reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

liczysz od dnia z krwią. To dam ci trochę niepewności, u mnie tak wyglądała ciąża, tylko wcześniej o niej wiedziałam. Lepiej to sprawdzic
Nie no znam swój organizm, to okres idzie na bank. Teraz rano już bardziej czerwone krwawienie i biegunka więc to okres idzie. Tylko czemu zaś tak dziwnie się rozkręca🤦
Ja troche rozumiem, bo w tym miesiącu gdybyśmy się starali, to miałabym wyrwanie osemki w 18 dniu cyklu (owulacje mam zwykle kolo 10 dnia). No i uznałam ze przekładamy starania o miesiąc, bo ja bym się jednak stresowałam i zastanawiala, czy nie zaszkodzilam- wiem ze to może nawet trochę irracjonalne, ale jednak spokój psychiczny jest ważny. Oczywiście, jeśli się pojawia jakiś stan zapalny itp to bym się nie zastanawiala, nawet w ciazy 🙂
Nie no rwanie zębów, jeszcze ósemek to pewnie że lepiej przełożyć starania. Ja teraz też mam dwa najgorsze zęby bo wymiany plomby tzn. największe plomby więc cieszę się że ten okres jednak przychodzi.

reklama

Załączniki

• Screenshot_2022-01-31-09-48-53-629_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2022-01-31-09-48-53-629_com.android.chrome.jpg
    320,4 KB · Wyświetleń: 65
No dobra, ale bezy się piecze prawie chyba? godziny w temperaturze ponad 150 ...
Bezy powinno się suszyć w temp najlepiej poniżej lub max 100st żeby były białe i miękkie w środku 😊 stąd też wątpliwe informacje nt ich spożywania w ciąży. Jeśli robi się je samemu w domu to jak najbardziej ustawiasz piekarnik na wyższa temp i spokojnie możesz spożywać, ale mogą wyjść brazowe 😛

Bezy powinno się suszyć w temp najlepiej poniżej lub max 100st żeby były białe i miękkie w środku 😊 stąd też wątpliwe informacje nt ich spożywania w ciąży. Jeśli robi się je samemu w domu to jak najbardziej ustawiasz piekarnik na wyższa temp i spokojnie możesz spożywać, ale mogą wyjść brazowe 😛
Aha, to juz wiem czemu mi nie wychodzą 🤣🤣🤣

Salmonella szybko ginie w wysokiej temperaturze, ważna jest higiena mycia jajek przed rozbiciem i mycia rąk po kontakcie ze skorupką. Osobiscie bardziej bałbym się kremu ;) ale to jest indywidualna sprawa, z czego wolimy zrezygnować a na co przymknąć oko. Złapać infekcje bakteryjna czy pasożytnicza z jedzenia to jednak trochę jak loteria.

Kochana wiem 😘 ale dla swojego zdrowia psychicznego wolę przełożyć wizytę jak będę miała pewność. Bo co powiem? Szczególnie znając jego niechęć do leczenia ciężarnych ( być może robi tylko to, co trzeba, nie wiem). Ja w straconej ciąży miałam właśnie dentystę ze znieczuleniem ( wiem zasada wszystko albo nic;), ale mój spokój jest ważny 😘
Mi w ciąży z synem leciały pląby z zębów, i co z tego że miałam je zrobione przed ciążą jak musiałam co chwila chodzić i zakładać od nowa... dobrze że teraz jest ok.

Ja po ciąży miałam chyba wszystkie do wymiany!
Dla mnie ciaza i kp jeśli chodzi o zęby była łaskawa ale mojej mamie po drugiej ciąży albo może bardziej po długim karmieniu bo karmiła mnie prawie 4 lata, zaczęły ruszać się zęby i w wieku 28 lat już miała sztuczne bo zaczęły jej wszystkie lecieć także no niefajnie.

reklama
Zęby to w dużej mierze genetyka. Ja mam swoje w idealnym stanie, a miałam różne okresy w życiu, szczególnie jako nastolatka. Ani ciąża, ani długie KP mi nie zaszkodziło. A np. taki mój brat - dba o zęby jak mało kto, a i tak ma wiecznie problemy

Edit. Przy okazji zapytam bo nie spodziewałam się i nie zapytałam lekarza, a nie bardzo mam się z nim jak skontaktować. Moja beta w piątek była już bardzo niska i w niedzielę (wczoraj) dostałam okres? No właśnie czy ja mam to uznać za normalny okres? Trochę mnie to dziwi bo nie spodziewałam się tego tak szybko

Do góry