reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Pamiętam, że z pierwszym dzieckiem całe lato jadłam nektaryny i faktycznie ono lubi - co jest wyjątkowe, bo straszliwy niejadek. Z drugim chciało mi się cydru (a ja alko praktycznie nie pije, cydr piłam kilka razy i wcale jakoś mi nie podchodził, za słodki) i zdarzało mi się w ciazy kupic białe musujące wino bezalko. To dziecko jest zdecydowanie najbardziej rozrywkowe ;)

@sadness35 Mam całą trójkę przebadana panelem MTHFR UK. Polimorfizm MTHFR akurat najmniej mnie obchodził. Zaczęłam badać w 2020 bo wtedy najstarszy miał ciężki kryzys zdrowotny.

reklama
Pamiętam, że z pierwszym dzieckiem całe lato jadłam nektaryny i faktycznie ono lubi - co jest wyjątkowe, bo straszliwy niejadek. Z drugim chciało mi się cydru (a ja alko praktycznie nie pije, cydr piłam kilka razy i wcale jakoś mi nie podchodził, za słodki) i zdarzało mi się w ciazy kupic białe musujące wino bezalko. To dziecko jest zdecydowanie najbardziej rozrywkowe ;)

@sadness35 Mam całą trójkę przebadana panelem MTHFR UK. Polimorfizm MTHFR akurat najmniej mnie obchodził. Zaczęłam badać w 2020 bo wtedy najstarszy miał ciężki kryzys zdrowotny.

Boję się,że może mieć homozygotę, chociaż zależy jak Mąż. Możliwe, że dla świętego spokoju zrobię jej kiedyś pakiet z test dna.
Póki co wydatki i tak mnie załamują ale znając mnie, nie odpuszczę 😁

O to ja bym się chętnie takiego cydru 0% napiła.. ale tam tyle cukru w tych piwach, a ja naprawdę muszę się ogarnąć :o

A Ty jesteś na diecie ? badasz cukry ?
ostatnio się zastanawiałam czy sobie nie kupić glukometru..chociaż ja nie jestem pewna czy mam problemy z cukrem, ale wyrzuty sumienia po zjedzeniu czegoś kosmiczne..

Czyli w drodze czwarte :D:D
Takie mamuśki to ja podziwiam,serio... jak doczekam drugiego całego i zdrowego to obiecuję sobie więcej już się nie wygłupiać. Chociaż Mąż to się pod nosem uśmiecha na ten tekst...
Ale w moim wieku to chyba należy się poważnie zastanowić.

:D

Boję się,że może mieć homozygotę, chociaż zależy jak Mąż. Możliwe, że dla świętego spokoju zrobię jej kiedyś pakiet z test dna.
Póki co wydatki i tak mnie załamują ale znając mnie, nie odpuszczę 😁

O to ja bym się chętnie takiego cydru 0% napiła.. ale tam tyle cukru w tych piwach, a ja naprawdę muszę się ogarnąć :o

A Ty jesteś na diecie ? badasz cukry ?
ostatnio się zastanawiałam czy sobie nie kupić glukometru..chociaż ja nie jestem pewna czy mam problemy z cukrem, ale wyrzuty sumienia po zjedzeniu czegoś kosmiczne..

Czyli w drodze czwarte :D:D
Takie mamuśki to ja podziwiam,serio... jak doczekam drugiego całego i zdrowego to obiecuję sobie więcej już się nie wygłupiać. Chociaż Mąż to się pod nosem uśmiecha na ten tekst...
Ale w moim wieku to chyba należy się poważnie zastanowić.

:D
Hematolodzy mówili mi, żeby córkom robić pakiet na trombofilie jak będą wchodzić w życie seksualne. Żeby sobie antykoncepcja hormonalna kuku nie zrobiły albo nie naraziły na poronienia. Ja myślę, że jeszcze przez kilka lat genetyka pójdzie do przodu i będzie więcej badań. U nas są problemy jelitowo-zoladkowe, alergie. Ładnie to wyszło w panelu i mamy wskazówki co do suplementów i diety.
Co do cukrzycy, to jest to dla mnie nowość, nie miałam w poprzednich ciążach. Cukier badam na czczo i godzinę po każdym posiłku, więc jest to upiorne.

Oczywiście nie zapytałam 🙈

4mm i ❤️
Ja biore tez ten inozytol aliness - to mam w zaleceniach od dietetyczka i pytałam ginekologa czy po pozytywnym teście mam odstawić i ona powiedziała, że nie.
Mi ginekolog powiedziała, że w ciąży tylko mam odstawić NAC, który biore w określonych dniach cyklu. Ale to chyba nawet jej nie chodziło o to, że zaszkodzi tylko, że juz nie potrzebne.

Gratuluje ❤️ I już tylko nudnej ciąży zycze :)

Hematolodzy mówili mi, żeby córkom robić pakiet na trombofilie jak będą wchodzić w życie seksualne. Żeby sobie antykoncepcja hormonalna kuku nie zrobiły albo nie naraziły na poronienia. Ja myślę, że jeszcze przez kilka lat genetyka pójdzie do przodu i będzie więcej badań. U nas są problemy jelitowo-zoladkowe, alergie. Ładnie to wyszło w panelu i mamy wskazówki co do suplementów i diety.
Co do cukrzycy, to jest to dla mnie nowość, nie miałam w poprzednich ciążach. Cukier badam na czczo i godzinę po każdym posiłku, więc jest to upiorne.
Tak, pod tym względem o tym myślę 💁
Dlatego jest jeszcze czas, mam taką nadzieję.
Ja nigdy hormonów nie brałam przed ciążą 🤭

Czyli masz dzienniczek jakiś i musisz notować ?
Słodkiego nic nie jesz?

Właśnie jadę na kawę i zapomniałam ksylitolu to już dramatyzuję 😂
Sypanego cukru od grudnia nie dotykam a kiedyś słodziłam 3 łyżeczki do wszystkiego 😱

reklama
Do góry