reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć ;-) wracam po jakimś czasie ... za 4 tyg odbieram kariotypy wprowadziłam już dietę i odwiedziłam klinikę niepłodności gdzie faktycznie zajęli się mną na poważnie (3 poronienienia do 10 tyg ) zbadałam cukry i faktycznie widać ze możliwe ze to przez to do tej pory się nie udawało .. wiec jestem niesamowicie zdeterminowana żeby a) schudną b) zajść już w zdrowa ciaze. Wiec wracam do was i myśle ze od kwietnia startuje od nowa ... , pozdrawiam was ;) i obserwuje dalej ;)

reklama
MTHFR i PAI miałam robione w trakcie tej drugiej ciąży, wyszło mi nieprawidłowe w hetero. Mój gin sugeruje badania genetyczne, ale miał mi więcej powiedzieć na wizycie kontrolnej za 1,5tyg. Lekarką na izbie mówiła że u mnie na szczęście nie wygląda to na immunologi, bo druga obumarła później niż pierwsza, a przy immuno byłoby raczej na odwrót. Nie wiedziałam o tym ale ma to sens. Tak, za drugim razem zobaczyłam nawet serduszko, za pierwszym był tylko jakiś ślad zarodka 2mm,tyle co nic. Także trochę badań już jest, w tym niestety tylko takie podstawowe badanie nasienia, może trzeba by je poszerzyć... No ciekawi mnie bardzo czy coś ciekawego mi powie :)
Ciekawe to co piszesz, mówiła dlaczego tak jest, że druga umiera wtedy szybciej niż pierwsza? U mnie by to się bardzo zgadzało. Dawaj znać co Ci powiedzą z tymi badaniami :)
Cześć ;-) wracam po jakimś czasie ... za 4 tyg odbieram kariotypy wprowadziłam już dietę i odwiedziłam klinikę niepłodności gdzie faktycznie zajęli się mną na poważnie (3 poronienienia do 10 tyg ) zbadałam cukry i faktycznie widać ze możliwe ze to przez to do tej pory się nie udawało .. wiec jestem niesamowicie zdeterminowana żeby a) schudną b) zajść już w zdrowa ciaze. Wiec wracam do was i myśle ze od kwietnia startuje od nowa ... , pozdrawiam was ;) i obserwuje dalej ;)
Cześć :) w jaki sposób badałaś cukry :D?

MTHFR i PAI miałam robione w trakcie tej drugiej ciąży, wyszło mi nieprawidłowe w hetero. Mój gin sugeruje badania genetyczne, ale miał mi więcej powiedzieć na wizycie kontrolnej za 1,5tyg. Lekarką na izbie mówiła że u mnie na szczęście nie wygląda to na immunologi, bo druga obumarła później niż pierwsza, a przy immuno byłoby raczej na odwrót. Nie wiedziałam o tym ale ma to sens. Tak, za drugim razem zobaczyłam nawet serduszko, za pierwszym był tylko jakiś ślad zarodka 2mm,tyle co nic. Także trochę badań już jest, w tym niestety tylko takie podstawowe badanie nasienia, może trzeba by je poszerzyć... No ciekawi mnie bardzo czy coś ciekawego mi powie :)
Na wątku o immunologii dziewczyny pisały, że wg ich lekarzy immuno może mieszać cały I trymestr. Rozumiem tok myślenia, że organizm byłby po pierwszej ciąży jeszcze bardziej agresywny, ale nie jestem przekonana czy to jest takie łopatologiczne.

Ciekawe to co piszesz, mówiła dlaczego tak jest, że druga umiera wtedy szybciej niż pierwsza? U mnie by to się bardzo zgadzało. Dawaj znać co Ci powiedzą z tymi badaniami :)

Cześć :) w jaki sposób badałaś cukry :D?
Póki co krzywa glukozowa i insulinowa i chyba dobrze ze wkoncu znalazł czas żeby 3 h posiedzieć w labo bo wyszła faktycznie dziwna :-) dostałam glucopha 1000 :-) i lekarz stwierdził ze bez leków z tymi wynikami nigdy bym sama nie schudła a cukry na początku ciąży maja duże znaczenie wiec łudzę się ze pójdzie teraz sprawnie :)

Czy taką ciążę pozamaciczną można poronić samoistnie? Czy ona zawsze robi takie podchody: najpierw normalne krwawienie, myślisz że to już koniec, a potem nagle beta w kosmos i szpital. Bo zazwyczaj jak czytam, to widzę takie scenariusze

Nie wiem chyba można biorąc pod uwagę, że w szpitalu nikt się u mnie nie śpieszył z podaniem leków.
U mnie test pozytywny 09.12, spadek 22.12 i po raz pierwszy diagnoza lekarza że to CP, podanie leków w szpitalu 18.01

@Pszczolka38 Ja plamiłam i krwawiłam we wszystkich ciążach! Także nic się nie martw. Plamienia zawsze pojawiały się ok 6tc. Pierwszą ciążę poroniłam, w drugiej miałam nawet krwawienie na przełomie 7/8tc i potem plamienia do 16tc, a w trzeciej ciąży plamienia do 14tc. Wiele kobiet ma plamienia i bardzo często wszystko dobrze się kończy. Nie stresuj się, bo szkoda Twojego zdrowia!

reklama
witam dziewczyny! 🙂
Robiłam badania w kierunku trombofilii i dziś otrzymałam wyniki. wyszły nieprawidłowości w:
MTHFR układ homozygotyczny i
PAI-1 układ heterozygotyczny.
chciałam zapytać czy któraś z Was ma tak samo i z czym to się wiąże. czy w trakcie starań i w ciąży trzeba w związku z tym przyjmować jakieś leki? czy u Was miało to wpływ na starania o dziecko i/lub donoszenie ciąży? będę ogromnie wdzięczna za odpowiedzi 🙂

Do góry