reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Ja pierwszy raz prowadzę ciążę full prywatnie i dzisiaj zostawiłam 200 zł za badanie ogólne moczu i podstawowe badania w związku z heparyna. W zeslzym miesiącu musiałam zrobić wszystkie badania wstępne do założenia karty ciąży i poszło prawie 700. U gina już byłam 4 razy... Jestem już po 40 zastrzykach... Jak będę lepiej się czuła, to chyba spróbuję robić w mniejszym laboratorium, mają trochę niższe ceny niż diagnostyka.
No ja jakbym miała zrobić wszystkie to mąż podliczył że 1500zł, ale immunofentoypu chyba na razie sobie odpuszczę, to najbardziej takie specjalistyczne, a zrobię te "z drugiej kolejności" i kariotypu, i też wyjdzie blisko 1000zł -. -

reklama
No ja jakbym miała zrobić wszystkie to mąż podliczył że 1500zł, ale immunofentoypu chyba na razie sobie odpuszczę, to najbardziej takie specjalistyczne, a zrobię te "z drugiej kolejności" i kariotypu, i też wyjdzie blisko 1000zł -. -
Akurat immunofenotyp u wielu dziewczyn szybko daje konkret - wysokie komórki NK. Nie chcesz czekać z kariotypami na NFZ?

Akurat immunofenotyp u wielu dziewczyn szybko daje konkret - wysokie komórki NK. Nie chcesz czekać z kariotypami na NFZ?
Zrobię te badania etapami po prostu. A z kariotypami raczej nie chcę czekać, ogólnie nie chcę czekać bo jakoś coraz mniej czasu, a trochę na NFZ się czeka plus na wynik badania, to kilka mcy w plecy... A ja nie mam pewności czy mi jeden jajnik tylko nie pracuje... To powoduje jeszcze mniejsze szanse powodzenia i jeszcze mniej czasu...zwłaszcza że dzieci nie mam.

Cześć 👋 Od kilku dni czytam starsze posty i poznaję Wasze historie. W grudniu mialam ciążę biochemiczną, trafiłam do szpitala, obyło się bez zabiegu, oczyściłam się po samych tabletkach. Przy drugiej owulacji po poronieniu okres spóźniał się 3 dni. Zrobiłam test, wyszedł pozytywny. 5 dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam betę, mam wynik 2095. Jutro idę drugi raz.
Po biochemicznej nie robiono mi żadnych specjalistycznych badań.
Ginekologa mam w poniedziałek 14.03, będzie to 5t+5d. Kiedy miałam ostatnią owulację - nie wiem, nie zdążyłam wkręcić się aż tak w monitorowanie cyklu. Za pierwszym razem staraliśmy się pół roku. Teraz udało się w pierwszym cyklu.
Dziewczyny, trzymam za Was i za siebie mocno kciuki, żeby spełniły się nasze marzenia ❤️

Jutro, przy okazji bety, mam zbadać jeszcze coś? Co ułatwi ginekologowi pracę - teraz lub w przyszłości?

Cześć 👋 Od kilku dni czytam starsze posty i poznaję Wasze historie. W grudniu mialam ciążę biochemiczną, trafiłam do szpitala, obyło się bez zabiegu, oczyściłam się po samych tabletkach. Przy drugiej owulacji po poronieniu okres spóźniał się 3 dni. Zrobiłam test, wyszedł pozytywny. 5 dni po spodziewanej miesiączce zrobiłam betę, mam wynik 2095. Jutro idę drugi raz.
Ginekologa mam w poniedziałek 14.03, będzie to 5t+5d. Kiedy miałam ostatnią owulację - nie wiem, nie zdążyłam wkręcić się aż tak w monitorowanie cyklu. Za pierwszym razem staraliśmy się pół roku. Teraz udało się w pierwszym cyklu.
Dziewczyny, trzymam za Was i za siebie mocno kciuki, żeby spełniły się nasze marzenia ❤️

Jutro, przy okazji bety, mam zbadać jeszcze coś? Co ułatwi ginekologowi pracę - teraz lub w przyszłości?
Cześć, gratuluję i oby tym razem wszystko było książkowo :) myślę, że możesz zbadać progesteron

Zrób progesteron, tak na wszelki wypadek, a resztę badań ginekolog sam zleci.

Gratulacje!!!

Ja pierwszy raz prowadzę ciążę full prywatnie i dzisiaj zostawiłam 200 zł za badanie ogólne moczu i podstawowe badania w związku z heparyna. W zeslzym miesiącu musiałam zrobić wszystkie badania wstępne do założenia karty ciąży i poszło prawie 700. U gina już byłam 4 razy... Jestem już po 40 zastrzykach... Jak będę lepiej się czuła, to chyba spróbuję robić w mniejszym laboratorium, mają trochę niższe ceny niż diagnostyka.

reklama
Do góry