reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Hej! Mam pytanie odnośnie spadku bety po poronieniu po jakim czasie beta Wam spadła <5? Kontrolowałyście same czy może lekarz Wam zlecał badanie?
Czytałam różne publikacje i przedział czasowy dla spadku bety jest szeroki od 2 do 6 tyg. Zastanawiam się czy nie skontrolować samej a jak tak to kiedy.

Hej! Mam pytanie odnośnie spadku bety po poronieniu po jakim czasie beta Wam spadła <5? Kontrolowałyście same czy może lekarz Wam zlecał badanie?
Czytałam różne publikacje i przedział czasowy dla spadku bety jest szeroki od 2 do 6 tyg. Zastanawiam się czy nie skontrolować samej a jak tak to kiedy.

Ja na początku, żeby się w kółko nie kuć to sobie testem raz w tygodniu kontrolowałam

Rozumiem, a robiłaś te badania które wymieniłaś powyżej? Jeśli tak to czy któraś wyszły Ci nieprawidłowo?

Czy po łyżeczkowaniu udało Ci się zajść w ciążę bez problemu?
Zrobiłam te co wymieniłam, gin mi zalecił po pierwszym poronieniu. Wszystkie wyszły prawidłowo. Zaszłam w ciążę w trzecim cyklu po łyżeczkowaniu :)
Ja badałam 4 tyg po poronieniu i wynosiła jeszcze ok 20. Okres dostałam po 6 tyg.

A kiedy najlepiej pójść do ginekologa na wizytę kontrolną? Wypis mam do odebrania dopiero za półtora tygodni a to, co dostałam po zabiegu to ogólne zalecenia i nie ma w nich informacji o wizycie kontrolnej. Z tego, co czytałam to dziewczyny szły nawet przed pierwsza @.

A kiedy najlepiej pójść do ginekologa na wizytę kontrolną? Wypis mam do odebrania dopiero za półtora tygodni a to, co dostałam po zabiegu to ogólne zalecenia i nie ma w nich informacji o wizycie kontrolnej. Z tego, co czytałam to dziewczyny szły nawet przed pierwsza @.
Ja miałam zaleconą kontrolę za 3 tyg od zabiegu.

Ja miałam na wypisie zeby przyjść do kontroli po otrzymaniu wyniku hist pat- u mnie trwało to 2 tygodnie i wtedy też poszłam na wizytę.

reklama
Ja nie badałam bety. Tez się nad tym zastanawiałam.
Jestem 16 dni po poronieniu (Tz od pierwszej krwi). Bo zaczęło się w sobotę (miałam jeszcze wtedy nadzieje), a skończyło w niedziele.
Testy owulacyjne wychodzą cały czas dwie ciemne kreski 🤷🏼‍♀️
Ja na początku, żeby się w kółko nie kuć to sobie testem raz w tygodniu kontrolowałam
Zwykłym ciążowym?
Kiedy przestał wskazywać dwie kreski?
Ja miałam poronienie samoistne: w sobotę się zaczęło… a w poniedziałek byłam na wizycie.
Lekarka mówiła ze wszystko się oczyściło i mam przyjść na wizytę jak będę ponownie w ciąży…
Oby do kolejnej wizyty 3️😂

Do góry