reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny, piszecie o inozytolu. Co to takiego i jaki ma wpływ na ciążę? Ja łykami obecnie Optima dha Start plus magnez (solgar) plus cholina (prena caps) plus trivagin. Do tego jak nie zapomnę sok z buraka i żurawiny. Oczywiście, nie wszystko na raz 🙈 pytam, bo krzywa cukrowa była ok, a syn 4900...

Trzymajcie kciuki. Dziś idziemy podglądać fasolkę. Po cichu liczę na serduszko ❤️ bo wg mnie to 6+0 lub 6+1.

A czuję się 🤢
trzymam kciuki ✊🏼✊🏼 Ja za tydz tez będę miała wizytę i tez wychodzi wtedy 6+1 wiec odliczam dni z niecierpliwością 🙈

@marsi89 Bo insulina to co innego niż heparyna drobnocząsteczkowa. Heparyna sprzyja powstawaniu siniaków. Stąd inaczej też się wstrzykuje :)
a widzisz to nie wiedziałam, teraz już wiem 😃
Dziewczyny, piszecie o inozytolu. Co to takiego i jaki ma wpływ na ciążę? Ja łykami obecnie Optima dha Start plus magnez (solgar) plus cholina (prena caps) plus trivagin. Do tego jak nie zapomnę sok z buraka i żurawiny. Oczywiście, nie wszystko na raz 🙈 pytam, bo krzywa cukrowa była ok, a syn 4900...

Trzymajcie kciuki. Dziś idziemy podglądać fasolkę. Po cichu liczę na serduszko ❤️ bo wg mnie to 6+0 lub 6+1.

A czuję się 🤢
trzymam kciuki. Ja mam dopiero wizytę 25 kwietnia. To już będę 8 tydzień. Nie wiem czemu szybciej mnie nie umówił ale powiedział że właśnie tego 25 już pięknie wszystko będzie widać i już mi da skierowanie na badania prenatalne. W sumie w 8/9 tygodniu zawsze była moja pierwsza wizyta potwierdzającą ciąże. No ale do tego czasu zdążę wymodlić szczęśliwy przebieg i wszystko będzie dobrze 😌😃
Aż tak źle się czujesz?
Dla mnie każda ciąża jest mega łaskawa. Ale ta jest inna. Sutki mnie pieką, kość ogonowa pobolewa, i mdłości mam po kolacji 🤣 ale i tak jest łaskawa, bo jak sobie pomyślę że niektóre dziewczyny od rana do wieczora mają mdłości albo wymiotuja to współczuję.

Dla mnie też ciąże były łaskawe. W zasadzie gdyby nie plamienia/krwawienia w pierwszym trymestrze, to mogłabym w ciąży chodzić i nawet jej nie zauważyć. Nie miałam mdłości, ani razu nie wymiotowałam. Pod koniec ze dwa razy obudziłam się ze zgagą.
Naprawdę współczuję Wam tych wszystkich nieprzyjemności. Trzymajcie się!

A czuję się 🤢
Powodzenia na wizycie! Inozytol to witamina B8, jest rekomendowany do poprawy jakosci komorek jajowych u kobiet z pcos (przed ciążą) i podejrzewany o regulowanie cukru we krwi.

@marsi89 zaliczyłam już 🤮 dziś nie mam pojęcia, co zjem na obiad, bo wszystko co mam w lodówce jest na nie 🙈
Piję cytrynowe rzeczy, mam zamiar zrobić domowy napar z imbiru 🙈 ja chciałam iść później, ale kazał przyjść po 7-10 dniach 🙈 idę po 14, bo nie było go, a potem mnie 🤣

reklama
Do góry