podobnym przypadku. Kiedyś poroniłam ciąża ok. 10 tygodni. Stało się to w domu i nie byłam po tym w szpitalu,nie miałam łyżeczkowania i od tamtej pory nie zaszłam w ciążę, co mogło się stać? Mogły zostać jakieś pozostałości i zrobiły się zrosty lub nie drożność jajowodów? Owulację mam, wyniki hormonalne wszystko książkowo. Będę bardzo wdzięczna za pomoc.
Możesz mieć niedrożność, ale to raczej nie powinno mieć związku z poronieniem. To, że wtedy zaszlas w ciążę nic nie oznacza, płodność się zmienia (i zależy od partnera też). Jeśli masz przeczucie, że coś jest nie tak w macicy lub jajowodach, to sprawdź to histeroskopia i badaniem drożności. Wymazy z panelem na chlamydia, urea i mycoplazme robiłaś? Partner jest po badaniach nasienia? Te 14 lat współzylas bez zabezpieczenia i spontanicznie czy jednak mogło być tak, że trafialiscie w niepłodne dni?

Co sądzicie o tej bladzioszce? Dzisiaj 29dc przy 32-33 dniowych cyklach. Wczoraj mleczna wydzielina z lekkim zabarwieniem (jakby krew), przedwczoraj pierwszy raz w życiu wymiotowałam (swoją drogą mój ma do tej pory z tego ubaw 🤪).
Czy któraś z Was miała styczność z testami PRIMA home test z LIDLA? W sensie czy nie zdarza się, że kreski fabryczne przebijają? Około 5min zaczęło coś jakby na teście majaczyć, jak sprawdziłam w 8-9min był ten bladzioch 🤔 Wiem, że test do powtórki, ale dopytuje tak, bo biorę dupka w minimalnej dawce od teoretycznej owulki przez dziesięć dni (19-28dc) i generalnie dzisiaj miałabym już przestać. Tylko ginka mówiła, że w razie pozytywnego testu trzeba zwiększyć dawkę i kontynuować przyjmowanie, plus mam dostać zastrzyki z heparyną. Nie wiem z czym to ugryźć.

Załączniki

• IMG_20220425_070937.jpg
    IMG_20220425_070937.jpg
    526,5 KB · Wyświetleń: 59
  • IMG_20220425_073003.jpg
    IMG_20220425_073003.jpg
    1,1 MB · Wyświetleń: 55
Co sądzicie o tej bladzioszce? Dzisiaj 29dc przy 32-33 dniowych cyklach. Wczoraj mleczna wydzielina z lekkim zabarwieniem (jakby krew), przedwczoraj pierwszy raz w życiu wymiotowałam (swoją drogą mój ma do tej pory z tego ubaw 🤪).
Czy któraś z Was miała styczność z testami PRIMA home test z LIDLA? W sensie czy nie zdarza się, że kreski fabryczne przebijają? Około 5min zaczęło coś jakby na teście majaczyć, jak sprawdziłam w 8-9min był ten bladzioch 🤔 Wiem, że test do powtórki, ale dopytuje tak, bo biorę dupka w minimalnej dawce od teoretycznej owulki przez dziesięć dni (19-28dc) i generalnie dzisiaj miałabym już przestać. Tylko ginka mówiła, że w razie pozytywnego testu trzeba zwiększyć dawkę i kontynuować przyjmowanie, plus mam dostać zastrzyki z heparyną. Nie wiem z czym to ugryźć.
Idź zbadać betę (najlepiej z przyrostem po 24h) - ona prawdę Cię powie ;)

ja tam widzę druga kreskę, szczególnie na drugim zdjęciu. Z fabryczną kreska nigdy się nie spotkałam a trochę testów zrobiłam i to różnych tanich i drogich firm

reklama
Możesz mieć niedrożność, ale to raczej nie powinno mieć związku z poronieniem. To, że wtedy zaszlas w ciążę nic nie oznacza, płodność się zmienia (i zależy od partnera też). Jeśli masz przeczucie, że coś jest nie tak w macicy lub jajowodach, to sprawdź to histeroskopia i badaniem drożności. Wymazy z panelem na chlamydia, urea i mycoplazme robiłaś? Partner jest po badaniach nasienia? Te 14 lat współzylas bez zabezpieczenia i spontanicznie czy jednak mogło być tak, że trafialiscie w niepłodne dni?
Byłam,ale nic o tym nie mówiłam i lekarz też nic nie mówił podczas USG. Tak te 14 lat bez zabezpieczenia i przed partnerem obecnym też miałam innych. Z obecnym partnerem jestem 11 lat. Przez te lata miałabym już stadko dzieci, dlatego wiem,że coś jest nie tak. Podczas USG lekarz mówi,że wszystko jest w porządku,potwierdził owulację. Robiłam teraz wyniki hormonalne,i partner będzie robił badania nasienia w maju. Ja po prostu mam takie przeczucie,że albo są zrosty albo niedrożność jajowodów albo jedno i drugie.

Załączniki

• Screenshot_20220413-121820-832.png
    Screenshot_20220413-121820-832.png
    40,1 KB · Wyświetleń: 49
Do góry