reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja się zawsze w domu śmieję, że jakbym miała w pracy jakieś przekroczenia to zamiast rozwiązać problem naukowo to też mogę zacząć mówić "taka uroda tego elementu, że się psuje" albo "nie przejmujcie się, kiedyś przejdzie, proszę przestać się stresować to będzie lepiej" :D ciekawe czy wtedy klienci będą szczęśliwi, bo jakoś taka samą gadka u lekarza działa i nikt problemów nie ma
dokładnie mam takie same przemyślenia😁 wiem, że każdy człowiek jest inny, ale tak samo każda maszyna, konstrukcja itp. Trzeba szukać przyczyny, rozwiązania a nie stwierdzenie "taka uroda, 500 zł się należy i dozobaczenia" 😉

reklama
Przyszły mi właśnie wyniki badań z TestDNA i wyszło mi MTHFR_1298A>C układ homozygotyczny nieprawidłowy i PAI-1 4G układ heterozygotyczne nieprawidłowy, któraś z Was ma podobnie? Co to oznacza?
Trochę dziewczyn ma taką kombinację, ja mam oba w hetero. To oznacza że w najbliższej ciąży powinnaś dostać heparynę od początku i ewentualnie acard podczas starań, zależy od lekarza co zaleci.

Zrobiłam dziś ponownie betę 🙈 i faktycznie na tym etapie to jest bez sensu. Wiem, że nic nie wiem 🤦 chociaż wydaje mi się idzie to w stronę poronienia. Wiadomo że beta nie rośnie już jak na początku. U mnie przyrost jest niewielki. Przedwczoraj było 61492 dziś 66758. Chyba umowie się na jutro do lekarza niech zajrzy co tam się dzieje.

Zrobiłam dziś ponownie betę 🙈 i faktycznie na tym etapie to jest bez sensu. Wiem, że nic nie wiem 🤦 chociaż wydaje mi się idzie to w stronę poronienia. Wiadomo że beta nie rośnie już jak na początku. U mnie przyrost jest niewielki. Przedwczoraj było 61492 dziś 66758. Chyba umowie się na jutro do lekarza niech zajrzy co tam się dzieje.
Moja znajoma miała z 51tys na 55tys i też myślała że idzie na łyżeczkowanie, a niedawno urodziła :) bądź dobrej myśli

Bądź dobrej myśli. Trzymam mocno kciuki.

Moja znajoma miała z 51tys na 55tys i też myślała że idzie na łyżeczkowanie, a niedawno urodziła :) bądź dobrej myśli
Wiem wiem wariatka ze mnie 😂🤣 że poszłam na betę, bo na tym etapie się tego nie robi i tylko USG prawdę powie. W sobotę na USG było serduszko, ale ciąża młodsza o dwa tygodnie i nijak mi to nie pasowało dlatego wymyśliłam sobie betę 🤦🤦 Na jutro nie ma już miejsca do lekarza także poczekam do 2.04 i wszystko się już powinno wyjaśnić. Chyba że coś się zacznie dziać to podjadę na IP.

Wiem wiem wariatka ze mnie 😂🤣 że poszłam na betę, bo na tym etapie się tego nie robi i tylko USG prawdę powie. W sobotę na USG było serduszko, ale ciąża młodsza o dwa tygodnie i nijak mi to nie pasowało dlatego wymyśliłam sobie betę 🤦🤦 Na jutro nie ma już miejsca do lekarza także poczekam do 2.04 i wszystko się już powinno wyjaśnić. Chyba że coś się zacznie dziać to podjadę na IP.
Mi się wydaje że ta beta to nie był najlepszy pomysł 🙂 zobacz sobie jakie maksymalne wartości może osiągać beta. Gdyby cały czas się podwajała, to one by były duuzo duuzo wyższe. Tak jak mówisz, na tym etapie to badanie nie bardzo ma sens. Wierzę, że się stresujesz, bo ja też sobie lubię powymyślać 🙄 ale nie pozostaje nam nic innego jak czekać na kolejną wizytę.

Ja po wizycie tak się zdenerwowałam, że wszystkie objawy infekcji mi przeszły 🙈🙈🙈

Do brzegu- pan doktor uparł się na USG, nic nie widać, pani przyjdzie za tydzień, góra 10 dni to będziemy wiedzieć chociaż czy nie pozamaciczna...bo pani jest po łyżeczkowaniu tak szybko w ciąży, to ja nie wiem... Plus taki, że infekcji śladu nie ma, zrobił posiew, ale najprawdopodobniej sama zrobiłam sobie krzywdę, bo podmywalam się ziołami i podobno one bardzo wysuszają i generalnie nie... Mam brać probiotyki, clotrimazol i mam receptę na coś tam jeszcze jakby nie przeszło...

Więc niby profesjonalny, ale...

reklama
Mi się wydaje że ta beta to nie był najlepszy pomysł 🙂 zobacz sobie jakie maksymalne wartości może osiągać beta. Gdyby cały czas się podwajała, to one by były duuzo duuzo wyższe. Tak jak mówisz, na tym etapie to badanie nie bardzo ma sens. Wierzę, że się stresujesz, bo ja też sobie lubię powymyślać 🙄 ale nie pozostaje nam nic innego jak czekać na kolejną wizytę.
No nie był najlepszy tylko ja mądra sobie wymyśliłam, że beta pewnie spada i niepotrzebnie biorę leki 🤦 Wiem, że to głupie i niefajne co teraz napiszę ale wolę żeby ciąża zakończyła się teraz jak coś jest nie tak niż jak ostatnio w 26 tc. No nic pozostaje mi tylko uzbroić się w cierpliwość.
A jak u Ciebie? Jak się czujesz?

Do góry