Bete zawsze można zrobić@Aleksandraan Jak masz się denerwować - to idź dzisiaj na betę i za 48h zbadaj przyrost. Szkoda Twoich nerwów. A do 15 to jeszcze prawie 2 tygodnie. Nie powinno się porównywać wyników u dwóch różnych robiących USG na różnych sprzętach. Może możesz przesunąć wizytę na początek przyszłego tygodnia?
reklama
Euforia0204
Fanka BB :)
Tak, zrób betę, żebyś się nie denerwowała. Możliwe, że przez słaby sprzet nic nie było widać ;* trzymam kciuki
Aleksandraan
Bardzo bym chciała, ale moja lekarz ma napięty grafik i pacjentki, które czekają na telefon aż się zwolni miejsce.. Jakoś mam wrażenie, że u mnie w mieście nie ma wybitnego ginekologa.. Z mojej jestem na razie zadowolona dlatego myślę, że nie będę jej zmieniać, ale mam problem ze stresem. Wyczekać te 3 tygodnie do następnej wizyty to dla mnie wyczyn.. Dzisiaj już nie zrobię bety bo laboratorium u mnie w okolicy max do 11 pobiera, może jutro się uda.@Aleksandraan Jak masz się denerwować - to idź dzisiaj na betę i za 48h zbadaj przyrost. Szkoda Twoich nerwów. A do 15 to jeszcze prawie 2 tygodnie. Nie powinno się porównywać wyników u dwóch różnych robiących USG na różnych sprzętach. Może możesz przesunąć wizytę na początek przyszłego tygodnia?
Ja go określiłam jako sympatycznego chama. Niby zwracał się uprzejmie, ale jego słowa zupełnie temu przeczyły.. Miałam wrażenie, że nie bardzo mnie słucha w ogóle, moje obawy wydawały mu się nieważne. Dziękuję Wam za wsparcie i tak będę na razie robić, będę brać leki i zagłębie się w lekturze, jakoś te 12 dni muszę przetrwać, na weekend może pojadę do rodziców nad jezioro, jest tam teraz spokojnie i można trochę pospacerować..Przyjemny to nie byl ten lekarz, niech go..sprzęt pewnie starszy niż jak chodzimy prywatnie dlatego kiepsko widać. Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie! Wyobrazam sobie jak się stresujesz ale trzeba byc dobrej myśli. Bierz dalej leki i obserwuj się, chyba tyle na razie możesz zrobić
Ma czczo od 94 do 99... po jedzeniu jak jem zgodnie z zasadami max 130.A jakie masz pomiary glukozy?
marsi89
Test z fotografem mógł sobie darować ja nie wiem skąd w tych lekarzach tyle jadu. Wiedzą że kobieta się stresuje. Mało dziś lekarzy z powołania. Ja gdybym miała do swojej pracy chodzić z musu albo siedzieć wiecznie nadmuchana to bym zmieniła taka pracę.Hej, ja dzisiaj po kontroli u gina na NFZ.. Sama nie wiem co myśleć. Wg niego na USG wszystko się zgadza z OM a więc 6 tydzień.Potwierdził, że jest torbiel i powiedział, że w ciąży to częsta przypadłość. Z tym, że na usg pęcherzyk był (większy niż tydzień temu) zarodka nie widział. Powiedział, że coś tam się wykluwa, ja w sumie słabo widziałam na tym ekranie, miałam wrażenie że ma o wiele gorszy sprzęt niż moja gin.. Zdjęcia do domu mi nie dał, bo "to nie jest fotograf, jak chce Pani zdjęcie to proszę iść do fotografa".. O płynie w macicy nic nie wspomniał, leki mam brać praktycznie bez zmian.
Duphaston 2x1 chociaż do tej pory brałam 3x1
Kwas foliowy 2x1
Acard 75 x1
I mój euthyrox 112.
Miałam się uspokoić a w sumie nadal nie wiem co myśleć. Wizytę u swojej ginekolog mam 15.11 iam nadzieję, że będzie widać dzidka.. Tak bardzo bym chciała, żeby się udało.
Kochana bądź dobrej myśli. Do 15 listopada niedaleko
Kiedy miałaś 1dzien cyklu?Hej, ja dzisiaj po kontroli u gina na NFZ.. Sama nie wiem co myśleć. Wg niego na USG wszystko się zgadza z OM a więc 6 tydzień.Potwierdził, że jest torbiel i powiedział, że w ciąży to częsta przypadłość. Z tym, że na usg pęcherzyk był (większy niż tydzień temu) zarodka nie widział. Powiedział, że coś tam się wykluwa, ja w sumie słabo widziałam na tym ekranie, miałam wrażenie że ma o wiele gorszy sprzęt niż moja gin.. Zdjęcia do domu mi nie dał, bo "to nie jest fotograf, jak chce Pani zdjęcie to proszę iść do fotografa".. O płynie w macicy nic nie wspomniał, leki mam brać praktycznie bez zmian.
Duphaston 2x1 chociaż do tej pory brałam 3x1
Kwas foliowy 2x1
Acard 75 x1
I mój euthyrox 112.
Miałam się uspokoić a w sumie nadal nie wiem co myśleć. Wizytę u swojej ginekolog mam 15.11 iam nadzieję, że będzie widać dzidka.. Tak bardzo bym chciała, żeby się udało.
Aleksandraan
Tak właśnie starań się myśleć.. Przemyśle temat zrobienia bety, ale szczerze przyznam że teraz niewiele mam pieniędzy do dyspozycji, niestety jak chce się coś załatwić na służbe zdrowia to wiecznie pod górkę.Test z fotografem mógł sobie darować ja nie wiem skąd w tych lekarzach tyle jadu. Wiedzą że kobieta się stresuje. Mało dziś lekarzy z powołania. Ja gdybym miała do swojej pracy chodzić z musu albo siedzieć wiecznie nadmuchana to bym zmieniła taka pracę.
Kochana bądź dobrej myśli. Do 15 listopada niedaleko
20 września, między 5-6 października była owulacja, wtedy miałam bóle na owu i pierwsze USG wskazywało by na to, że właśnie wtedy doszło do zapłodnienia. Kalendarze pokazują mi 6t2d a aplikacja ciążowa po wprowadzeniu daty owulacji 5t6d. Staram się raczej trzymać myśli, że na słabszym sprzęcie będzie coś widać za co najmniej tydzień. Poczekam spokojnie (na ile będę potrafiła) do wizyty tego 15.11Kiedy miałaś 1dzien cyklu?
Aleksandraan
Kiedy miałaś 1dzien cyklu?
To zdjęcie z ostatniego USG, po wymiarach wyznaczyło 5t1d pęcherzyk widać dość dobrze. Czuję się średnio po tej wizycie dzisiaj bo gość nawet nie zrobił pomiarów pęcherza.
@Aleksandraan No to w takim razie postaraj się poczekać do 15.11. Prawda jest taka, że beta jedynie mogłaby Cię nieco uspokoić. ale nie da nigdy gwarancji. że z ciążą jest ok. Jak nie masz funduszy, to sobie odpuść. Samo badanie beta hcg ciąży nie utrzyma. Poczekaj spokojnie na wizytę. Moim zdaniem coś w pęcherzyku widać, a serduszko może na dniach się pojawić.
reklama
Jest ewidentnie więc teraz tylko trzymaj się myśli, że rośnie jak trzeba i na następnej wizycie zobaczysz serduchoZobacz załącznik 1333035
To zdjęcie z ostatniego USG, po wymiarach wyznaczyło 5t1d pęcherzyk widać dość dobrze. Czuję się średnio po tej wizycie dzisiaj bo gość nawet nie zrobił pomiarów pęcherza.