U mnie pierwszy okres po poronieniu był troche pozniej, drugi trochę wcześniej a trzeci dopiero w terminie. Teraz przechodzę covid, jak zwykłe przeziębienie, bez gorączki, katar jest więc mam nadzieję, że nie namiesza mi w cykluU mnie wykonywany był zabieg łyżeczkowania, zwykle owu mam ok. 10 dc, a po zabiegu mialam w 17dc. Reszta cyklu wyglądała już normalnie. Mozna powiedzieć że okres dostałam tydzień później niż zwykle. Z tego co czytałam to jednak zwykle ta pierwsza miesiaczka przychodzi z lekkim opóźnieniem.
reklama
F
foks1234
Gość
U mnie to samo miesiączka na dziś, boli brzuch, piersi ale nie liczę na nic więcej...A ja jutro powinnam dostać okres gdyby ten cykl po poronieniu miał być normalny a tu ni widu ni słychu tym bardziej ze fazę lutealna raczej spodziewałam się mieć krótsza niż dłuższa
Czyli organizm śpi i nic się nie dzieje
w zasadzie to rozumiem takie zwlekanie. I pragnienie niewiedzy. Rozważ jednak, że jeśli potrzebujesz leków, to im szybciej będziesz wiedziała o ciąży i zadzialasz prewencyjnie, tym większa szansa na powodzenie. Czasem takie zwlekanie może być ryzykowne.Tak wiem Ze acard bez recepty jest. Mam Rossmann na osiedlu ale tu też mnie znają a dziś tak wieje że wolę nie ruszać się nigdzie dalej bo u nas tyle drzew połamanych a przy moim pechu to wolę nie kusić losu
Nie no dziewczyny ja po prostu chyba tak się boje tej ciąży w tym cyklu albo w ogóle się jej boje ze odwlekam, szukam sobie powodów żeby tylko nie zrobić tego testu. Wolę nie wiedzieć i żyć sobie jeszcze w takim spokoju.
marsi89
Fanka BB :)
Lekarz mój powiedział że ten acard i heparynę dostaje zapobiegawczo, bez tego ciąża i tak by się udała.w zasadzie to rozumiem takie zwlekanie. I pragnienie niewiedzy. Rozważ jednak, że jeśli potrzebujesz leków, to im szybciej będziesz wiedziała o ciąży i zadzialasz prewencyjnie, tym większa szansa na powodzenie. Czasem takie zwlekanie może być ryzykowne.
Ale myślę że nie ma tematu, dostałam plamienia i czuje się okresowo, kamień z serca dla zdrowotności lampkę wina z aronii z taty piwniczki sobie popijam
smacznego jedna wypij za moje zdrowieLekarz mój powiedział że ten acard i heparynę dostaje zapobiegawczo, bez tego ciąża i tak by się udała.
Ale myślę że nie ma tematu, dostałam plamienia i czuje się okresowo, kamień z serca dla zdrowotności lampkę wina z aronii z taty piwniczki sobie popijam
Mamafasolki
@marsi89 uff
Bardzo dziękuję za wszystkie rady - wypiłam pół butelki soku z czarnego bzu, zjadłam dużo czosnku i od wczoraj jest ok. Bardzo się bałam, bo u mnie dwa lata z rzędu takie przeziębienia kończyły się antybiotykami...
Powiem Wam, że po owulacji sama nie wiem, jak się zachowywać - w sensie alkohol to oczywiste, ale np. sport. Przed poronieniem miałam mniejsze wątpliwości, choć też o to pytałam, a teraz sama nie wiem...a wypaść na pół miesiąca co miesiąc... Jeśli nie dostanę okresu do pt (nie sądzę), to jedynie profilaktycznie odwołam dentystę - w straconej ciąży byłam po owulacji u dentysty, więc..
A jak to jest z kawą w ciąży? Bo ja już się pogubiłam
Bardzo dziękuję za wszystkie rady - wypiłam pół butelki soku z czarnego bzu, zjadłam dużo czosnku i od wczoraj jest ok. Bardzo się bałam, bo u mnie dwa lata z rzędu takie przeziębienia kończyły się antybiotykami...
Powiem Wam, że po owulacji sama nie wiem, jak się zachowywać - w sensie alkohol to oczywiste, ale np. sport. Przed poronieniem miałam mniejsze wątpliwości, choć też o to pytałam, a teraz sama nie wiem...a wypaść na pół miesiąca co miesiąc... Jeśli nie dostanę okresu do pt (nie sądzę), to jedynie profilaktycznie odwołam dentystę - w straconej ciąży byłam po owulacji u dentysty, więc..
Madriga
Daj sobie czas. Ja mam cykle 32 dni od zawsze, po łyżeczkowaniu okres przyszedł po 56 dniach. Potem następny okres znów po 32, kolejnego już nie było, bo ciąża.A ja jutro powinnam dostać okres gdyby ten cykl po poronieniu miał być normalny a tu ni widu ni słychu tym bardziej ze fazę lutealna raczej spodziewałam się mieć krótsza niż dłuższa
Czyli organizm śpi i nic się nie dzieje
marsi89
Spokojnie. Do okresu działa zasada wszystko albo nic. Jakby coś złego miało się zadziac i zaszkodzić dziecku to przyjdzie okres jak rozejdzie się po kościach to będzie zdrowa ciąża. Ja zrobiłam test za szybko w pierwszej ciąży i potem napilam się na święta, paliłam fajki. A w nowy rok pozytywny test. Też drżałam ze strachu. Dziś zdrowa szcesciolatka siedzi sfochowana w pokoju bo musi robić porządek@marsi89 uff
Odżywiaj się zdrowo, ćwicz sobie, jak masz ochotę walnij sobie piwko, winko, drinka ale wszystko z umiarem wiadomo co do dentysty to ja w każdej ciąży chodziłam i nawet miałam zęby ze znieczuleniem robione i nic nie zaszkodzilo. Moja gin mówi że teraz wszystkie znieczulenia są tak bezpieczne że nawet nie musiałabym ja informować o ciąży ale zawsze to robię. Nawet rwa zęby w ciąży ale to chyba na 2 trymestr zalecają przesunąć jak coś. Pamiętaj że gorszy jest jakiś stan zapalny czy bakteryjny dla dziecka niż np. to znieczulenie czy antybiotyk.
Co do kawy w każdej ciąży piłam 3 sypane kawy z mlekiem na dzień. Obecnie pije max. 2 bo potem spać nie moge. Kawa w gruncie rzeczy ma dużo dobrego w sobie
Ja bardziej swirowalam z jedzeniem ale to już wiedząc że jestem w ciąży. Bałam się jeść i nie jadłam w ogóle : pasztetu, serów pleśniowych (choć większość jest pasteryzowane ), wędzonych ryb, torcikow beżowych, tatara, nie piłam coli. Dlatego teraz jem tego ile wlezie bo wiem że niedługo nie będę mogła
Także kochana nie dajmy się zwariować
Madriga
Mój lekarz mówi, że jedną dziennie ze spokojem można, ale koniecznie sypaną! Zakazał rozpuszczalnejA jak to jest z kawą w ciąży? Bo ja już się pogubiłam
reklama
monika1708
Dziewczyny dawno tu nie zaglądałam, nie widzę znajomych twarzy za bardzo [emoji3525]
Mam pytanie, czy przy KP można pić inofem ? W ulotce nie widziałam takiej informacji albo przeoczyłam coś [emoji3166]
Z góry dzięki za odpowiedź...
Mam pytanie, czy przy KP można pić inofem ? W ulotce nie widziałam takiej informacji albo przeoczyłam coś [emoji3166]
Z góry dzięki za odpowiedź...