reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Z tego co wyczytałam i potwierdzały to relacje różnych dziewczyn na forum a propos ich wyników, to przy wysokiej fragmentacji DNA w nasieniu można zachodzić w ciążę, ale rozwój się zatrzymuje i jest poronienie.
No to może być mój przypadek... W ciążę zachodziłam i 2 razy było zatrzymanie rozwoju... Masz jakieś może suplementy do polecenia na poprawę nasienia?

reklama
Poproszę będę go faszerować:-)

Proszę :p
A olej z czarnuszki na czczo (hardkor :)) i soczek pomidorowy codziennie.
Najlepiej jeszcze trening 5x w tygodniu :D

wit d 4000 1x1

witamina C 1000mg 1x1

b complex 1x1

l -karnityna 500mg 2x1

selen (selenometionina) 200µg 1x1

astaksantyna 4mg 2x1

DHA (firmy jarrow) 1x1

cynk(pikolinian) 50mg 1x1

witamina E 400 1x1

Q10 ubichinol 100mg 1x1

NAC 600 mg 1x1

l- arginina 500mg 1x1

magnez z wit.b6 140mg 1x1

maca 500mg 1x1

Tak ginekolog 😉 W ciąży nie bada się insuliny.
Nie martw się wszystko będzie dobrze 😉trzymam kciuki 🤞🤞🤞

Ja zrobiłam wczoraj betę i jutro powtórzę 🙈 Wiem, że to trochę bez sensu na tym etapie, ale zobaczę chociaż czy przypadkiem nie spada. Jak spada to odstawiam leki a mało ich nie biorę.
No niby nie bada..ale ciekawa jestem tej na czczo. Chociaż w sumie drogie to badanie więc może tym bardziej bezsensu :p
I jak wyniki bety ?
Ja naprawdę ciężko znoszę ten natłok myśli. Czekam na kwiecień i urlop. Muszę się trochę zrelaksować :)

Proszę :p
A olej z czarnuszki na czczo (hardkor :)) i soczek pomidorowy codziennie.
Najlepiej jeszcze trening 5x w tygodniu :D

wit d 4000 1x1

witamina C 1000mg 1x1

b complex 1x1

l -karnityna 500mg 2x1

selen (selenometionina) 200µg 1x1

astaksantyna 4mg 2x1

DHA (firmy jarrow) 1x1

cynk(pikolinian) 50mg 1x1

witamina E 400 1x1

Q10 ubichinol 100mg 1x1

NAC 600 mg 1x1

l- arginina 500mg 1x1

magnez z wit.b6 140mg 1x1

maca 500mg 1x1
Dzięki!!! :-)

Przepraszam, że tak ostatnio spamuję ale muszę się podzielić…
Byłam na kontroli po zabiegu. Zabieg miałam 9 marca. U mnie wszystko ok, przedstawiłam wyniki badań genetycznych. Lekarz wypytał jak się czuję psychicznie, czy na pewno przepracowałam stratę… po czym przy usg stwierdził, że w lewym jajniku jest piękny pęcherzyk i jak jesteśmy gotowi to mamy zaplanować sobie weekend…
Przyznam, że byłam w szoku! Przygotowałam się na zalecenia odczekania, w głowie miałam przygotowane argumenty a tu takie zaskoczenie 🙈 zbierałam przysłowiową szczękę z podłogi 😱

No niby nie bada..ale ciekawa jestem tej na czczo. Chociaż w sumie drogie to badanie więc może tym bardziej bezsensu :p
I jak wyniki bety ?
Ja naprawdę ciężko znoszę ten natłok myśli. Czekam na kwiecień i urlop. Muszę się trochę zrelaksować :)
Wyszła ponad 61 tys.
Tak ten natłok myśli, analizowanie itp. jest męczące. Ja odziwo jakoś się uspokoiłam co ma być to będzie. Od wczoraj męczą mnie mdłości nie wymiotuje ale jest nie fajnie 🤢

Wyszła ponad 61 tys.
Tak ten natłok myśli, analizowanie itp. jest męczące. Ja odziwo jakoś się uspokoiłam co ma być to będzie. Od wczoraj męczą mnie mdłości nie wymiotuje ale jest nie fajnie 🤢

Próbuję się nauczyć takiego myślenia :< Najgorzej, że jak układam pozytywny scenariusz to wychodzi mi to tylko do pewnego momentu.
Zdecydowanie trzeba sięgnąć po książkę albo serial a mniej internetów.
Współczuję mdłości.Ja za to mam jakiś potworny apetyt jeszcze najlepiej na to co niezdrowe i nie dla mnie :/

reklama
Przepraszam, że tak ostatnio spamuję ale muszę się podzielić…
Byłam na kontroli po zabiegu. Zabieg miałam 9 marca. U mnie wszystko ok, przedstawiłam wyniki badań genetycznych. Lekarz wypytał jak się czuję psychicznie, czy na pewno przepracowałam stratę… po czym przy usg stwierdził, że w lewym jajniku jest piękny pęcherzyk i jak jesteśmy gotowi to mamy zaplanować sobie weekend…
Przyznam, że byłam w szoku! Przygotowałam się na zalecenia odczekania, w głowie miałam przygotowane argumenty a tu takie zaskoczenie 🙈 zbierałam przysłowiową szczękę z podłogi 😱

A wcześniej nie wspominał nic o odczekaniu ? Pewnie szkoły są różne, ja słyszałam,że po zabiegu 3 miesiące przerwy. Ale wiem, że są tacy którzy zalecają odczekanie 2 albo 1 cyklu.
Może się zaraz odezwie ktoś kto nie czekał :)

Do góry