reklama
marsi89
Fanka BB :)
To daje na masę ciała? Mi to ciotka tłumaczyła jakoś tak że dawkę 0,2 dostają nastolatki bo to minimalna dawka, dawka 0,4 jest profilaktyczna a potem wyższe to już terapeutyczne, lecznicze.Ja dostałam Neoparin 0,4 na masę ciała 48kg.
Też sobie przypominam że kirys pisaliście że po jakims czasie coś się bada, czy ta dawka jest odpowiednia ? A mi nic lekarz nie kazał badać tylko powiedział żeby przyjść za 3 tyg. Może wtedy już jak da skierowanie na te badania podstawowe to wtedy powie o tych badaniach? Hmm
aspekt
tak, mnie pytali o masę ciała. Tęga kobieta, nawet jeśli ma tylko profilaktycznie zleconą heparynę, powinna mieć większą dawkę. Ja badałam po miesiącu, czasami czytam, że powinno się po tygodniu sprawdzić morfologię, czy płytki nie lecą. I teraz już badałam po kolejnym miesiący, ale mniej parametrów i ostatecznie nie wiem, czy te badania mają sens, czuję, że gin wzruszy ramionami, że wynik OK.To daje na masę ciała? Mi to ciotka tłumaczyła jakoś tak że dawkę 0,2 dostają nastolatki bo to minimalna dawka, dawka 0,4 jest profilaktyczna a potem wyższe to już terapeutyczne, lecznicze.
Też sobie przypominam że kirys pisaliście że po jakims czasie coś się bada, czy ta dawka jest odpowiednia ? A mi nic lekarz nie kazał badać tylko powiedział żeby przyjść za 3 tyg. Może wtedy już jak da skierowanie na te badania podstawowe to wtedy powie o tych badaniach? Hmm
Tak 0,4 to profilaktyka. Ja mam 69,5kg/176cm i mam profilaktyczne 0,4.To daje na masę ciała? Mi to ciotka tłumaczyła jakoś tak że dawkę 0,2 dostają nastolatki bo to minimalna dawka, dawka 0,4 jest profilaktyczna a potem wyższe to już terapeutyczne, lecznicze.
Ale przy leczniczych robi się też to badanie anty xa czyli monitoruje się stężenie heparyny we krwi, sprawdza się chyba czy dawka odpowiednia/ czy zwiększyć itp.
Anasta07
Ja nigdy nie usuwałam powietrza i nie miałam siniakówA zaczęły ci się robić z czasem czy od pierwszego zastrzyku ? Boże biedne jesteście z tymi siniakami
No mój mąż wbija takim zdecydowanym ruchem. No i my też usuwamy to powietrze i wypuszczamy kropelkę mała. Mimo że w ulotce pisze że nie trzeba tego robić ale ciotka twierdzi że mam się z nią nie kłócić bo 40 lat była pielęgniarka. Może to ma wpływ na siniaki
Może insulinówka jest krótsza i stąd te siniaki... Poza tym lepiej jest wbijać zdecydowanym ruchem i niczym nie przykładać bo to predysponuje do siniaków.A mnie właśnie nic nie piecze
Piekły mnie chyba pierwsze dwa zastrzyki.
A może ja mam talent bo robię te zastrzyki insulinówkami i one są o niebo lepsze od tych igieł oryginalnych a jednak tak czy siak siniaka upoluję.
No i jeszcze zimne przykładam
Mam cerę naczynkową więc może i mam skłonności.. nie wiem.
Nie pomaga mi to na pewno.
Zależy od gina, zwykle kilka dni przed owu się idzie, wtedy gin mówi kiedy jeszcze raz przyjść. Czasem każe 2,czasem 3 razy. Ja najczęściej tylko dwa żeby potwierdzić że coś rośnie i później że pęcherzyk pękł. Nie trzeba zachowywać wstrzemięźliwości, zwłaszcza jak się staracieDziewczyny nie straszcie tymi zastrzykami ja serio jestem przerażona jak o tym myśle
Byłam wczoraj u nowej endokrynolog i ginekolog - z polecenia i jestem zachwycona podejściem jednej i drugiej pani doktor. Także na ostatniej prostej postanowiłam zmienić lekarzy do ewentualnego prowadzenia ciąży.
I teraz mam pytanie - może głupie - ale jestem zielona w temacie - mam iść na monitoring cyklu - jak to się robi? - w sensie iść kilka razy czy próbować trafić raz? A jak w tym czasie ze współżyciem? Zawsze jak wiem ze ide do ginekologa to zachowuje taka 2 dniowa wstrzemięźliwość.
Nie pomyślałam żeby zadać te pytania wczoraj w gabinecie bo było dużo różnych informacji i nie pomyślałam ze mam jakieś wątpliwości.
Z tym zdecydowanym ruchem to najgorzej raz idzie sprawnie a raz człowiek za dużo się modliJa nigdy nie usuwałam powietrza i nie miałam siniaków
Może insulinówka jest krótsza i stąd te siniaki... Poza tym lepiej jest wbijać zdecydowanym ruchem i niczym nie przykładać bo to predysponuje do siniaków.
Zależy od gina, zwykle kilka dni przed owu się idzie, wtedy gin mówi kiedy jeszcze raz przyjść. Czasem każe 2,czasem 3 razy. Ja najczęściej tylko dwa żeby potwierdzić że coś rośnie i później że pęcherzyk pękł. Nie trzeba zachowywać wstrzemięźliwości, zwłaszcza jak się staracie
Schładzam zimnym po zrobieniu zastrzyku żeby obkurczyć naczynia, u mnie to się sprawdza.
Przynajmniej to jeden siniak na jakiś czas a nie codziennie.
aspekt
Swoją droga, 11-letni sąsiedzi są ode mnie ciężsi, więc może lekarz wahał się, czy mi 0,2 nie daćTo daje na masę ciała? Mi to ciotka tłumaczyła jakoś tak że dawkę 0,2 dostają nastolatki bo to minimalna dawka, dawka 0,4 jest profilaktyczna a potem wyższe to już terapeutyczne, lecznicze.
marsi89
Ja mam 55kg/168 ale nikt się mnie o wagę nie pytał. A to po jakim czasie od brania heparyny się bada i robi się jakieś przerwy w braniu jak się idzie to badać?Tak 0,4 to profilaktyka. Ja mam 69,5kg/176cm i mam profilaktyczne 0,4.
Ale przy leczniczych robi się też to badanie anty xa czyli monitoruje się stężenie heparyny we krwi, sprawdza się chyba czy dawka odpowiednia/ czy zwiększyć itp.
Chucherko nie podejrzewałabymSwoją droga, 11-letni sąsiedzi są ode mnie ciężsi, więc może lekarz wahał się, czy mi 0,2 nie dać
A tylko ja jestem emerytka tutaj?
reklama
Ja mam 55kg/168 ale nikt się mnie o wagę nie pytał. A to po jakim czasie od brania heparyny się bada i robi się jakieś przerwy w braniu jak się idzie to badać?
Kochana nie wiem, często na forum widzę, że dziewczyny przy tych twardych wskazaniach kontrolują to w trakcie ciąży właśnie tam gdzie chodzi o tą dawkę leczniczą.
Ja przy 0,4 to nawet pewnie nie usłyszę o czymś takim.
Mnie też nikt o wagę nie pytał.