Cześć ;-) wracam po jakimś czasie ... za 4 tyg odbieram kariotypy wprowadziłam już dietę i odwiedziłam klinikę niepłodności gdzie faktycznie zajęli się mną na poważnie (3 poronienienia do 10 tyg ) zbadałam cukry i faktycznie widać ze możliwe ze to przez to do tej pory się nie udawało .. wiec jestem niesamowicie zdeterminowana żeby a) schudną b) zajść już w zdrowa ciaze. Wiec wracam do was i myśle ze od kwietnia startuje od nowa ... , pozdrawiam was i obserwuje dalej
reklama
C
Chemik97
Gość
Ciekawe to co piszesz, mówiła dlaczego tak jest, że druga umiera wtedy szybciej niż pierwsza? U mnie by to się bardzo zgadzało. Dawaj znać co Ci powiedzą z tymi badaniamiMTHFR i PAI miałam robione w trakcie tej drugiej ciąży, wyszło mi nieprawidłowe w hetero. Mój gin sugeruje badania genetyczne, ale miał mi więcej powiedzieć na wizycie kontrolnej za 1,5tyg. Lekarką na izbie mówiła że u mnie na szczęście nie wygląda to na immunologi, bo druga obumarła później niż pierwsza, a przy immuno byłoby raczej na odwrót. Nie wiedziałam o tym ale ma to sens. Tak, za drugim razem zobaczyłam nawet serduszko, za pierwszym był tylko jakiś ślad zarodka 2mm,tyle co nic. Także trochę badań już jest, w tym niestety tylko takie podstawowe badanie nasienia, może trzeba by je poszerzyć... No ciekawi mnie bardzo czy coś ciekawego mi powie
Cześć w jaki sposób badałaś cukry ?Cześć ;-) wracam po jakimś czasie ... za 4 tyg odbieram kariotypy wprowadziłam już dietę i odwiedziłam klinikę niepłodności gdzie faktycznie zajęli się mną na poważnie (3 poronienienia do 10 tyg ) zbadałam cukry i faktycznie widać ze możliwe ze to przez to do tej pory się nie udawało .. wiec jestem niesamowicie zdeterminowana żeby a) schudną b) zajść już w zdrowa ciaze. Wiec wracam do was i myśle ze od kwietnia startuje od nowa ... , pozdrawiam was i obserwuje dalej
aspekt
Fanka BB :)
Na wątku o immunologii dziewczyny pisały, że wg ich lekarzy immuno może mieszać cały I trymestr. Rozumiem tok myślenia, że organizm byłby po pierwszej ciąży jeszcze bardziej agresywny, ale nie jestem przekonana czy to jest takie łopatologiczne.MTHFR i PAI miałam robione w trakcie tej drugiej ciąży, wyszło mi nieprawidłowe w hetero. Mój gin sugeruje badania genetyczne, ale miał mi więcej powiedzieć na wizycie kontrolnej za 1,5tyg. Lekarką na izbie mówiła że u mnie na szczęście nie wygląda to na immunologi, bo druga obumarła później niż pierwsza, a przy immuno byłoby raczej na odwrót. Nie wiedziałam o tym ale ma to sens. Tak, za drugim razem zobaczyłam nawet serduszko, za pierwszym był tylko jakiś ślad zarodka 2mm,tyle co nic. Także trochę badań już jest, w tym niestety tylko takie podstawowe badanie nasienia, może trzeba by je poszerzyć... No ciekawi mnie bardzo czy coś ciekawego mi powie
Póki co krzywa glukozowa i insulinowa i chyba dobrze ze wkoncu znalazł czas żeby 3 h posiedzieć w labo bo wyszła faktycznie dziwna :-) dostałam glucopha 1000 :-) i lekarz stwierdził ze bez leków z tymi wynikami nigdy bym sama nie schudła a cukry na początku ciąży maja duże znaczenie wiec łudzę się ze pójdzie teraz sprawnieCiekawe to co piszesz, mówiła dlaczego tak jest, że druga umiera wtedy szybciej niż pierwsza? U mnie by to się bardzo zgadzało. Dawaj znać co Ci powiedzą z tymi badaniami
Cześć w jaki sposób badałaś cukry ?
olka11135
Czy taką ciążę pozamaciczną można poronić samoistnie? Czy ona zawsze robi takie podchody: najpierw normalne krwawienie, myślisz że to już koniec, a potem nagle beta w kosmos i szpital. Bo zazwyczaj jak czytam, to widzę takie scenariusze
Nie wiem chyba można biorąc pod uwagę, że w szpitalu nikt się u mnie nie śpieszył z podaniem leków.
U mnie test pozytywny 09.12, spadek 22.12 i po raz pierwszy diagnoza lekarza że to CP, podanie leków w szpitalu 18.01
Pszczolka38
Zaczełam plamić Kurcze u mnie nigdy nie może być normalnie
@Pszczolka38 Ja plamiłam i krwawiłam we wszystkich ciążach! Także nic się nie martw. Plamienia zawsze pojawiały się ok 6tc. Pierwszą ciążę poroniłam, w drugiej miałam nawet krwawienie na przełomie 7/8tc i potem plamienia do 16tc, a w trzeciej ciąży plamienia do 14tc. Wiele kobiet ma plamienia i bardzo często wszystko dobrze się kończy. Nie stresuj się, bo szkoda Twojego zdrowia!
Zaczełam plamić Kurcze u mnie nigdy nie może być normalnie
Trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. Paradoksalnie w ciąży w której krwawiłam ok 6 tygodnia ,wszystko już do końca było dobrze. Dziękuję za ten cud każdego dnia
reklama
amelk@
Zaciekawiona BB
witam dziewczyny!
Robiłam badania w kierunku trombofilii i dziś otrzymałam wyniki. wyszły nieprawidłowości w:
MTHFR układ homozygotyczny i
PAI-1 układ heterozygotyczny.
chciałam zapytać czy któraś z Was ma tak samo i z czym to się wiąże. czy w trakcie starań i w ciąży trzeba w związku z tym przyjmować jakieś leki? czy u Was miało to wpływ na starania o dziecko i/lub donoszenie ciąży? będę ogromnie wdzięczna za odpowiedzi
Robiłam badania w kierunku trombofilii i dziś otrzymałam wyniki. wyszły nieprawidłowości w:
MTHFR układ homozygotyczny i
PAI-1 układ heterozygotyczny.
chciałam zapytać czy któraś z Was ma tak samo i z czym to się wiąże. czy w trakcie starań i w ciąży trzeba w związku z tym przyjmować jakieś leki? czy u Was miało to wpływ na starania o dziecko i/lub donoszenie ciąży? będę ogromnie wdzięczna za odpowiedzi