aspekt
Fanka BB :)
Można pomyśleć o progesteronie i tsh.Jutro, przy okazji bety, mam zbadać jeszcze coś? Co ułatwi ginekologowi pracę - teraz lub w przyszłości?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Można pomyśleć o progesteronie i tsh.Jutro, przy okazji bety, mam zbadać jeszcze coś? Co ułatwi ginekologowi pracę - teraz lub w przyszłości?
Skoro bierzesz Neoparin, to d-dimery będą niższe bo rozrzedza krew, czyli leki działają, wszystko jest okTeraz ja proszę o pomoc.
2 miesiące temu przed ciążą (w okolicach owulacji) d-dimery 352 ng/ml
Neoparin 0,4 biorę od 40 dni (od 5tc).
Dzisiaj mój wynik: ddimery 92 ng/ml
W życiu nie miałam tak niskich, a przecież zawsze fizjologicznie w ciąży trochę rosły.
Płytki krwi 258 tys (norma 150-400 tys, ten sam poziom co 2 miesiące temu)
Wklejam jeszcze 2 foto z parametrów krzepniecia.
Czy te ddimery tak mają być?
@Destino @roki_1991 ?Zobacz załącznik 1377107Zobacz załącznik 1377108
Płytki akurat mnie cieszą, bo niepożądanym efektem ubocznym heparyny może być małopłytkowość, więc przynajmniej mi to odpada.Skoro bierzesz Neoparin, to d-dimery będą niższe bo rozrzedza krew, czyli leki działają, wszystko jest ok
Mi pierwszy raz za to płytki wyszły minimalnie powyżej normy :O Ostatnie razy jak badałam, były w pobliżu górnej granicy, a teraz przed samym zabiegiem miałam 402,ciekawe czy to miało znaczenie [emoji848]
jest dobrze. Ddimery powinny co najmniej przystopować. One i tak będą rosnąć, ale nie tak szybkoTeraz ja proszę o pomoc.
2 miesiące temu przed ciążą (w okolicach owulacji) d-dimery 352 ng/ml
Neoparin 0,4 biorę od 40 dni (od 5tc).
Dzisiaj mój wynik: ddimery 92 ng/ml
W życiu nie miałam tak niskich, a przecież zawsze fizjologicznie w ciąży trochę rosły.
Płytki krwi 258 tys (norma 150-400 tys, ten sam poziom co 2 miesiące temu)
Wklejam jeszcze 2 foto z parametrów krzepniecia.
Czy te ddimery tak mają być?
@Destino @roki_1991 ?Zobacz załącznik 1377107Zobacz załącznik 1377108
Pod warunkiem, że jest materiał, z którego można oznaczenie zrobić.Ustalenie płci to koszt około 380 zł.
Jak Ci szkoda pieniędzy, to poczekaj na kariotypy na NFZ. To badanie niczego nie zmieni, tego leczyć się nie da. Już lepiej teraz zrobić immunofenotyp, a kariotypy sobie spokojnie poczekają na swoją kolej. Bardzo rzadko wychodzi tam coś bardzo źle.No ja jakbym miała zrobić wszystkie to mąż podliczył że 1500zł, ale immunofentoypu chyba na razie sobie odpuszczę, to najbardziej takie specjalistyczne, a zrobię te "z drugiej kolejności" i kariotypu, i też wyjdzie blisko 1000zł -. -
Ja zabiegu nie miałam, ale po poronieniu odczuwałam kurczenie się macicy z tym ze przez pierwsze 3 dni zaraz po poronieniu.Dziewczyny które miały zabieg po poronieniu, czy odczuwałyście jakby obkurczanie się macicy po paru dniach od zabiegu? Wczoraj miałam usg po kilku dniach od zabiegu i nie wiem czy dolegliwości są spowodowane tym gmeranien tam gdy wszystko było jeszcze wrażliwe, czy to macica się obkurcza, bo bezpośrednio po zabiegu zupełnie nic mi nie było...A plamienia już nie mam.