KatJak
Fanka BB :)
Gratuluję wyniku , że aż tyle schudłas dzięki za te słowa.Ja na diecie wege, bez glutenu i z niskim IG schudłam z ok. 110kg do 49 przy 161cm
Z tym, że ja nie mam IO, ani cukrzycy. Mój mąż ma pierwszego typu.
I powiem wam, że on jako cukrzyk od dziecka jest w szoku co się teraz dzieje w tym temacie ciężarnych. Za moich ciąż (2011 i 2015 rok) te normy były dużo, dużo wyższe. Ja pierwszą ciąże zaczynałam z plus 90kg i nikt mi nie powiedział, ani jednego złego słowa w tej ciąży, dziecko było z tych dużych, nadal jest. I też nikt, nic że to moja wina. Jak mężowi przeczytałam Twój post @KatJak to aż przeklną, według niego obecne normy to gruba przesada. A jeszcze dodam, że sam urodził się 4400g jego brat 4800g (i ten brat nie ma cukrzycy więc to nie wina tego)
A powiedz jak Ty się teraz czujesz ? Czy coś się dzieje ?
Myślę że nie ma to aż takiego znaczenia. Ja też jestem w niedowadze, nikt by nie powiedział że mam Hashimoto i IO a jednak wyniki mówią co innego. Nigdy nie miałam problemów z wagą, jadłam co chciałam i nawet nie tyłam. I żyło mi się super a teraz ciągle ograniczenia, wyrzeczenia, ćwiczenia. Ale mimo diagnozy u mnie tych chorób z wagą nie mam problemu.Ja też muszę sobie zrobić badania odnośnie glukozy i insuliny. A czy to możliwe, żeby mieć z tym jakis problem ważąc 52 kg ?? Cały czas mam taką właśnie wagę, wiem może głupie pytanie :/