reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Aleksandraan No to w takim razie postaraj się poczekać do 15.11. Prawda jest taka, że beta jedynie mogłaby Cię nieco uspokoić. ale nie da nigdy gwarancji. że z ciążą jest ok. Jak nie masz funduszy, to sobie odpuść. Samo badanie beta hcg ciąży nie utrzyma. Poczekaj spokojnie na wizytę. Moim zdaniem coś w pęcherzyku widać, a serduszko może na dniach się pojawić.
Tak raczej zrobię, staram się myśleć racjonalnie. 12 dni to znowu nie jest wieczność 😅
Jest ewidentnie więc teraz tylko trzymaj się myśli, że rośnie jak trzeba i na następnej wizycie zobaczysz serducho😊
Taką mam nadzieję, trzymam się myśli, że widziałam chociaż że pęcherzyk urósł od ostatniego USG a to że nic nie widać to kwestia czasu. ☺ dzięki Wam dziewczynki. 🥰

reklama
Wczoraj miałam dostać pierwsza miesiączkę po poronieniu, która nie przyszła i oczywiście nie byłam w stanie się powstrzymać i zrobiłam test. Nie wiem co ja sobie myślałam, biel wizira aż razi w oczy… Eh No cóż

Wczoraj miałam dostać pierwsza miesiączkę po poronieniu, która nie przyszła i oczywiście nie byłam w stanie się powstrzymać i zrobiłam test. Nie wiem co ja sobie myślałam, biel wizira aż razi w oczy… Eh No cóż
Po poronieniu miesiączka może się 2 tyg spóźnić. A jak liczyłaś od pierwszego dnia krwawienia tego które przyszo po poronieniu???

Szczeze po 2 poronieniach nie chce robić tak szybko testu boję się marzeniem moim jest się ogarnąć z ciaza w 7 tyg. Tak jak moja kuzynka jedna ciąż ogarnęła w 10 druga w 7 spokój odrazu serduszko było widać

Cześć. Jestem właśnie w szpitalu, to moja druga poroniona ciąża. W zasadzie okoliczności dokładnie takie same - zarodek przestał się rozwijać w 6 tygodniu i doszło do poronienia zatrzymanego. Zastanawiam się co powinnam robić dalej - do jakiś spcjalistow pojsc, jakie badania zrobić. Szukałam trochę porad na forum ale ilość stron i wątków trochę mnie przytłoczyła. Czy są jakieś badania które lepiej zrobić jak najszybciej? Będę wdzięczna za pomoc bo czuje się w tym mocno zagubiona. Po pierwszym poronieniu dałam się przekonać, że tak się zdarza i nie ma co szukać przyczyny. Teraz z trzecia nie zaryzykuje.
Pozdrawiam ciepło!

Cześć. Jestem właśnie w szpitalu, to moja druga poroniona ciąża. W zasadzie okoliczności dokładnie takie same - zarodek przestał się rozwijać w 6 tygodniu i doszło do poronienia zatrzymanego. Zastanawiam się co powinnam robić dalej - do jakiś spcjalistow pojsc, jakie badania zrobić. Szukałam trochę porad na forum ale ilość stron i wątków trochę mnie przytłoczyła. Czy są jakieś badania które lepiej zrobić jak najszybciej? Będę wdzięczna za pomoc bo czuje się w tym mocno zagubiona. Po pierwszym poronieniu dałam się przekonać, że tak się zdarza i nie ma co szukać przyczyny. Teraz z trzecia nie zaryzykuje.
Pozdrawiam ciepło!
Przykro mi. Akurat dziewczyny tu wiedzą co czujesz. Trzymaj się bo kto jak nie my.
Do 6 tyg po poronieniu warto zbadac zespół antyfosfolipidowy. Poza tym homocysteine, kwas foliowy, witaminę b12, witaminę D3, Ferrytyne, hormony płciowe ale to po dwóch miesiącach żeby się wszystko unormowało

dziewczyny, czy wiecie coś może o cytokinach? jeżeli tak, to mogłybyście pomóc mi zinterpretować te wyniki? jakoś nie mogę sama nic w internecie wyczytać, a nie dają mi spokoju.Zobacz załącznik 1332955
Mogę zapytać ile płaciłaś za to badanie?miałaś jakieś wskazanie do niego, tzn czy coś wcześniej wyszło nie tak że akurat lekarz zlecił te cytokiny?

Lepsza biel niż druga kreska która miałaby świadczyć nie o nowej ciąży, tylko o tym, że są jeszcze resztki starej.

reklama
Przykro mi. Akurat dziewczyny tu wiedzą co czujesz. Trzymaj się bo kto jak nie my.
Do 6 tyg po poronieniu warto zbadac zespół antyfosfolipidowy. Poza tym homocysteine, kwas foliowy, witaminę b12, witaminę D3, Ferrytyne, hormony płciowe ale to po dwóch miesiącach żeby się wszystko unormowało
Wszystkie wiemy co czujesz, nie jesteś sama. Ja jestem też po zatrzymanym w 8tc, tyle ze pierwszym. Dziewczyny polecaly też test na trombofilię, można zamówić do domu zd strony test.dna. planuję zrobić plus hormony jak pojawi się pierwsza @.

Do góry