reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Na oddziale jestem. Jutro zabieg.
Ale wiecie co jest zabawne jak chodziłam z tą CP przez miesiąc to luzik. A teraz położne tutaj na oddziale trzęsą się o mnie jak o jajko. Najlepiej żebym w ogóle nie wstawała a jakikolwiek ból mam zgłaszać dzwonkiem 🤣
Głupio zabrzmi, ale fajnie 😛 jeszcze niech Cię nakarmią jak takie dobre 😂

reklama
Ale wiecie co jest zabawne jak chodziłam z tą CP przez miesiąc to luzik. A teraz położne tutaj na oddziale trzęsą się o mnie jak o jajko. Najlepiej żebym w ogóle nie wstawała a jakikolwiek ból mam zgłaszać dzwonkiem 🤣
Czyli jednak ciąża pozamaciczna 😔 trzymam kciuki, żeby sprawnie wszystko przebiegło.
Na pewno personel boi się zakażenia, lub pęknięcia jajowodu. To lepiej, że na Ciebie uważają. Trzymaj się, dzielna jesteś💪[/QUOTE]

No to miłe położne.
Jak trafiłam do szpitala z krwawieniem i z rokowaniem poronienia, to mi powiedziały, że tu jest dzwonek, ale proszę go nie używać, bo nam to przeszkadza w pracy 😂
Nawet nie pytajcie, co im odpowiedziałam, bo nie jest to do powtarzania 😂

Dziewczyny, jeszcze pytanie o wiesiołek (duże dawki jak oeparol albo Solgara): można brać bez odstawiania po owu jak nie ma szansy na ciaze? Na zdrowy rozum, one są opisane jako oleje na urodę i źródło kwasów, więc chyba tak? Ale może śluz będzie mylący wtedy?
tak, dokładnie :)
Obecnie jestem w 7t4d i widziałam już serduszko :) nadal biorę ten suplement, bo tak lekarz mi zalecił.
Dobra wiadomość! Spokojnej ciąży! :) Ja na razie wzięłam czysty inozytol Swansona (trochę mam wątpliwości, czy to jest mio o udowodnionej skuteczności, ale już nie chce popadać w paranoję), brałam też pod uwagę Fertistim, który chyba Ty też brałaś?

@marsi89 Jak się czujesz? Wychodzisz już z choroby? Mąż i córka zdrowi?

@olka11135 Trzymaj się, dziewczyno!

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, jeszcze pytanie o wiesiołek (duże dawki jak oeparol albo Solgara): można brać bez odstawiania po owu jak nie ma szansy na ciaze? Na zdrowy rozum, one są opisane jako oleje na urodę i źródło kwasów, więc chyba tak? Ale może śluz będzie mylący wtedy?Dobra wiadomość! Spokojnej ciąży! :) Ja na razie wzięłam czysty inozytol Swansona (trochę mam wątpliwości, czy to jest mio o udowodnionej skuteczności, ale już nie chce popadać w paranoję), brałam też pod uwagę Fertistim, który chyba Ty też brałaś?

Ja przyjmowałam wiesiołek cały cykl bez żadnych przerw.
Miałam bardzo mocne włosy. Najlepsze w życiu. Co do śluzu to był odpowiedni przez cały cykl, taki jak powinien być.
Teraz zaczęłam przyjmować po porodzie, ale biorę jak mi się przypomni i na razie efektu nie widać😉

reklama
Dziewczyny, jeszcze pytanie o wiesiołek (duże dawki jak oeparol albo Solgara): można brać bez odstawiania po owu jak nie ma szansy na ciaze? Na zdrowy rozum, one są opisane jako oleje na urodę i źródło kwasów, więc chyba tak? Ale może śluz będzie mylący wtedy?Dobra wiadomość! Spokojnej ciąży! :) Ja na razie wzięłam czysty inozytol Swansona (trochę mam wątpliwości, czy to jest mio o udowodnionej skuteczności, ale już nie chce popadać w paranoję), brałam też pod uwagę Fertistim, który chyba Ty też brałaś?

@marsi89 Jak się czujesz? Wychodzisz już z choroby? Mąż i córka zdrowi?

@olka11135 Trzymaj się, dziewczyno!
ja nie brałam fertistim natomiast moj mąż tak. Dodatkowo oboje pilismy zioła ojca sroki i się udało w pierwszym cyklu :)

Do góry