reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Aspekt jesteś już po badaniach?🙂
U mnie plamienie to takie małe brązowe niteczki tzn. wczoraj tak wyglądało, na papierze przy podcieraniu.
Jeszcze ta choroba musiała się przypałętać :/
Dobrze, że już trochę lepiej.

reklama
Aspekt jesteś już po badaniach?[emoji846]
U mnie plamienie to takie małe brązowe niteczki tzn. wczoraj tak wyglądało, na papierze przy podcieraniu.
Jeszcze ta choroba musiała się przypałętać :/
Dobrze, że już trochę lepiej.
Jestem, USG wygląda na prawidłowe (Pappa nie robilam), ale troche lekarz nadszarpnal mojego zaufania, nawet w nocy spac nie mogłam, zastanawiając się, czy to zostawić, czy umawiać się do jakiegoś innego.

Jestem, USG wygląda na prawidłowe (Pappa nie robilam), ale troche lekarz nadszarpnal mojego zaufania, nawet w nocy spac nie mogłam, zastanawiając się, czy to zostawić, czy umawiać się do jakiegoś innego.
A co się stało ?
Usg ok to należy się cieszyć !! :) Niedobrze jak ktoś przysparza stresów, jakby ich jeszcze brakowało :/
Ja nie wiem czy w tej ciąży będzie mi to pisane ale też pappa nie chciałabym robić, aczkolwiek mój lekarz pewnie wyśle mnie na nfz z racji wieku. I sama się zastanawiam bo wiadomo,że tam wszystko albo nic.
Przeraża mnie brak objawów, będę sprawdzać po weekendzie czy jeszcze kropek jest..

A co się stało ?
Usg ok to należy się cieszyć !! :) Niedobrze jak ktoś przysparza stresów, jakby ich jeszcze brakowało :/
Ja nie wiem czy w tej ciąży będzie mi to pisane ale też pappa nie chciałabym robić, aczkolwiek mój lekarz pewnie wyśle mnie na nfz z racji wieku. I sama się zastanawiam bo wiadomo,że tam wszystko albo nic.
Przeraża mnie brak objawów, będę sprawdzać po weekendzie czy jeszcze kropek jest..
Ja już jestem stara wyjadaczka, zawsze ciążę prowadziłam prywatnie i robiłam dużo badań a tu jest jakieś inne podejście (a ceny nie niższe). Oczywiście mogę sobie sama zrobić te badania, ale nie podoba mi się, że ja już wręcz mówię, że chce a słyszę "nie trzeba". I jeszcze kilka rzeczy mi się zebrało...

Hej ja już po wizycie 🙂
Serduszko bije ale ciąża wg om młodsza o dwa tygodnie także sama nie wiem co o tym myśleć. Lekarz mówi, że tak naprawdę nie wiadomo kiedy była owulacja i mam się nie martwić, bo na tą chwilę wszystko wygląda ok. Kurczę jak tu się nie martwic. A i mam małego krwiaczka ☹️

Hej ja już po wizycie [emoji846]
Serduszko bije ale ciąża wg om młodsza o dwa tygodnie także sama nie wiem co o tym myśleć. Lekarz mówi, że tak naprawdę nie wiadomo kiedy była owulacja i mam się nie martwić, bo na tą chwilę wszystko wygląda ok. Kurczę jak tu się nie martwic. A i mam małego krwiaczka [emoji3525]
To który tydzień wyszedł z usg? Jak z lekami?

Hej ja już po wizycie 🙂
Serduszko bije ale ciąża wg om młodsza o dwa tygodnie także sama nie wiem co o tym myśleć. Lekarz mówi, że tak naprawdę nie wiadomo kiedy była owulacja i mam się nie martwić, bo na tą chwilę wszystko wygląda ok. Kurczę jak tu się nie martwic. A i mam małego krwiaczka ☹️
Bez nerwów, pamiętam, że pisałaś, że beta 190 była po terminie miesiączki- chyba w ok 38dc jeśli się nie mylę? Więc owulacja mogła być nawet w 25dc- wtedy jeśli liczysz od ostatniej miesiączki wyjdzie, że ciąża jest młodsza Prawie 2 tygodnie z powodu później owulacji. 😉

To który tydzień wyszedł z usg? Jak z lekami?
Z USG wyszło 6+0 z om dziś 8+0. Jeżeli chodzi o leki to zwiększyła mi Encorton do 20 mg i progesteron do 400 mg dodatkowo Duphaston 3x1 resztą bez zmian
Bez nerwów, pamiętam, że pisałaś, że beta 190 była po terminie miesiączki- chyba w ok 38dc jeśli się nie mylę? Więc owulacja mogła być nawet w 25dc- wtedy jeśli liczysz od ostatniej miesiączki wyjdzie, że ciąża jest młodsza Prawie 2 tygodnie z powodu później owulacji. 😉
Dobra masz pamięć 😉 tak w 38dc beta była na poziomie 190,70. Kurczę ja to wszystko wiem i rozumiem, ale i tak się martwię i boje.

Dobra masz pamięć 😉 tak w 38dc beta była na poziomie 190,70. Kurczę ja to wszystko wiem i rozumiem, ale i tak się martwię i boje.
Niestety nie masz na to wpływu czy będzie dobrze więc pozostaje wierzyć, że będzie i iść na usg np za tydzień czy dwa- jeśli wtedy nadal będzie podobna różnica to oznacza to, że to przez długi cykl i wszystko jest ok. 🙂

reklama
Niestety nie masz na to wpływu czy będzie dobrze więc pozostaje wierzyć, że będzie i iść na usg np za tydzień czy dwa- jeśli wtedy nadal będzie podobna różnica to oznacza to, że to przez długi cykl i wszystko jest ok. 🙂
Masz rację na nic nie mam wpływu. Kolejna wizyta za dwa tygodnie. Lekarka powiedziała, że powinni mi odciąć internet 🤣😂 bo za dużo czytam na temat przegrody macicy i się nakręcam i chce być mądrzejsza od lekarza 😂 coś w tym jest.

Do góry