reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Kochana nie wiem, często na forum widzę, że dziewczyny przy tych twardych wskazaniach kontrolują to w trakcie ciąży właśnie tam gdzie chodzi o tą dawkę leczniczą.
Ja przy 0,4 to nawet pewnie nie usłyszę o czymś takim.
Mnie też nikt o wagę nie pytał.
u nas jest jakaś inna moda, hematolog i ginekolog nie chcą antyxa dopóki inne badania są OK - pytałam wprost, czy mam antyxa badać. Trochę mi się to gryzie z tym co słyszałam od poprzedniej hematolog i czytałam na forum, ale nie będę widziwiac

reklama
u nas jest jakaś inna moda, hematolog i ginekolog nie chcą antyxa dopóki inne badania są OK - pytałam wprost, czy mam antyxa badać. Trochę mi się to gryzie z tym co słyszałam od poprzedniej hematolog i czytałam na forum, ale nie będę widziwiac
A może właśnie przy tej profilaktycznej mają to gdzieś? Ja w życiu nie byłam u hematologa to nie wiem.
Mnie przy tej heparynie to nikt jeszcze nic nie zlecił, taka prawda.

Z tym zdecydowanym ruchem to najgorzej 🙈 raz idzie sprawnie a raz człowiek za dużo się modli 😅
Schładzam zimnym po zrobieniu zastrzyku żeby obkurczyć naczynia, u mnie to się sprawdza.
Przynajmniej to jeden siniak na jakiś czas a nie codziennie.
Ojeju, też się modliłam 🙈I miałam wrażenie że im dłużej się modlę tym bardziej boli/jest nieprzyjemne, więc starałam się skracać czas i szybkość wbijania do minimum i pomagało :D Ale siniaki są od tego że się trafiło w naczynko i się wynaczyniła krew, większe wyzyko dziabnięcia naczynia jest przy powolnym wbijaniu, a skóra naczynkowa chyba faktycznie nie pomaga.
A podawałam zawsze bardzo powolutku bo bardzo piekło :/

Mi mówiła immunolog z poradni nadkrzepliwosci ze ona może raz by mi zbadała to antyxa, chociaż ja niby nie mam zaburzeń krzepniecia ale jestem tam zapisana na kontrole w czerwcu. Poza tym to robilam morfologie już 2 razy i w sumie plytki poki co trzymają poziom, wiec mam nadzieje ze jest ok. Jak bylam w szpitalu to mi robili też czasy krzepniecia to INR mialam tak na granicy i po tym było widać że ta heparyna "dziala".

Ojeju, też się modliłam 🙈I miałam wrażenie że im dłużej się modlę tym bardziej boli/jest nieprzyjemne, więc starałam się skracać czas i szybkość wbijania do minimum i pomagało :D Ale siniaki są od tego że się trafiło w naczynko i się wynaczyniła krew, większe wyzyko dziabnięcia naczynia jest przy powolnym wbijaniu, a skóra naczynkowa chyba faktycznie nie pomaga.
A podawałam zawsze bardzo powolutku bo bardzo piekło :/
Tak ja też powoli wpuszczam może dlatego już nie czuję pieczenia 💁
Masz całkowitą rację ale mam duże problemy z szybkim zamachem 🙈 a wtedy faktycznie wchodzi jak w masło.
Dzisiaj rano jak robiłam zastrzyk to już obok siedziała córka i kazała czytać książeczkę😁 także warunki codziennie są różne 😋 Ale faktycznie chyba wolę jak mnie ktoś rozprasza bo tak to tylko krzyczę do Męża i gdzie ja mam to wbić ?! Jakie miękkie miejsce ? Tu jest wszystko takie sprężyste! Nie wbije tego 🙈
Ja to komediodramat z tym mam.
Wstyd się przyznawać.

Tak ja też powoli wpuszczam może dlatego już nie czuję pieczenia 💁
Masz całkowitą rację ale mam duże problemy z szybkim zamachem 🙈 a wtedy faktycznie wchodzi jak w masło.
Dzisiaj rano jak robiłam zastrzyk to już obok siedziała córka i kazała czytać książeczkę😁 także warunki codziennie są różne 😋 Ale faktycznie chyba wolę jak mnie ktoś rozprasza bo tak to tylko krzyczę do Męża i gdzie ja mam to wbić ?! Jakie miękkie miejsce ? Tu jest wszystko takie sprężyste! Nie wbije tego 🙈
Ja to komediodramat z tym mam.
Wstyd się przyznawać.
ja takie same cyrki robię. Najecze się, strachu najem. Ale mąż mnie mnie zaraz do pionu stawia i nawet nie wiem kiedy wbija. A teraz spotkałam znajomego i tak go zagadalam bo on ma cukrzycę i on od 2008 r. Robi sobie zastrzyki w brzuch z insuliny i mówił mi że ani nie bierze tego fałdu skóry tylko wbija w brzuch. I raz może miał siniaka także nie wiem czemu jemu się nie robią. Ale rzeźnik.

reklama
Dziewczyny, piszecie o inozytolu. Co to takiego i jaki ma wpływ na ciążę? Ja łykami obecnie Optima dha Start plus magnez (solgar) plus cholina (prena caps) plus trivagin. Do tego jak nie zapomnę sok z buraka i żurawiny. Oczywiście, nie wszystko na raz 🙈 pytam, bo krzywa cukrowa była ok, a syn 4900...

Trzymajcie kciuki. Dziś idziemy podglądać fasolkę. Po cichu liczę na serduszko ❤️ bo wg mnie to 6+0 lub 6+1.

A czuję się 🤢

Do góry