wiem, że po covidzie takie anomalie się zdarzają. Osobiście miałam w terminie @. Zmieniła się tylko jakość. Natomiast po covidzie łatwiej o ciążę zwłaszcza jeśli przyczyną jest immunologiczna. Lepiej sprawdzA ja mam pytanie do dziewczyn, które przeszły covid. Zaburzyło wam to cykl? Opóźniło miesiączkę. Już chyba z 5 dzień mi się spóźnia, ciążę raczej wykluczam, chyba że cykl się wydłużył i owulacja przesunęła...wtedy to możliwe ale wątpię.
reklama
marsi89
Fanka BB :)
Nie mam testu a w aptece koło mnie plotkary to nie lubię kupować. Właśnie w poniedziałek będę zamawiać przez neta witaminy bo taniej to i testy ciążowe zamówię wykluczam raczej ta ciążę bo owu zawsze mam w 15dniu cyklu a zbliżenie było w 19. Nawet jak owu mi się przesunęła w co wątpię to max. W 17dc była więc też raczej nie mogło zaskoczyć.Może zrob test?
Kazda infekcja/gorączka może namieszać troche w cyklu.
Raczej nigdy antybiotyk ani gorączka nie przesuwały mi okresu, max. 3 dni się spóźniał ale czort wie jak ten covid mógł namieszać. Nie czuję się ani okresowo ani ciazowo
marsi89
Jak jutro zamówię to w środę przyjdzie paczka więc zatestuje choć mam nadzieję że do tego czasu przyjdzie już okres. U mnie przyczynq immunologia nie była ale wczoraj też moja przyjaciółka mi właśnie pisała że jej 2 koleżanko z pracy zaszły w tym cyklu co covid przechodzily, może przypadek, może nie. Ja chyba odsuwam te myśli i przeciągam w czasie bo od pozytywnego testu mam brać jak coś acard i heparynę, choć nim bym się do gina umówiła to i tak bym 2 tyg. Bez leków byławiem, że po covidzie takie anomalie się zdarzają. Osobiście miałam w terminie @. Zmieniła się tylko jakość. Natomiast po covidzie łatwiej o ciążę zwłaszcza jeśli przyczyną jest immunologiczna. Lepiej sprawdz
Smaily
Jak jutro zamówię to w środę przyjdzie paczka więc zatestuje choć mam nadzieję że do tego czasu przyjdzie już okres. U mnie przyczynq immunologia nie była ale wczoraj też moja przyjaciółka mi właśnie pisała że jej 2 koleżanko z pracy zaszły w tym cyklu co covid przechodzily, może przypadek, może nie. Ja chyba odsuwam te myśli i przeciągam w czasie bo od pozytywnego testu mam brać jak coś acard i heparynę, choć nim bym się do gina umówiła to i tak bym 2 tyg. Bez leków była
Acard można kupić bez recepty.
Mnóstwo ludzi to bierze jako profilaktykę przeciwzakrzepową.
A ci do testu, to nie masz gdzieś Rossmanna? W większych marketach też można kupić
Ostatnia edycja:
Jeśli @ Ci się spóźnia o 5 dni to owu się przesunela o 5 dni - albo o 3 i jesteś w ciąży . Albo po prostu się przesunela i ciąży nie jesteś bo to różnie bywa ale zaszlam w ciaze w cyklu, który odpuscilismy, jedynym gdzie sexy nie było w dniu owu. Jak masz testy owu w domu to może na takim sprawdz? Mi pokazywały ciemną kreskę przy becie około 400.Nie mam testu a w aptece koło mnie plotkary to nie lubię kupować. Właśnie w poniedziałek będę zamawiać przez neta witaminy bo taniej to i testy ciążowe zamówię wykluczam raczej ta ciążę bo owu zawsze mam w 15dniu cyklu a zbliżenie było w 19. Nawet jak owu mi się przesunęła w co wątpię to max. W 17dc była więc też raczej nie mogło zaskoczyć.
Raczej nigdy antybiotyk ani gorączka nie przesuwały mi okresu, max. 3 dni się spóźniał ale czort wie jak ten covid mógł namieszać. Nie czuję się ani okresowo ani ciazowo
marsi89
Tak wiem Ze acard bez recepty jest. Mam Rossmann na osiedlu ale tu też mnie znają a dziś tak wieje że wolę nie ruszać się nigdzie dalej bo u nas tyle drzew połamanych a przy moim pechu to wolę nie kusić losuAcard można kupić bez recepty.
Mnóstwo ludzi to bierze jako profilaktykę przeciwzakrzepową.
A ci do testu, to nie masz gdzieś Rossmanna? W większych marketach też można kupić
Nie no dziewczyny ja po prostu chyba tak się boje tej ciąży w tym cyklu albo w ogóle się jej boje ze odwlekam, szukam sobie powodów żeby tylko nie zrobić tego testu. Wolę nie wiedzieć i żyć sobie jeszcze w takim spokoju.
marsi89
Mam testy owu ale jak byłam w ciąży robiłam z ciekawości bo trochę mi zostało i myślałam że nie będę już potrzebne. Robiłam na różnym etapie: w momencie okresu po pozytywnym ciążowym, w 12 tyg., W 17 tyg. I zawsze negatywne były u mnie.Jeśli @ Ci się spóźnia o 5 dni to owu się przesunela o 5 dni - albo o 3 i jesteś w ciąży . Albo po prostu się przesunela i ciąży nie jesteś bo to różnie bywa ale zaszlam w ciaze w cyklu, który odpuscilismy, jedynym gdzie sexy nie było w dniu owu. Jak masz testy owu w domu to może na takim sprawdz? Mi pokazywały ciemną kreskę przy becie około 400.
Ten pierwszy cykl po poronieniu zawsze jest taki dziwny. Po pierwszym poronieniu okres wrócił mi po 5-6 tyg. A po drugim po 35 dniach chyba a cykle mam 28dnioweA ja jutro powinnam dostać okres gdyby ten cykl po poronieniu miał być normalny a tu ni widu ni słychu tym bardziej ze fazę lutealna raczej spodziewałam się mieć krótsza niż dłuższa
Czyli organizm śpi i nic się nie dzieje
Hopeful_11
U mnie wykonywany był zabieg łyżeczkowania, zwykle owu mam ok. 10 dc, a po zabiegu mialam w 17dc. Reszta cyklu wyglądała już normalnie. Mozna powiedzieć że okres dostałam tydzień później niż zwykle. Z tego co czytałam to jednak zwykle ta pierwsza miesiaczka przychodzi z lekkim opóźnieniem.A ja jutro powinnam dostać okres gdyby ten cykl po poronieniu miał być normalny a tu ni widu ni słychu tym bardziej ze fazę lutealna raczej spodziewałam się mieć krótsza niż dłuższa
Czyli organizm śpi i nic się nie dzieje
reklama
kasiaa91
No ja myśle ze u mnie nic nie ruszyło wiec te 6tyg to taki pozytywny scenariusz nawet gdybym miała jutro owulacje. A się nie zanosi…Mam testy owu ale jak byłam w ciąży robiłam z ciekawości bo trochę mi zostało i myślałam że nie będę już potrzebne. Robiłam na różnym etapie: w momencie okresu po pozytywnym ciążowym, w 12 tyg., W 17 tyg. I zawsze negatywne były u mnie.
Ten pierwszy cykl po poronieniu zawsze jest taki dziwny. Po pierwszym poronieniu okres wrócił mi po 5-6 tyg. A po drugim po 35 dniach chyba a cykle mam 28dniowe