reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Dziewczyny ile po zabiegu łyżeczkowania można współżyć w pełni tego słowa? miałam zabieg 5 października. Od ponad tygodnia już w ogóle ani nie krwawię ani nie plamie. Ostatnio czekałam do miesiączki bo się bałam że wcześniej coś się może stać, po miesiączce był seks. Jak to u was było?
Jakoś po 3ch tygodniach, jak już definitywnie było po plamieniu.

A robiłaś krzywą cukrową i insulinową? Nie masz IO i/lub PCOS? Często idą razem w parze a IO lubi namieszać pod kątem ciąży i jej utrzymania na wczesnym etapie.
Krzywą robiłam rok temu, teraz dopiero będę powtarzała, mam podejrzenie PCOS ale trafiałam na lekarzy którzy to olewali i dopiero po tym poronieniu jak zmieniłam lekarza stwierdził, że tu może być przyczyna.

A badanie nasienia? Biochemiczne albo bardzo wczesne straty mogą być spowodowane czasem złym nasieniem.
Pai polecam zbadać, bo oznacza problemy z zagnieżdżeniem mamy na forum przypadki, że acard pomógł w zajściu tzn. dobremu zagnieżdżeniu. Więc nie wstrzymywalabym się z badaniami.
Badania nasienia były robione, wszystko super, żadnych problemów ze strony partnera.

Dziewczyny mam pytanie.. jestem po jednym poronieniu. Teraz czesna ciąża po ivf.. mam plamienia i krwawienia od tygodnia.. dzisiaj byłam.na USG (inny sprzęt).. jest opcja żeby pęcherzyk ciążowy zmalał a żółtkowy się zatrzymal? A mimo to zarodek żył? Widzę że od środy wielkości się różnią i nie w tą stronę w którą trzeba.. zarodek urósł z 2,5 na 3mm widać pulsację.. poradzcie..

reklama
Dziewczyny mam pytanie.. jestem po jednym poronieniu. Teraz czesna ciąża po ivf.. mam plamienia i krwawienia od tygodnia.. dzisiaj byłam.na USG (inny sprzęt).. jest opcja żeby pęcherzyk ciążowy zmalał a żółtkowy się zatrzymal? A mimo to zarodek żył? Widzę że od środy wielkości się różnią i nie w tą stronę w którą trzeba.. zarodek urósł z 2,5 na 3mm widać pulsację.. poradzcie..
Miałam tak przy pierwszym poronieniu. Zarodek żył 2 tygodnie. Akcją serca była zbyt wolna, dodatkowo jak się okazało prxy drugiej stracie pulsowanie moze też być naszym tetnem- było pulsowanie ale 0 przepływów :( Chciałabym bardzo się mylić ale jak zarodek nie rośnie a pecherzyk maleje to nikłe są szanse - już pomijając plamienia bo tego przyczyn może być wiele i nie muszą zagrażać ciąży.

Do góry