reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Ask1 Naprawdę bardzo rzadko hist.-pat. coś wnosi. Najczęściej tylko potwierdza, że ciąża była.
Czasem wychodzi stan zapalny - ale wówczas też nie ma pewności czy był on przyczyną poronienia czy jego skutkiem. Hist.-pat. ma głównie za zadanie wykluczenie zaśniadu.

reklama
Cześć dziewczyny, ja już jestem w szpitalu. Podano mi tabletki i czekam... boje się tego wszystkiego :( bardzo bym chciała mieć już to za sobą. Mam nadzieję, że przez to ze to wczesny etap i puste jajo to nie będzie jakiejś masakry

Cześć dziewczyny, ja już jestem w szpitalu. Podano mi tabletki i czekam... boje się tego wszystkiego :( bardzo bym chciała mieć już to za sobą. Mam nadzieję, że przez to ze to wczesny etap i puste jajo to nie będzie jakiejś masakry
Polecam Netflxa na telefon. Szybciej czas leci. Jakbyś zaczęła mocniej krwawić to staraj się nie ruszać za bardzo. No i trzymam kciuki żeby szybko poszło.

Dziewczyny, mam do odebrania wynik badania histopat po poronieniu, mam się bać że coś tam będzie? Czy spać spokojnie bo po wynik mogę podjechać za parę dni dopiero.
Ja odebrałam swój późno. Chyba z 6tyg od poronienia. Nie miałam jak wcześniej, bo zawsze w pracy. Po 4tyg miałam kontrolę ginekologiczną, więc się jakoś specjalnie nie martwiłam. Generalnie w hist pat wychodzą najczęściej resztki doczesnej i endometrium i nic poza tym.

Polecam Netflxa na telefon. Szybciej czas leci. Jakbyś zaczęła mocniej krwawić to staraj się nie ruszać za bardzo. No i trzymam kciuki żeby szybko poszło.
Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Po jakim czasie u Was się zaczęło? U mnie już ponad godzina po podaniu tabletki, ale nic nie czuje. Przepraszam, że poruszam tu takie tematy, ale po prostu praktycznie nikt nie wiedział o ciazy, wiec nawet nie mam komu się wygadać...

Dzięki dziewczyny za dobre słowa. Po jakim czasie u Was się zaczęło? U mnie już ponad godzina po podaniu tabletki, ale nic nie czuje. Przepraszam, że poruszam tu takie tematy, ale po prostu praktycznie nikt nie wiedział o ciazy, wiec nawet nie mam komu się wygadać...
Spokojnie jak nie podziałają to albo zabieg, albo ponownie tabletki. Odpoczywaj. Śpij. Słuchaj muzyki. Nie nasz wpływu na to. Trzymaj sie💛

Nie przepraszaj;) u mnie dopiero po drugiej dawce ruszyło, a i tak się nie do końca oczyściłam sama. Dużo sił! Leż i oglądaj seriale, mnie to pomagało. Przytulam!

Dziewczyny, mam zielone światło na starania, ale lekarz uważa, że po jednym poronieniu, w takim wieku, ze zdrowym dzieckiem żyjącym nie warto czy nie ma sensu szukać przyczyn. Ja też nie dążę do ciąży za wszelką cenę. Posłuchać i odpuścić? Witaminy już zamówiłam. Ja na razie nie myślę o staraniach, choć ich nie wykluczam.

reklama
Ja odebrałam swój późno. Chyba z 6tyg od poronienia. Nie miałam jak wcześniej, bo zawsze w pracy. Po 4tyg miałam kontrolę ginekologiczną, więc się jakoś specjalnie nie martwiłam. Generalnie w hist pat wychodzą najczęściej resztki doczesnej i endometrium i nic poza tym.
Właśnie, ja też w pracy a tam głupie godziny do 15. Dzięki, uspokoiłyście mnie że to rutynowe i niewiele wnosi. Ja dziś mam 17dc licząc od poronienia, znaczy krwawienia w szpitalu, kłuje mnie lewy jajnik, czyżby owulacja spóźniona? Cały czas mam takie lekkie plamienie, beżowe (przepraszam za szczegóły). Na kontrolę idę w przyszłym tygodniu, to będzie chyba jeszcze przed okresem ale ciężko z terminami u mojego lekarza.

Do góry