reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A ja mam pytanie do dziewczyn, które przeszły covid. Zaburzyło wam to cykl? Opóźniło miesiączkę. Już chyba z 5 dzień mi się spóźnia, ciążę raczej wykluczam, chyba że cykl się wydłużył i owulacja przesunęła...wtedy to możliwe ale wątpię.
wiem, że po covidzie takie anomalie się zdarzają. Osobiście miałam w terminie @. Zmieniła się tylko jakość. Natomiast po covidzie łatwiej o ciążę zwłaszcza jeśli przyczyną jest immunologiczna. Lepiej sprawdz

reklama
Może zrob test? 🙂
Kazda infekcja/gorączka może namieszać troche w cyklu.
Nie mam testu a w aptece koło mnie plotkary to nie lubię kupować. Właśnie w poniedziałek będę zamawiać przez neta witaminy bo taniej to i testy ciążowe zamówię 😁 wykluczam raczej ta ciążę bo owu zawsze mam w 15dniu cyklu a zbliżenie było w 19. Nawet jak owu mi się przesunęła w co wątpię to max. W 17dc była więc też raczej nie mogło zaskoczyć.
Raczej nigdy antybiotyk ani gorączka nie przesuwały mi okresu, max. 3 dni się spóźniał ale czort wie jak ten covid mógł namieszać. Nie czuję się ani okresowo ani ciazowo🤣

wiem, że po covidzie takie anomalie się zdarzają. Osobiście miałam w terminie @. Zmieniła się tylko jakość. Natomiast po covidzie łatwiej o ciążę zwłaszcza jeśli przyczyną jest immunologiczna. Lepiej sprawdz
Jak jutro zamówię to w środę przyjdzie paczka więc zatestuje choć mam nadzieję że do tego czasu przyjdzie już okres. U mnie przyczynq immunologia nie była ale wczoraj też moja przyjaciółka mi właśnie pisała że jej 2 koleżanko z pracy zaszły w tym cyklu co covid przechodzily, może przypadek, może nie. Ja chyba odsuwam te myśli i przeciągam w czasie bo od pozytywnego testu mam brać jak coś acard i heparynę, choć nim bym się do gina umówiła to i tak bym 2 tyg. Bez leków była

Jak jutro zamówię to w środę przyjdzie paczka więc zatestuje choć mam nadzieję że do tego czasu przyjdzie już okres. U mnie przyczynq immunologia nie była ale wczoraj też moja przyjaciółka mi właśnie pisała że jej 2 koleżanko z pracy zaszły w tym cyklu co covid przechodzily, może przypadek, może nie. Ja chyba odsuwam te myśli i przeciągam w czasie bo od pozytywnego testu mam brać jak coś acard i heparynę, choć nim bym się do gina umówiła to i tak bym 2 tyg. Bez leków była

Acard można kupić bez recepty.
Mnóstwo ludzi to bierze jako profilaktykę przeciwzakrzepową.
A ci do testu, to nie masz gdzieś Rossmanna? W większych marketach też można kupić

Ostatnia edycja:
Nie mam testu a w aptece koło mnie plotkary to nie lubię kupować. Właśnie w poniedziałek będę zamawiać przez neta witaminy bo taniej to i testy ciążowe zamówię 😁 wykluczam raczej ta ciążę bo owu zawsze mam w 15dniu cyklu a zbliżenie było w 19. Nawet jak owu mi się przesunęła w co wątpię to max. W 17dc była więc też raczej nie mogło zaskoczyć.
Raczej nigdy antybiotyk ani gorączka nie przesuwały mi okresu, max. 3 dni się spóźniał ale czort wie jak ten covid mógł namieszać. Nie czuję się ani okresowo ani ciazowo🤣
Jeśli @ Ci się spóźnia o 5 dni to owu się przesunela o 5 dni - albo o 3 i jesteś w ciąży ;). Albo po prostu się przesunela i ciąży nie jesteś bo to różnie bywa ale zaszlam w ciaze w cyklu, który odpuscilismy, jedynym gdzie sexy nie było w dniu owu. Jak masz testy owu w domu to może na takim sprawdz? Mi pokazywały ciemną kreskę przy becie około 400.

Acard można kupić bez recepty.
Mnóstwo ludzi to bierze jako profilaktykę przeciwzakrzepową.
A ci do testu, to nie masz gdzieś Rossmanna? W większych marketach też można kupić
Tak wiem Ze acard bez recepty jest. Mam Rossmann na osiedlu ale tu też mnie znają a dziś tak wieje że wolę nie ruszać się nigdzie dalej bo u nas tyle drzew połamanych a przy moim pechu to wolę nie kusić losu 🤣
Nie no dziewczyny ja po prostu chyba tak się boje tej ciąży w tym cyklu albo w ogóle się jej boje ze odwlekam, szukam sobie powodów żeby tylko nie zrobić tego testu. Wolę nie wiedzieć i żyć sobie jeszcze w takim spokoju.

A ja jutro powinnam dostać okres gdyby ten cykl po poronieniu miał być normalny a tu ni widu ni słychu :( tym bardziej ze fazę lutealna raczej spodziewałam się mieć krótsza niż dłuższa :(

Czyli organizm śpi i nic się nie dzieje :(

Jeśli @ Ci się spóźnia o 5 dni to owu się przesunela o 5 dni - albo o 3 i jesteś w ciąży ;). Albo po prostu się przesunela i ciąży nie jesteś bo to różnie bywa ale zaszlam w ciaze w cyklu, który odpuscilismy, jedynym gdzie sexy nie było w dniu owu. Jak masz testy owu w domu to może na takim sprawdz? Mi pokazywały ciemną kreskę przy becie około 400.
Mam testy owu ale jak byłam w ciąży robiłam z ciekawości bo trochę mi zostało i myślałam że nie będę już potrzebne. Robiłam na różnym etapie: w momencie okresu po pozytywnym ciążowym, w 12 tyg., W 17 tyg. I zawsze negatywne były u mnie.
A ja jutro powinnam dostać okres gdyby ten cykl po poronieniu miał być normalny a tu ni widu ni słychu :( tym bardziej ze fazę lutealna raczej spodziewałam się mieć krótsza niż dłuższa :(

Ten pierwszy cykl po poronieniu zawsze jest taki dziwny. Po pierwszym poronieniu okres wrócił mi po 5-6 tyg. A po drugim po 35 dniach chyba a cykle mam 28dniowe

U mnie wykonywany był zabieg łyżeczkowania, zwykle owu mam ok. 10 dc, a po zabiegu mialam w 17dc. Reszta cyklu wyglądała już normalnie. Mozna powiedzieć że okres dostałam tydzień później niż zwykle. Z tego co czytałam to jednak zwykle ta pierwsza miesiaczka przychodzi z lekkim opóźnieniem.

reklama
Mam testy owu ale jak byłam w ciąży robiłam z ciekawości bo trochę mi zostało i myślałam że nie będę już potrzebne. Robiłam na różnym etapie: w momencie okresu po pozytywnym ciążowym, w 12 tyg., W 17 tyg. I zawsze negatywne były u mnie.

Ten pierwszy cykl po poronieniu zawsze jest taki dziwny. Po pierwszym poronieniu okres wrócił mi po 5-6 tyg. A po drugim po 35 dniach chyba a cykle mam 28dniowe
No ja myśle ze u mnie nic nie ruszyło wiec te 6tyg to taki pozytywny scenariusz nawet gdybym miała jutro owulacje. A się nie zanosi…

Do góry