reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@marsi89 mój dentysa uważa że ciąża to nie czas na leczenie zębów. Serio. Może dlatego że ją regularnie chodzę i mam na bieżąco wszystko poza tym co wyjdzie na kontroli, bo wiadomo...a to młody chłopak z bardzo dobrą ręką

@Andromacha bardzo przytulam!!!
No tak z tym ma rację że to nie czas na leczenie zębów bo należy je wyleczyć przed ciążą, tak jak i doprowadzić swoje zdrowie do porządku, mieć stabilną pracę, stabilną sytuację mieszkaniowa i ogólnie życiową...ale patrząc przez taki pryzmat nigdy nie jest odpowiedni moment na zajście w ciążę bo zawsze coś będzie nie tak. Nigdy nie ma dobrego momentu. Ja nie planując jeszcze kolejnej ciąży założyłam aparat na zęby. Oczywiście przed poleczylam wszystkie zęby. Miałam nosić aparat tylko pół roku bo wadę miałam niewielka. Ale w międzyczasie złamał mi się ząb i ortodonta chciała aparatem wyciągnąć bardziej korzeń żeby odbudować tego zęba i tak się przedłużyło noszenie aparatu o kolejne pół roku itd. itd. w międzyczasie zaszłam w ciążę. Miałam mieć koronkę na jednym zębie robiona ale ortodonta się wstrzymała bo w ciąży są rozpulchniona dziąsła i zas czekanie. Ja na kontrolę co 3 miesięce chodziłam więc też wszystko na bieżąco mialam robione ale aktualnie np. wymieniam plomby stare bo się rozszczelniły czy jakoś tak i też pewnie nim skończę ich wymianę to zajde w ciążę ale myślę że nie będę czekać z tym do końca ciąży bo potem coś gorszego może się zrobić

reklama
Dziewczyny ja z tym moim okresem zwraiuje. Koło południa plamienie brązowe myślałam że już się zaczyna i teraz zaś czysto. On się rozkręci na bank ale pytanie : liczyć okres już od tego plamienia czy jak zacznie tak fest i nieprzerwanie lecieć?
W cyklu kiedy zaszlam z blizniakami miałam właśnie taki dziwny okres: brązowe plamienie potem dzień bez plamienia, potem zaś brazowe plamienie, 2 dni bez plamienia i przyszedł okres z czerwoną krwią i liczyłam chyba od tego z czerwoną krwią

Dziewczyny ja z tym moim okresem zwraiuje. Koło południa plamienie brązowe myślałam że już się zaczyna i teraz zaś czysto. On się rozkręci na bank ale pytanie : liczyć okres już od tego plamienia czy jak zacznie tak fest i nieprzerwanie lecieć?
W cyklu kiedy zaszlam z blizniakami miałam właśnie taki dziwny okres: brązowe plamienie potem dzień bez plamienia, potem zaś brazowe plamienie, 2 dni bez plamienia i przyszedł okres z czerwoną krwią i liczyłam chyba od tego z czerwoną krwią
liczysz od dnia z krwią. To dam ci trochę niepewności, u mnie tak wyglądała ciąża, tylko wcześniej o niej wiedziałam. Lepiej to sprawdzic

Zrób test 😘

@marsi89 w pierwszej ciąży miałam bardzo duży problem ze znalezieniem dentysty, który coś zrobi ciężarnej. Jedyne wypełnienie robiła mi dentystka w ciąży 🤣🤣🤣 wiadomo że zawsze coś może się wydarzyć 😆 ja mam w sobie lęk i dla zdrowia psychicznego wolę przedłożyć wizytę o tydzień 😆 czy o dwa
Ja liczę od krwawienia

@marsi89 mój dentysa uważa że ciąża to nie czas na leczenie zębów. Serio. Może dlatego że ją regularnie chodzę i mam na bieżąco wszystko poza tym co wyjdzie na kontroli, bo wiadomo...a to młody chłopak z bardzo dobrą ręką

[
jeśli wszystko jest na bieżąco to nie ma co leczyć ale jeśli jest to ciąża jest mocnym wskazaniem do natychmiastowego leczenia

jeśli wszystko jest na bieżąco to nie ma co leczyć ale jeśli jest to ciąża jest mocnym wskazaniem do natychmiastowego leczenia
Kochana wiem 😘 ale dla swojego zdrowia psychicznego wolę przełożyć wizytę jak będę miała pewność. Bo co powiem? Szczególnie znając jego niechęć do leczenia ciężarnych ( być może robi tylko to, co trzeba, nie wiem). Ja w straconej ciąży miałam właśnie dentystę ze znieczuleniem ( wiem zasada wszystko albo nic;), ale mój spokój jest ważny 😘

Kochana wiem 😘 ale dla swojego zdrowia psychicznego wolę przełożyć wizytę jak będę miała pewność. Bo co powiem? Szczególnie znając jego niechęć do leczenia ciężarnych ( być może robi tylko to, co trzeba, nie wiem). Ja w straconej ciąży miałam właśnie dentystę ze znieczuleniem ( wiem zasada wszystko albo nic;), ale mój spokój jest ważny 😘
Ja troche rozumiem, bo w tym miesiącu gdybyśmy się starali, to miałabym wyrwanie osemki w 18 dniu cyklu (owulacje mam zwykle kolo 10 dnia). No i uznałam ze przekładamy starania o miesiąc, bo ja bym się jednak stresowałam i zastanawiala, czy nie zaszkodzilam- wiem ze to może nawet trochę irracjonalne, ale jednak spokój psychiczny jest ważny. Oczywiście, jeśli się pojawia jakiś stan zapalny itp to bym się nie zastanawiala, nawet w ciazy 🙂

Ja troche rozumiem, bo w tym miesiącu gdybyśmy się starali, to miałabym wyrwanie osemki w 18 dniu cyklu (owulacje mam zwykle kolo 10 dnia). No i uznałam ze przekładamy starania o miesiąc, bo ja bym się jednak stresowałam i zastanawiala, czy nie zaszkodzilam- wiem ze to może nawet trochę irracjonalne, ale jednak spokój psychiczny jest ważny. Oczywiście, jeśli się pojawia jakiś stan zapalny itp to bym się nie zastanawiala, nawet w ciazy 🙂
Dlatego idę 18.02 😘 albo w kolejnym cyklu przed owulacją albo z fasolką i niech myśli 😆

reklama
Do góry