marsi89
Fanka BB :)
No tak z tym ma rację że to nie czas na leczenie zębów bo należy je wyleczyć przed ciążą, tak jak i doprowadzić swoje zdrowie do porządku, mieć stabilną pracę, stabilną sytuację mieszkaniowa i ogólnie życiową...ale patrząc przez taki pryzmat nigdy nie jest odpowiedni moment na zajście w ciążę bo zawsze coś będzie nie tak. Nigdy nie ma dobrego momentu. Ja nie planując jeszcze kolejnej ciąży założyłam aparat na zęby. Oczywiście przed poleczylam wszystkie zęby. Miałam nosić aparat tylko pół roku bo wadę miałam niewielka. Ale w międzyczasie złamał mi się ząb i ortodonta chciała aparatem wyciągnąć bardziej korzeń żeby odbudować tego zęba i tak się przedłużyło noszenie aparatu o kolejne pół roku itd. itd. w międzyczasie zaszłam w ciążę. Miałam mieć koronkę na jednym zębie robiona ale ortodonta się wstrzymała bo w ciąży są rozpulchniona dziąsła i zas czekanie. Ja na kontrolę co 3 miesięce chodziłam więc też wszystko na bieżąco mialam robione ale aktualnie np. wymieniam plomby stare bo się rozszczelniły czy jakoś tak i też pewnie nim skończę ich wymianę to zajde w ciążę ale myślę że nie będę czekać z tym do końca ciąży bo potem coś gorszego może się zrobić@marsi89 mój dentysa uważa że ciąża to nie czas na leczenie zębów. Serio. Może dlatego że ją regularnie chodzę i mam na bieżąco wszystko poza tym co wyjdzie na kontroli, bo wiadomo...a to młody chłopak z bardzo dobrą ręką
@Andromacha bardzo przytulam!!!