reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana nie wiem, często na forum widzę, że dziewczyny przy tych twardych wskazaniach kontrolują to w trakcie ciąży właśnie tam gdzie chodzi o tą dawkę leczniczą.
Ja przy 0,4 to nawet pewnie nie usłyszę o czymś takim.
Mnie też nikt o wagę nie pytał.
u nas jest jakaś inna moda, hematolog i ginekolog nie chcą antyxa dopóki inne badania są OK - pytałam wprost, czy mam antyxa badać. Trochę mi się to gryzie z tym co słyszałam od poprzedniej hematolog i czytałam na forum, ale nie będę widziwiac

reklama
u nas jest jakaś inna moda, hematolog i ginekolog nie chcą antyxa dopóki inne badania są OK - pytałam wprost, czy mam antyxa badać. Trochę mi się to gryzie z tym co słyszałam od poprzedniej hematolog i czytałam na forum, ale nie będę widziwiac
A może właśnie przy tej profilaktycznej mają to gdzieś? Ja w życiu nie byłam u hematologa to nie wiem.
Mnie przy tej heparynie to nikt jeszcze nic nie zlecił, taka prawda.

Z tym zdecydowanym ruchem to najgorzej 🙈 raz idzie sprawnie a raz człowiek za dużo się modli 😅
Schładzam zimnym po zrobieniu zastrzyku żeby obkurczyć naczynia, u mnie to się sprawdza.
Przynajmniej to jeden siniak na jakiś czas a nie codziennie.
Ojeju, też się modliłam 🙈I miałam wrażenie że im dłużej się modlę tym bardziej boli/jest nieprzyjemne, więc starałam się skracać czas i szybkość wbijania do minimum i pomagało :D Ale siniaki są od tego że się trafiło w naczynko i się wynaczyniła krew, większe wyzyko dziabnięcia naczynia jest przy powolnym wbijaniu, a skóra naczynkowa chyba faktycznie nie pomaga.
A podawałam zawsze bardzo powolutku bo bardzo piekło :/

Mi mówiła immunolog z poradni nadkrzepliwosci ze ona może raz by mi zbadała to antyxa, chociaż ja niby nie mam zaburzeń krzepniecia ale jestem tam zapisana na kontrole w czerwcu. Poza tym to robilam morfologie już 2 razy i w sumie plytki poki co trzymają poziom, wiec mam nadzieje ze jest ok. Jak bylam w szpitalu to mi robili też czasy krzepniecia to INR mialam tak na granicy i po tym było widać że ta heparyna "dziala".

Ojeju, też się modliłam 🙈I miałam wrażenie że im dłużej się modlę tym bardziej boli/jest nieprzyjemne, więc starałam się skracać czas i szybkość wbijania do minimum i pomagało :D Ale siniaki są od tego że się trafiło w naczynko i się wynaczyniła krew, większe wyzyko dziabnięcia naczynia jest przy powolnym wbijaniu, a skóra naczynkowa chyba faktycznie nie pomaga.
A podawałam zawsze bardzo powolutku bo bardzo piekło :/
Tak ja też powoli wpuszczam może dlatego już nie czuję pieczenia 💁
Masz całkowitą rację ale mam duże problemy z szybkim zamachem 🙈 a wtedy faktycznie wchodzi jak w masło.
Dzisiaj rano jak robiłam zastrzyk to już obok siedziała córka i kazała czytać książeczkę😁 także warunki codziennie są różne 😋 Ale faktycznie chyba wolę jak mnie ktoś rozprasza bo tak to tylko krzyczę do Męża i gdzie ja mam to wbić ?! Jakie miękkie miejsce ? Tu jest wszystko takie sprężyste! Nie wbije tego 🙈
Ja to komediodramat z tym mam.
Wstyd się przyznawać.

Tak ja też powoli wpuszczam może dlatego już nie czuję pieczenia 💁
Masz całkowitą rację ale mam duże problemy z szybkim zamachem 🙈 a wtedy faktycznie wchodzi jak w masło.
Dzisiaj rano jak robiłam zastrzyk to już obok siedziała córka i kazała czytać książeczkę😁 także warunki codziennie są różne 😋 Ale faktycznie chyba wolę jak mnie ktoś rozprasza bo tak to tylko krzyczę do Męża i gdzie ja mam to wbić ?! Jakie miękkie miejsce ? Tu jest wszystko takie sprężyste! Nie wbije tego 🙈
Ja to komediodramat z tym mam.
Wstyd się przyznawać.
ja takie same cyrki robię. Najecze się, strachu najem. Ale mąż mnie mnie zaraz do pionu stawia i nawet nie wiem kiedy wbija. A teraz spotkałam znajomego i tak go zagadalam bo on ma cukrzycę i on od 2008 r. Robi sobie zastrzyki w brzuch z insuliny i mówił mi że ani nie bierze tego fałdu skóry tylko wbija w brzuch. I raz może miał siniaka także nie wiem czemu jemu się nie robią. Ale rzeźnik.

reklama
Dziewczyny, piszecie o inozytolu. Co to takiego i jaki ma wpływ na ciążę? Ja łykami obecnie Optima dha Start plus magnez (solgar) plus cholina (prena caps) plus trivagin. Do tego jak nie zapomnę sok z buraka i żurawiny. Oczywiście, nie wszystko na raz 🙈 pytam, bo krzywa cukrowa była ok, a syn 4900...

Trzymajcie kciuki. Dziś idziemy podglądać fasolkę. Po cichu liczę na serduszko ❤️ bo wg mnie to 6+0 lub 6+1.

A czuję się 🤢

Do góry